Garmin® Launches BirdsEye™ Satellite and Aerial Imagery

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Garmin® Launches BirdsEye™ Satellite and Aerial Imagery

Odeslatod bogi » 28.01.10 12:22 (Čt)

Doplnim ku predchadzajucej diskusii:

Vyssie spominany TrekBuddy Atlas Creator sa minuly tyzden premenoval na Mobile Atlas Creator, pretoze si ho mnohi zamienali s TrekBuddy a casom zacal podporovat aj ine mobilne zariadenia a formaty dat.

Poslednu verziu MOBAC - Mobile Atlas Creator 1.7 beta 9 si mozete stiahnut odtialto:
http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopi ... &start=180

Tato verzia priamo podporuje Garmin Custom Maps v KMZ formate. Takze uz nie je potrebne pouzivat 2 rozne nastroje.
Napriek tomu MAPC2MAPC poskytuje sirsie moznosti nastaveni, napr. povolenie/zakazanie jednotlivych mapovych dlazdic, nastavenie drawPriority, nastavenie miery priehladnosti (len pre Google Earth, nie pre Garminy).
bogi

Registrace: 24.06.09 13:30 (St)

Odeslatod Miroslav Pragl » 28.01.10 12:46 (Čt)

Diky za tip na ϐverzi , testnu (zkousel jsem stary TBAC ktery samozrejme toto neumi)!

S autorem MAPC2MAPC jsem v kontaktu - pozadal jsem jej o kontrolu *.kmz na POCET (max 100) a VELIKOST (max. 1024 x 1024) dlazdic, pripadne i jinou defaultni velikost dlazdice pro kmz nez pro trekbuddy

//edit: test betaverze nic moc. Nastavil jsem max. velikost mapy na 10240 x 10240, vybral vyrez/rozliseni ktery dal mensi velikost ale v kmz byla vzdy pouze JEDNA mapa max. 1024x768, proste nedlazdickuje.

MP
Miroslav Pragl

Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Odeslatod bogi » 28.01.10 21:31 (Čt)

Ale dlazdickuje ... Tam, kde si zadal 10240 x 10240, praveze treba zadat velkost dlazdice.

Myslis, ze som to neskusal? Obrázek
bogi

Odeslatod Miroslav Pragl » 29.01.10 12:14 (Pá)

V settings - Map size jsem dal 10240x10240 (coz je 10x10 tiles o rozliseni 1024x1024)
V [x] Recreate / Adjust Map Tiles jsem mel 1024 x 1024. Po zmene jsem daval Apply tile processing option

Ve vlastnostech Map Area - Show Item Details je (a vypada spravne):

Map Size: 7936x7936 pixels
Tile size:1024x1024

Nicmene v kmz je jediny obrzek 1024x1024

//vyreseno. Zmateni pojmu. Map size je ve skutecnosti TILE SIZE. Confusing :(

MP
Miroslav Pragl

Odeslatod bogi » 29.01.10 18:13 (Pá)

MOBAC vychadza z terminologie TrekBuddy, ktory zaviedol pojem atlasu ako suboru map, ktory sa naraz instaluje a ma jeden spolocny kalibracny subor. Atlas sa v tejto terminologii sklada z jednotlivych map a moze byt aj strukrurovany co do zoom levelov.

Suhlasim, ze pre cloveka neznaleho pojmov, zavedenych programom TrekBuddy, moze byt prve pouzitie MOBAC trocha matuce. Autor pred cca 2 tyzdnami sa uchadzal o pomoc pri vypracovani wiki...

S MOBAC sa instaluje README.HTM, v casti Garmin Custom Maps sa nachadza:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Using this atlas output format the following features are ignored when creating atlases:
* Recreate/adjust map tiles (custom tile size and image format)
...
The Garmin Custom Map format defines a maximum image size of 1024x1024 pixels. If a map is larger it will be automatically scaled down to fit into this size. You can prevent scaling when setting the max map size in the settings dialog to 1024.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tvoje nastavenie nesedelo s vyssie napisanym.

V kazdom pripade dufam, ze si sa nakoniec dopracoval ku vysledku. :)
bogi

Odeslatod Miroslav Pragl » 29.01.10 23:35 (Pá)

ano, jak jsem rikal - zmateni pojmu:

Jestli chapu dobre pracuje se se 3 urovnemi, v aktualni verzi nazvane (Atlas contents):

- Atlas
- Layer
- Map Area

Ovsem hned vyse (Layer setting:custom tile...) se hovori nikoliv o Map Area ale Map Tile.
V nastavenich pak Map Size: map size of each Map

Asi si budu muset udelat jeste nejakej titul, tohle mi opravdu hlava nebere :-P

Dik!

MP
Miroslav Pragl

Odeslatod Kofolytik » 21.03.11 13:06 (Po)

Je to zhruba rok, co Garmin představil novou službu satelitních map do turistických navigací. Od té doby doznala několika vylepšení, ale kvalita satelitních map zůstala vesměs stejná. Proto bych se chtěl zeptat, zda se v dohledné době uvažuje o vylepšení map pro náš region. Přeci jenom je kvalita snímků hlavní náplní této služby a pokud Garmin omezuje možnost vytváření vlastních map na 100 JPEG ve všech KMZ souborech, pak by měl nabídnout odpovídající alternativu. Tu můžete posoudit na následujících obrázcích:

1. Netolice - Google Earth
Obrázek
1. Netolice - BirdsEye
Obrázek

2. Suchá Hora (SR) - GE
Obrázek
2. Suchá Hora (SR) - BE
Obrázek
Obrázek uživatele
Kofolytik

Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

Odeslatod Galloway » 21.03.11 13:20 (Po)

Vznesl jsem dotaz přímo ke Garminu, až se dozvím více , dám vědět.
Technická podpora Garmin.cz
Znalostní databáze: podpora.garmin.cz
Obrázek uživatele
Galloway
Moderátor

Registrace: 03.10.08 9:03 (Pá)

Odeslatod Galloway » 21.03.11 15:45 (Po)

Dotázal jsem se u Garminu na možnost zlepšení kvality snímků BirdsEye a odpověď je taková že zatím ani Garmin samotný neví nic víc o zlepšení pokrytí v nejbližší době.

Během přitích 12 měsíců ale bude pravděpodobně změněn poskytovatel těchto snímků, pak by mohlo ke zlepšení kvality dojít.
Technická podpora Garmin.cz
Znalostní databáze: podpora.garmin.cz
Obrázek uživatele
Galloway
Moderátor

Registrace: 03.10.08 9:03 (Pá)

Odeslatod Kofolytik » 21.03.11 15:54 (Po)

Děkuji. Předplatné mi končí v polovině července, tak se pak zeptám, zda už sám Garmin ví něco bližšího.
Obrázek uživatele
Kofolytik

Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software