Špatná navigace a žádné náhledy křižovatek

Všehochuť.

Špatná navigace a žádné náhledy křižovatek

Odeslatod KubaKJ » 14.03.16 20:08 (Po)

Mám dotaz. Mám navigaci 2597t European Lifetime a nikde se mi nezobrazují náhledy křižovatek a odbočovacích pruhů!!! Ani s mapou Atlas Czech, ani se evropskou...
A ještě mám problémy s navigací na cílová místa. Ať zvolím jakékoliv navigování (nejrychlejší, nejkratší atd.), tak mě navigace neustále tahá obytnými zónami, zapadlými ulicemi a bůh ví čím, místo toho, aby mě vzala po hlavní silnici, kudy je to většinou i kratší a rychlejší. Mám ji doma 2 roky a pořád si s tím nevím rady :-(
KubaKJ

Registrace: 14.03.16 20:02 (Po)

Re: Špatná navigace a žádné náhledy křižovatek

Odeslatod Rubic » 16.03.16 13:58 (St)

Ahoj, je to jenom věcí správného počátečního nastavení navigace. Nikdy nesmí být zaškrtnuty "Dálnice". Zvolte Rychlejší navigování, musí být zvolena pouze mapa CNEU, potom se zobrazují náhledy křižovatek, ale ne všech, najdete je na sjezdech z dálnice nebo na hlavních komunikacích. Tu kontrolu zvolené mapy musíte provést vždy po aktualizaci mapy, protože se zapnou všechny mapy v navigaci uložené.
http://podpora.garmin.cz/index.php/kb/article/000019
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod KubaKJ » 17.03.16 21:17 (Čt)

Díky moc! Vyzkouším...
KubaKJ

Odeslatod KubaKJ » 27.04.16 19:23 (St)

Tak jsem vše vyzkoušel, ale pořád je navigaace špatná. Jel jsem trasu cca 70 km. Tam to byla trasa pořádku, vedlo mě to po hlavních silnicích nejrychlejší cestou, ale při navigaci zpátky domů mě navigace od půlky cesty vedla nesmyslnými cestami, které navíc zabraly více času ( a to jsem předpisy nedodržoval ). Nemohla to být nejrychlejší ani nejkratší trasa ani náhodou!!! Nedokážu si představit, že bych jezdil náklaďákem podle této navigace. Uvažuji už o prodeji, protože to je opravdu děs.
Nemám sice aktualizované mapy (2013), ale to podle mě nemůže být důvod takového špatného navigování. Máte s tím někdo podobné zkušenosti? Nastavení mám 100 % správně :-(
KubaKJ

Odeslatod Rubic » 27.04.16 20:22 (St)

Zdravím, že se zpětně ozýváš, zato Ti patří dík. Než fňukat bys raději měl uvést start a cíl své trasy, abychom všichni mohli posoudit, kudy Tě to špatně vedlo a jakou trasu to ukazuje nám.
Nemáš zapnutou "Dopravu" v automatickém provozu? Přepni to na upozorňování.
Naposledy editoval Rubic dne 28.04.16 9:11 (Čt). Počet editací: 1x.
Rubic

Odeslatod konf14 » 27.04.16 21:37 (St)

Garmin Nuvi 2597T prý má funkci TrafficTrends.
Což podle Garminu funguje tak, že "sleduje a vyhodnocuje stav dopravy na komunikacích dle dne v týdnu a denní doby. Navigace je pak schopna navrhnout podle denní doby a dne v týdnu různé trasy tak, aby byla co největší pravděpodobnost, že se vyhnete husté dopravě a navržená trasa bude pokud možno co nejvýhodnější.
Historické informace o hustotě dopravy v závislosti na komunikaci a čase jsou uloženy v rámci navigační mapy (informace jsou obsaženy v navigačních mapách edice CityNavigator NT)
"
Tak pokud by to vážně mělo fungovat (což se mi nějak nezdá), tak se bez aktuální mapy naprosto neobejdeš a proto tě třeba ráno vede jinudy než odpoledne.
Já to vyzkoušet nemůžu, mám jednoduchou nuvi 56.

