Tak si odpovim sam... :-))
Nevydrzel jsem to a udelal si malou radost. Uz par dnu jsem (zatim) stastnym majitelem teto hracky.
Takze par prvnich postrehu.
1) Zatim mi pripada prijimac o neco mene citlivy, nez v Gpsmap 60CSx, ale zatim jde jen o predbezny pocit.
2) Dodavany mapovy SW TourNavigator v. 4 mne moc nenadchnul. Neda se ovladat tlacitky a prstem, pouze stylusem na skutecne miniaturni ikony. V prirode/aute je to z toho duvodu nepouzitelne. Mel by jit udelat upgrade na v 5, ktera je pry lepsi. Jeste vyzkousim, ale moc sanci tomu nedavam.
3) iGo 8 mne zaujal. Ovladani ma mnohem lepsi nez autonavigace od Garminu. K dispozici jsou v teto verzi jen mapy CR a nevim, jestli to neni jen casove omezene demo. Nevim, jak kvalitni jsou mapove podklady, ale co se mi treba velmi libi, je ze ukazuje (sipkami) jednosmerky, coz je velice prijemne.
4) Garmin Mobile XT by v teto GPS mel fungovat, ale zatim to nemam jak vyzkouset.
5)
Opravdu me uchvatil OziExplorerCE v. 1.9. Sice to da trochu prace, ale da se nakonfigurovat, aby se vetsina ovladani dala zvladnout hardvarovymi tlacitky a prsty na dotykovem displeji. Daji se libovolne nakonfigurovat navigacni obrazovky a velikost obrazovych prvku. V tomto ohledu je jeste lepsi nez stara dobra 60CSx. Zatim jsem neobjevil, jak zmerit pozici prumerovanim za nejaky cas, coz casto pouzivam. Vyskovy profil jde vykreslit pouze v zavislosti na vzdalenosti (a ne na case) a nejdou menit meritka na osach... Treba to pujde ve vyssich verzich. Navic je ovsem k dispozici graf rychlosti v zavislosti na vzdalenosti.
6)
Kdyby byl display matny a slo jej vice podsvitit, tak bych se nezlobil. Citelnost na ostrem slunci asi bude slabou strankou...
7) Pristroj sice ma zabudovany magneticky kompas a vyskomer, ale programy je nedokazi vyuzit. Mozna nekdy v budoucnu.

Fotak jsem zatim nezkousel a vestavena LED svitilna se nekdy muze hodit...
9) Vydrz na 2 AA clanky je cca deklarovanych 10h. Je to o hodne mene, nez 60CSx, ale pokud clovek nejde na nekolik tydnu do divociny, tak v tom problem nevidim. Proste se vezme vice nahradnich baterii. Dulezite je, ze do toho jdou nacpat bezne tuzkovky, coz u PDA neni bezne.
10) Dilenske zpracovani vypada solidne. Vse je dobre utesneno, vcetne vsech konektoru (coz je u 60CSx dost odflakle). Pametova karta neni pod krytem s bateriemi. Je utesnena gumovym uzaverem. To ma sice vyhodu, ze je karta dobre pristupna, ale nese to riziko, ze to clovek spatne utesni. Jestli by i tak pristroj vydrzel ponor pod vodu nedokazi odhadnout. A testovat to dobrovolne urcite nebudu. ;-) Ze zkusenosti vim, ze zapnuta 60CSx vydrzi dlouhodobejsi pobyt pod vodni hladinou bez jakychkoliv nasledku.
Vzhledem k tomu, ze se jedna o profesionalni pristroj, i kdyz lowend, tak mi cena necelych 16.000 pripada pomerne dobra. Uz jsem s nim videl geometry a ti tvrdili, ze s online korekcemi (a asi i profesionalni externi antenou) dosahuji presnosti 3 cm. Kazdopadne urcite se da (podle materialu od Magellanu) s korekcemi docilit presnost pod metr.
Recenze:
http://navigovat.mobilmania.cz/Testynavigaci/AR.asp?ARI=114007