Stránka 5 z 13

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

OdeslatOdesláno: 21.08.08 14:06 (Čt)
od Path
1. co používáte za kartu?
2. zkoušel jste ji naformátovat?
3. jak se chová navigace pokud změníte v nastavení jazyk na American English?

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

OdeslatOdesláno: 21.08.08 14:16 (Čt)
od jurass1
City navigator USA při použití karty jsem už taky vypnul a je to stejné akorát se to sekne po 20ti vteřinách.Potřeboval bych spíš vyčistit pamět garmina a zkusit nainstalovat mapy přímo do něj.Dík Jurass

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

OdeslatOdesláno: 21.08.08 15:02 (Čt)
od jurass1
Mám KODAK SD 2GB.Volba jazyka american english ,karta právě před chvílí formátována a znova nahrán topo.Běželo to zase 20 vteřin a seklo se to.Při zapnutí s kartou to ukázalo mapu Evropy se zvýrazněnou čr. po přiblížení na detail PRAHY se to seklo. Na kartě prý byla mapa city navigator europe, která byla z karty smazána.Mám dojem, že je ve zbytku volné paměti garmina je k mapám USA nahrána i část dat z mapy Evropy, protože to bez karty ukazuje Evropu -ale jen hranice států a detaily žádné . Nevím jak to dostat pryč nebo úplně z paměti garmina vymáznout všechny mapy.Juras

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

OdeslatOdesláno: 21.08.08 23:15 (Čt)
od Path
jurass1 napsal:Mám dojem, že je ve zbytku volné paměti garmina je k mapám USA nahrána i část dat z mapy Evropy, protože to bez karty ukazuje Evropu -ale jen hranice států a detaily žádné . Nevím jak to dostat pryč nebo úplně z paměti garmina vymáznout všechny mapy.Juras


Bude se jednat o basemap, tj. základní mapu světa. Tuhle mapu v přístroji nechte (gmapbmap.img).

Přes WebUpdater ověřte zda máte aktuální firmware a pak zkuste českou mapu nainstalovat do paměti přístroje. Kartu vyjměte a ověřte zda zařízení stále padá.

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

OdeslatOdesláno: 22.08.08 13:47 (Pá)
od jurass1
Firmware jsem zkoušel z aktuálních stránek garmina ze 13.8.už před tím a zadařilo se a né jednou ..Ale do paměti přístroje se žádná mapa nevejde podle grafu při instalaci je plná a chce přidat pamět tak musím dát kartu aby to instalovalo dál.Nevím jak je velká vnitřní pamět a kolik má mapa uvnitř nainstalovaná.Nejvíc mi deptá že při instalaci se garmin nabíjí a to trvá několik minut a po seknutí trvá přes hodinu než se vypne a pak ho comp nemůže najít hlásí neznamé zařízení a po další hodině ho najde chce ovladač ten nainstaluji a jsem zase na začátku.Ovladač jsem zkoušel originál z cd i aktualizovaný ze stránek garmina.Tak už jedině šlápnout na něj nebo fakt nevím.Není nějakej program nebo editor kterým by šlo prohlížet vnitřní pamět a upravit velikost .Dík za trpělivost.Jurass1.

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

OdeslatOdesláno: 22.08.08 14:06 (Pá)
od Path
Chápu, že tady je každá rada drahá. S tímhle modelem nemám osobní zkušenost, ale určitě vnitřní paměť neupravíte. A po spadnutí to reset nespraví? Ale i kdyby, problém to neřeší. Na vašem místě bych se asi s radou obrátil na servis@gamin.cz, protože tohle chování přístroje není standardní.

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

OdeslatOdesláno: 08.09.08 15:27 (Po)
od Anonymous
Dobrý deň
Prosím Vás nevie mi niekto poradiť akú robím chybu keď postopujem presna podľa návodu a keď prenesiem odomknutú mapu do navigácie prístroj sa po odpojení resetne a po naštartovaní vypíše mapy sa nedajú odomknúť chcem tam dostať mapu slovakia topo v2 mám garmin nuvi 250 ak by mi vedel niekto poradiť bo by som veľmi vďačný už som to skúšal asi 15 krát a som bezradný. Ďakujem veľmi pekne moja adresa je dn@zoznam.sk

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

OdeslatOdesláno: 08.09.08 15:58 (Po)
od Path
Máte pro tuto mapu odemykací klíč určený pro toto konkrétní nuvi?

Pokud ano... odemkl jste tímto správným klíčem mapu v MapSource?

Pokud ano... instaloval jste mapu do interní paměti nuvi?

Pokud ano... zkoušel jste vyjmou kartu?

Pokud ano... nemáte v nuvi instalované ještě jiné mapy?

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

OdeslatOdesláno: 08.09.08 16:22 (Po)
od Anonymous
Dobrý deň ďakujem za skorú odpoveď
Neviem či mám odomikací kod nuvi mám iba ten 25 miestny kod ktorý sm zadával pri odomikaní mapy
Mapu som inštaloval aj do garmina aj na kartu už som vyskušal asi všetko
V nuvi mám nainštalovaný city navigator europe NT v9 aký postup mám ešte vyskúšať?
Ďakujem.

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

OdeslatOdesláno: 08.09.08 17:16 (Po)
od Monoid
25mistny odemykaci kod svazuje danou mapu a dany GPS pristroj (Je unikatni pro danou kombinaci mapa-pristroj). 25ti mistny kod ziskate pri registraci mapy na strankach Garmin. Navod na registraci mate v letacku, co je prilozeny k mape. Pri registraci musite zadat registracni cislo (to je nalepene v krabicce, nebo je nalepene na krabici nuvi.) a cislo sve GPS. Pak dostanete 25 mistny odemykaci kod pro TOPO Czech a 25mistny kod pro Atlas.

Pokud jste touto procedurou prosel, tak by mapa mela jit v pristroji odemknout. Jedine, ze byste omylem zadal nespravne cislo GPS. :-((( Nemam tuseni, jestli by sel tento omyl nejak vyresit. To byste se musel obratit na Picodas.


Jeste me napada jedna moznost. Pokud v Mapsource mate nainstalovanou nejakou mapu, ke ktere nemate odemykaci klic a tu mapu jste pro pouziti v Mapsource odemkl pomoci DEMO, tak se vsechny mapy i ty s platnym klicem exportuji z Mapsource v Demo rezimu, t.j. neodemknute. Abyste je mohl exportovat, musite nejdrive z Mapsource odstranit DEMO klic.