S tím nastavením to nebude tak horké, já jsem po roce ustálil na "skoro všechno povolené":
Obrázek

Obrázek

Ale stejně ji nevěřím a každou trasu si prověřím předem - bezvýhradně se ni nespoléhám ani náhodou.
konf14

Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Odeslatod KubaKJ » 28.04.16 16:57 (Čt)

Díky oběma za odpovědi.
Trasa, o které jsem se zmiňoval byla Česká Kamenice - Velvary (okres Kladno). Tam jsem jel ve středu odpoledne (provoz malý) a zpět v 11 hodin večer (provoz nulový). Cesta tam byla podle navigace absolutně v pohodě (přes Žandov, Kravaře...) a zároveň nejkratší a nejrychleší, ale problém byl z cestou zpět. Při cestě zpět mě navigace vedla v Liběšicích na Trnobrany, Levín a Verneřice, místo směru na Úštěk, ze kterého jsem přijel původně a je to o 1km a 3min kratší...
Když jsem jel podruhé, trasu už jsem si pamatoval a odbočil jsem navzdory navigaci na Úštěk. Další problém nastal v Kravařích, kde mě navigace opět místo směru na Žandov vedla na Stvolínky, což už je opravdu zajížďka a strašná cesta...
Jinak jsem si nastavil podle vašeho tipu dopravu na požádání, takže uvidím. Akorát jsem teď zjistil, že nemám zapnutý TrafficTrends (předpokládaný směr provozu), takže nevím, jestli ho mám zapnout nebo ne.
Ale pokud jsem se správně dočetl, tak by si tato navi měla pamatovat trasy, kterými jsem jeli a poté je předkládat, což se mi zatím ani jednou nestalo. Pokud to teda nezáleží na funkci TrafficTrends...
KubaKJ

Odeslatod Rubic » 28.04.16 19:52 (Čt)

Ahoj, vidíš, že to jde, hned je Ti lépe rozumět. Zadal jsem si trasu v BC a vyšla mi shodná trasa v obou směrech 1h 15min - 72km, tak jak jsi jí popsal. Ta "Doprava" je v Čechách nespolehlivá, a pokud je zapnutá, mění ti trasu bez upozornění a potom se nestačíš divit. Proto jí mám také vypnutou a po upozornění si o změně trasy rozhodnu sám. Traffic Trends moje stařičká navigace nemá. :)
Obě trasy si můžete připravit předem doma a uložit si je do "Vlastních tras". Věci neuškodí vložit do obou tras Trasový bod na silnici 263 poblíž Janovic.
Naposledy editoval Rubic dne 01.05.16 17:20 (Ne). Počet editací: 1x.
Rubic

Odeslatod konf14 » 28.04.16 22:08 (Čt)

Já to zadal rovnou do navigace a také mne to táhlo jednou cestou tam a jinou cestou zpátky, oproti tobě ale pouze kolem Velvar. Do Velvar po D8 a z Velvar přes Černuc.
Obrázek

Obrázek

Ale nikdy ne přes Trnobrany-Levín-Verneřice.
Obrázek

Ale situace je snadněji řešitelná než se zdá. Dočetl jsem se, že 2597TPlánovač tras, tak jako moje "padesátšestka".
Obrázek

Pokud chci jet po své trase a nenechat se oblbovat navigací, tak si trasu naplánuji v Base Campu, zkontroluji každý metr (jestli někde neuhnula) a pak nahraju do přístroje a mám vystaráno.

Každá navigace je tak leda dobrá na to, když zakufruješ na neznámém místě, tak tě z něj vytáhne. Sice možná po blbé trase (místní by to jeli jinak), ale vytáhne.

KubaKJ napsal:tak by si tato navi měla pamatovat trasy, kterými jsem jeli a poté je předkládat

Tahle funkce se jmenuje MyTrends a musíš mít zapnutou historii jízd.
konf14

Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Odeslatod KubaKJ » 01.05.16 21:43 (Ne)

Tak teď už jsem se v tom ztratil úplně :-( Dnes jsem jel opět stejnou trasu. Před jízdou jsem si nastavil OPTIMALIZACE TRASY ( na požádání ). Traffic Trends jsem měl vypnutý. Opět mě to vedlo ,,špatnou,, cestou a nikde se mě to na nic neptalo. Navigovat z Velvar jsem dal jako Domů (nenastavoval jsem konkrétní místo).
Další věc je, že pokud bych jel někam, kde to neznám, tak si přece nemůžu nastavit optimální trasu, po které bych chtěl jet, když to tam neznám a nevím, kudy je to lepší !?!
Ještě dotaz? Co je to ten Base Camp?
Co se týče problému s navigováním, tak jsem asi před rokem jel z Prahy a zkoušel jsem navigaci, kde cíl byl stejný, jako teď (Česká Kamenice). Problém nastal při navigaci přes Mělník, kde mě to vedlo místo po hlavní silnici přes obytné zóny a náměstí, což mi trvalo o 5 min déle. A to se mi s touto navigací stává prakticky pořád... Je to vlastně stejný problém jako teď. Proto opravdu lituju někoho, kdo má třeba malý náklaďák a tuhle navigaci si pořídí...
KubaKJ

Další

Zpět na Ostatní