Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 26.06.09 9:25 (Pá)

Muzete specifikovat, jak "nefungoval"? i NT mapy jde poslat normalne na kartu....
Naposledy editoval Path dne 27.02.11 1:52 (Ne). Počet editací: 2x.
Důvod: Odstraněna citace předchozího příspěvku.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Miroslav Pragl » 26.06.09 9:42 (Pá)

Mne pri pokusu poslat NT mapu na "normalni" kartu ve ctecce MapSource vypsal neco o nekompatibilite zarizeni s formatem map. Zjevne kontroluje umi-li cilove zarizeni NT.

Presnou chybu si nepamatuji. Nemuzu ale vyloucit ze problem byl zpusoben koexisteni mapsource a synchronizacniho SW pro Palm (Palm Desktop), MapSource se mi stale snazil nabizet jednotlive PALMy pro offline upload.

MP
Miroslav Pragl
 
Příspěvků: 82
Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 26.06.09 10:09 (Pá)

Jestli je mapa ve formátu NT nebo není, nemá na přenos z MapSource žádný vliv. Podobná chybová hlášení může způsobit kde co.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Miroslav Pragl » 26.06.09 19:53 (Pá)

Path napsal:Jestli je mapa ve formátu NT nebo není, nemá na přenos z MapSource žádný vliv. Podobná chybová hlášení může způsobit kde co.


Obrázek
Obrázek

(hlaska se opravdu objevila jen u NT map)

MP
Miroslav Pragl
 
Příspěvků: 82
Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 27.06.09 14:06 (So)

A podporuje vaše zařízení formát NT? Do jakého Garmina jste se mapu pokoušel instalovat?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Miroslav Pragl » 28.06.09 20:26 (Ne)

Na kartu ve ctecce. Ale jak jsem psal, v pocitaci je instalovan Palm Desktop, myslim ze je to vinik problemu.

MP
Miroslav Pragl
 
Příspěvků: 82
Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 29.06.09 0:36 (Po)

S tímhle jsem se ještě opravdu nesetkal. Zkoušel jste dočasně Palm Desktop odinstalovat?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod trodas » 29.06.09 14:42 (Po)

Do složek v navigaci ani na SD kartě se žádné systémové soubory "ručně" nekopírují.


Ocividne ano. Bez toho gmapsupp.unl souboru v ascii formatu s device klicem uvnitr mi to tedy nejelo. A sam se tam neobjevil, ani z legalne odemcene mapy nahrane do MapSource. Proste ne. Co ja vim?
Mapa TOPO CZECH 3 PRO.

Např. si můžete na kartě vytvořit složku JPEG a nakopírovat si do ní své obrázky k prohlížení na displeji navigace...


To je hezky, nicmene na prohlizeni obrazku mam monitor ne GPSku o velikosti displeje 5x5cm :)

Nevím, nevím zda děláte dobře všechny úkony - bavíme se o mapách získaných gratis k navigaci a s legálním odemykacím kódem?


Delam a uz to davno jede. Ne, tohle je mapa navic k tomu kramu Garmin Nuvi 255W zakoupena.

Ale šachování se soubory si mohou dovolit jen ti, co v tom oboru dělají delší dobu. Soudíc podle stylu vašich příspěvků, odhaduji, že jste prošel nějaká fóra o navigacích a zkoušíte "co to dá". Velký Garmin vám pomáhej!


Pomahal a bezproblemu to slape :)
Jedine co by me jeste zajimalo je, jestli by se ty defaultni mapy nedaly tak nejak procistit... ale znovu upozornuji ze jediny navod na tohle co jsem videl likvidoval vyhledani dle adresy, coz tedy NE NE.... Obrázek
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
...just keep folding, just keep folding... :)
Obrázek uživatele
trodas
 
Příspěvků: 3
Registrace: 25.06.09 14:21 (Čt)
Bydliště: Prerov

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 29.06.09 18:19 (Po)

trodas napsal:Ocividne ano. Bez toho gmapsupp.unl souboru v ascii formatu s device klicem uvnitr mi to tedy nejelo. A sam se tam neobjevil, ani z legalne odemcene mapy nahrane do MapSource. Proste ne. Co ja vim?
Mapa TOPO CZECH 3 PRO.


no, opravdu ne. ocividne jste jen nekde udelal chybu vy. pokud se jedna o dokoupeny city navigator, tak se registracni kod zadava pri instalaci, a nebo pozdeji v mapsourcu (podle zpusobu distribuce a ziskani), a jiz neni potrebne ten unl soubor nikam davat.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 29.06.09 18:39 (Po)

Co se týká souborů *.unl, tak některé nové přístroje je obsahovaly už přímo k originálním mapám Garmin, případně další mohl přidat distributor, při instalaci vlastního mapsetu. Dokonce některé instalační média od Garminu obsahovaly proceduru, kdy instalátor do zařízení nakopíroval už předkompilovaný img soubor a po detekci přístroje a připojení na server Garmin tento soubor vytvořil. Současné instalátory už tuto proceduru nedělají, resp. instalační procedury českých map a City Navigatoru od Garminu *.unl soubory nevyužívají.

Koupí-li někdo přístroj, který obsahuje *.unl soubor, možná jej přidal koncový prodejce. Z jakého důvodu, už je otázka na něj.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 3 návštevníci.