Špatná navigace a žádné náhledy křižovatek

Všehochuť.

Re: Špatná navigace a žádné náhledy křižovatek

Odeslatod konf14 » 02.05.16 4:58 (Po)

KubaKJ napsal:Co je to ten Base Camp?

Program od Garmina pro (mimo jiné) tvorbu tras v počítači a jejich přenos do navigace.
http://static.garmincdn.com/basecamp/4_4/cs/Default.htm

KubaKJ napsal:pokud bych jel někam, kde to neznám, tak si přece nemůžu nastavit optimální trasu, po které bych chtěl jet, když to tam neznám a nevím, kudy je to lepší

Já beru jako etalon nejlepší trasy tu na Mapy.CZ - pokud budeš mít čas před jízdou nebo pokud budeš trasu teprve plánovat, zkus to porovnat a podle toho se zařídit. Jak se mi snažili vysvětlit, tak prý jedna blbá krabička nemůže výpočtem trasy nahradit stovky serverů Seznamu.

Po navigaci nechtěj, aby tě vedla po optimální trase. Vede tě po trase, kterou ona považuje za optimální. Můžeš se na ní spolehnout v jednom - vždycky tě dovede na místo. Možná blbě (tedy možná většinou blbě), ale dovede.
konf14

Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Odeslatod Rubic » 02.05.16 6:43 (Po)

:arrow: KubaKJ
Ahoj, nepřečetl jsi Návod k používání, tak se ničemu nediv. Ta Navigace po zakoupení bez základního nastavení nenaviguje správně. A to si provedl teprve teď, takže na to, co bylo před rokem, zapomeň. Doporučoval jsem, ať si ty dvě nejvíce používané trasy uložíš do "Vlastních tras", pak si jednoduše vybereš jednu nebo druhou a budou bezchybné. Aby si věděl, že jedeš "správně", k tomu právě slouží Base_Camp, pomocí něhož si můžeš pohodlně navrženou trasu doma na PC prohlédnout, případně upravit_ třeba porovnat s trasou navrženou v mapě Mapy.cz. A tomu se říká navigace nikoli té elektronické krabičce, jak jí kdysi někdo nesprávně označil.
Taky bys měl mapu CNEU zaregistrovat na garmin.cz a aktualizovat pomocí programu Garnin_Express. Budeš li mít v navigaci kartu aspoň 8GB a necháš aktualizovat mapu na kartu, je to docela jednoduchý úkon.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod Anders » 02.05.16 8:20 (Po)

Na to pozor, když se v navigaci zadá "přes Mělník" tak navigace vždy povede do centra Mělníku!
Je třeba dát průjezdní bod na silnici kudy chce člověk opravdu jet.
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3490LM, Nuvi 3790LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders

Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Odeslatod Rubic » 02.05.16 8:32 (Po)

Ano, možná to takto vzniklo. Uživatelé navigací Garmin už vědí, že průjezdní bod nesmí zadávat názvem města, protože je to potom táhne do středu města! Průjezdní bod se zadává v mapě ťuknutím na silnici za městem.
Ale trasa Praha-Č.Kamenice vede mimo Mělník, tak kdo_ví, jak to bylo zadáno? Když nám tu trasu blíže nepopíše, nemůžeme mu pomoci.
Rubic

Odeslatod Rubic » 30.05.16 9:12 (Po)

:arrow: JarryC
Všiml jsem si, že Vámi oznámená chyba u Jičína je v mapě CNEU NT 2017.10 již odstraněna
http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f ... 964#p52008 :)
Rubic

Odeslatod ježek » 30.05.16 16:05 (Po)

...zdravím,pánové - už jsem tu dlouho nebyl,tak trošku pročítám forum.....
Mám stejnou navi jako KubaKJ - a taky mi to trošku dělalo v počátcích problémy....a ještě více při zpracování tras přes Base...zadávám tedy přímo v navi -i když se to trošku prodlužuje zadáváním a následnou kontrolou průjezdových míst
Vloni např při dlouhé trase 1200 km -rozdělené na dvě etapy s přespáním -když jsem druhý den oživil navi a chtěl pokračovat v jízdě,vymýšlela nesmyslné průjezdy...dělám tedy trasy dvě -a funguje..
KubaKJ má problémy s návratem po stejné trase - dělá optimalizaci - já to řešil tak,že nepoužívám Domů ,ale v původní trase TAM jen přesunu místa startu a cíle ,pak dám tu optimalizaci a vede mě to přesně před dům. :lol:
ježek

Registrace: 18.02.14 12:31 (Út)

Odeslatod Rubic » 01.06.16 7:01 (St)

Ahoj, víš co s tím ta optimalizace dělá? V závislosti na nastavení "Dopravy" a "traffic Trends" ti vnáší předem nedefinované chování - to asi zrovna není žádoucí ? Máš štěstí. Já "Dopravě " spuštěné v navigaci v Čechách nevěřím. :)
Rubic

Předchozí

Zpět na Ostatní