Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Robo » 16.07.09 9:36 (Čt)

Mám podobný problém hláška v GPS "nelze odemknout mapy".
Koupil jsem Oregon 400t+TOPO pro 3 na kartě.
Po registraci map mám najednou vygenerované klíče pro 1: TOPO PRO; 2: Atlas Czech V8 NT; 3:Adresy CR v1 NT
Mapa TOPO PRO (je na kartě) mi normálně v GPS funguje,
Chtěl jsem přidat ještě doplňkové mapy Atlas a Adresy. Instaloval jsem podle návodu přes MAPSOURCE (odemknul jsem a zkopíroval jsem všechny mapy do přístroje. V PC normálně fungují).

Když jsem odpojil po nahrátí map do GPS z PC tak v GPS l mám hlášku: "Nelze odemknout mapy", ale mapa nadále TOPO PRO funguje - ostatní ATLAS a Adresy CR nelze vybrat. Nevíte prosím, kde je chyba?

Děkuji

Robo

P.S. Při registraci map jsem zadal jako GPS Unit ID a sériové číslo co jsou uvedeny v krytu na baterky (žádná jiná čísla 10 a 8 znaků tam nejsou. Znaky jsou ale oddělené pomlčkou. GPS Unit ID a sériové číslo mají posledních pět znaků mají stejné. Mapsource generuje pro můj přístroj jiné číslo ID-Jednotky. Je to OK?
Robo
 

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Dula » 16.07.09 9:47 (Čt)

Mapy se odemykají na ID jednotky, co ukáže MapSource. Není shodné s FCC ID číslem na štítku.
Dula
 
Příspěvků: 78
Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Robo » 16.07.09 10:21 (Čt)

To jsem to ale .... . Požádal jsem prodejce o pomoc s vyřešením tohoto problému.
R.
Robo
 

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Miroslav Pragl » 30.07.09 23:14 (Čt)

Je pravda ze 2 cisla ktera by mela/mohla byt unikatni (seriove a ID) jsou pro uzivatele matouci.

BTW da se seriove cislo vycist "po kabelu" kdyz se mi nechce otevirat pristroj a vyhazovat baterky? O moznosti odloupnuti stitku s nim nemluve?

MP
Miroslav Pragl
 
Příspěvků: 82
Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 31.07.09 8:41 (Pá)

Nedá.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod sr71 » 04.09.09 0:07 (Pá)

pořád nějak nerozumím tomu, proč jsou dodávány GPS včetně SD karty s předehranou Topoczech, která v přístroji funguje i bez registrace/odemknutí a zároveň je u přístroje CD s Topoczech, kterou je nutno odemknout, je mezi těmito dvěma mapami nějaký rozdíl? jaký?
provedl jsem instalaci topoczech z CD, v mapsource ji odemknul, ale zobrazení v mapsource vypadá takhle
http://img87.imageshack.us/i/mapax.jpg/
,což asi nebude úplně OK, prosím o místní znalce o radu kde dělám chybu
sr71
 
Příspěvků: 12
Registrace: 10.08.09 7:38 (Po)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Sally » 04.09.09 0:25 (Pá)

...já teda nemám uhle verzi MS, ale co třeba Zobrazit / Zobrazit podrobnosti GPS mapy?
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally
 
Příspěvků: 149
Registrace: 19.03.08 14:06 (St)
Bydliště: Strážnice

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Jarous1 » 04.09.09 1:17 (Pá)

TOPO Czech ? A jde opravdu o jednu a tu samou verzi ? Ony totiž existují 2 různá verze, lišící se obsahem dat a hlavně podrobností... TOPO Czech 3 a TOPO Czech 3 Pro. Tak třeba jestli na kartě nemáš tu ne-Pro verzi a z CD se pak dá nainstalovat ta Pro... Já to totiž takto měl loni s TOPO Czech 2 / 2 Pro...

Co se týče té "ošklivé mapy", tak to určitě bude podrobností mapy. V MS se podívej na Zobrazit -> Podrobnost mapy...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 719
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Kodýl » 04.09.09 8:11 (Pá)

sr71 napsal:... ale zobrazení v mapsource vypadá takhle
http://img87.imageshack.us/i/mapax.jpg/

Zkus otevřít MapSource a stisknout Ctrl+G .
http://svobodne-radio.cz/
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl
 
Příspěvků: 476
Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod sr71 » 04.09.09 9:18 (Pá)

dík, vyzkouším to odpoledne (ted nemám přístup k tomu PC),
jsem v oblasti GPS začátečník, ale není divný že v Mapsource, vlevo v záložce "mapy" žádná mapa není vidět? (viz ten můj odkaz),
a jak je to tedy s těmi dodávanými mapami? proč se s novým přístrojem dodává jedna mapa na CD a druhá na kartě? u té na kartě je upozornění že nelze použít v PC, ta z CD by měla být použitelná univerzálně, obě jsou podle mě stejné verze TopoCzech3
sr71
 
Příspěvků: 12
Registrace: 10.08.09 7:38 (Po)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.