V přístroji byla od výrobce nahraná mapa CN2008 a TOPO. Já jsem si chtěl ještě pořídit Atlas 7, ale vzhledem k tomu, že v přístroji bylo málo paměti, tak jsem se rozhodl ji nahrát na kartu. To jsem udělal, na kartě ve složce Garmin jsem si zkontroloval, že je tam položka gmapsupp.img o velikosti cca 35 MB, tož odpovídalo velikosti Atlasu 7 a tak jsem měl zato, že jsem všechno OK. Když jsem ale přístroj odpojil a pro jistotu provedl restart, tak jsem v položce mapy v přístroji našel jen CN2008 a TOPO. To mně zarazilo, protože jsem věděl jistě, že ten soubor gmapsupp.img na kartě je. Už jsem nevěděl co s tím a tak jsem se rozhodl tento soubor z karty smazat a nahrál jsem na kartu obě mapy (TOPO i Atlas ... velikost cca 110 MB). Pak opět odpojení od PC, restart a v položce Mapy v přístroji se už objevuje i Atlas. Jenže já jsem v přístroji TOPO už měl od výrobce, takže teď ho mám dvakrát ... v přístroji i na kartě ... je to tak ? A navíc ... i když jsem v tom dialogu po spuštění nedal souhlas s nainstalováním nových nalezených souborů, přesto se mi soubor gmapsupp.img v přístroji zvětšil o nějakých 35 MB, což odpovídá tomu Atlasu, jak říkáte. Tomu ale nějak nerozumím, to je záhada.
Ještě k tomu dialogu po spuštění ... to opravdu mám klepnout na ANO (nainstalovat) ? Mám obavu, že když dám ANO, tak se mi tam ty soubory automaticky nainstalují ne ? A to já nechci, mám na kartě kromě těch dvou map taky POI body a nechci si je tahat do přístroje.
A když už jsem v tom psaní, takže budu otravovat s jedním dotazem ohledně POI bodů ... když si z POI.cz stáhnu aktualizované body např. mobilní radary a přes POIloader se je přetáhnu na kartu, tak se mi ty původní soubory mobilní radary.gpx přepíšou těmi novými aktualizovanými, je to tak ? Já jsem to totiž tak udělal a když jsem si potom v kontroloval, jestli tam jsou ty nové aktuální body, tak tam nebyly