Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod petrkupb » 30.01.08 11:23 (St)

Tak se po čase ozývám ale moc jsme toho s navigací nenajezdili tak příliš zkušeností nemám. používáme CN 2008 a vlastně taková delší cesta byla Příbram- Praha ,Palác Flora kam nás navigace dovedla přesně na parkoviště. Jinak jen okolí Příbrami vyzkoušeli jsme i cíl podle souřadnic a dovedlo nás to uplně přesně. Protože syn byl zaneprázdněn tak jsem se dal do stahování Atlasu podle návodu sám a povedlo se. Pouze když jsem ji chtěl nahrát do nuvi 250 W tak mi to psalo že je málo místa v paměti. Tak jsem ji nahrál na kartu kde už je i TOPO. I když jsem četl že se musí označit při stahování obě mapy tak jsem nepřišel na to jak a samozřejmě TOPO Atlasem přemazal. Ale pak jsem podle návodu PATH přejmenoval první staženou mapu a nahrál druhou a obě v nuvi šlapou. Pro počítačového laika to byla fuška .
petrkupb
 
Příspěvků: 8
Registrace: 26.12.07 19:49 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 30.01.08 15:58 (St)

petrkupb napsal:...I když jsem četl že se musí označit při stahování obě mapy tak jsem nepřišel na to jak a samozřejmě TOPO Atlasem přemazal....

Nejprve si vyberete jednu mapu, resp. její mapové dílce, pak klepnete na stahovací seznam výběru map, zvolíte druhou mapu a opakujete naprosto stejný postup. To je celé.

Stahovací seznam:
Obrázek

petrkupb napsal:.. když jsem ji chtěl nahrát do nuvi 250 W tak mi to psalo že je málo místa v paměti. Tak jsem ji nahrál na kartu kde už je i TOPO...

Přečtěte si tento příspěvek (na konci prvního příspěvku), kde je popsáno, jak lze více místa v nuvi získat. Jedná se sice o nuvi 760, ale u 250 je to obdobné.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod petrkupb » 30.01.08 20:04 (St)

No vidíte je to vlastně jednoduché ale jak se říká pro toho kdo to umí. Já myslím že to jak jsem to udělal ( CN2008 v navigaci a TOPO s Atlasem na kartě ) uplně vyhovuje. Ted spíš budeme zkoušet podle které mapy se bude jezdit nejlépe. Zatím se mějte a když budu mít nějaký problém tak vím kam se obrátit.
petrkupb
 
Příspěvků: 8
Registrace: 26.12.07 19:49 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Anonymous » 04.03.08 12:09 (Út)

Hi.
Mam smart Orange SPV C500 (iMate SP3) a v nom mam garmin xt, ked v map source oznacim mapu a dam ju nahrat do zariadenia tak sa mi zobrazi tlacidlo vyhladat zariadenie a v sivom policku pod nim sa "na vyber" zobrazi Garmin Mobile XT no po 4 sekundach mi program spadne a napise log:
Code: Vybrat vše
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no" ?>
<ErrorReport xmlns="http://www.garmin.com/xmlschemas/ApplicationErrors/v1">

  <Error>
    <Exception>
    <SubId>87</SubId>
    <SourceCodeLocation>
      <SourceFileName>PPD_FOUNDFILE.CPP</SourceFileName>
      <SourceFileLine>43</SourceFileLine>
    </SourceCodeLocation>
    <Extra>Pocket PC
The parameter is incorrect.
</Extra>
    </Exception>
    <Application>
    <Name>MapSource</Name>
    <Build>
      <Version>
      <VersionMajor>6</VersionMajor>
      <VersionMinor>11</VersionMinor>
      <BuildMajor>6</BuildMajor>
      <BuildMinor>0</BuildMinor>
      </Version>
      <Type>Release</Type>
      <Time>Nov 3 2006, 12:19:11</Time>
      <Builder>SQA</Builder>
    </Build>
    <LanguageID>1033</LanguageID>
    <PartNumber>006-A0041-00</PartNumber>
    </Application>
    <Computer>
    <OperatingSystem>Windows XP Service Pack 2</OperatingSystem>
    <Processor>Intel Processor Level: 15</Processor>
    <RamSize>523632</RamSize>
    </Computer>
    <Time>2008-03-04T09:35:17Z</Time>
  </Error>

  <Error>
    <Exception>
    <SubId>87</SubId>
    <SourceCodeLocation>
      <SourceFileName>PPD_FOUNDFILE.CPP</SourceFileName>
      <SourceFileLine>43</SourceFileLine>
    </SourceCodeLocation>
    <Extra>Pocket PC
The parameter is incorrect.
</Extra>
    </Exception>
    <Application>
    <Name>MapSource</Name>
    <Build>
      <Version>
      <VersionMajor>6</VersionMajor>
      <VersionMinor>11</VersionMinor>
      <BuildMajor>6</BuildMajor>
      <BuildMinor>0</BuildMinor>
      </Version>
      <Type>Release</Type>
      <Time>Nov 3 2006, 12:19:11</Time>
      <Builder>SQA</Builder>
    </Build>
    <LanguageID>1033</LanguageID>
    <PartNumber>006-A0041-00</PartNumber>
    </Application>
    <Computer>
    <OperatingSystem>Windows XP Service Pack 2</OperatingSystem>
    <Processor>Intel Processor Level: 15</Processor>
    <RamSize>523632</RamSize>
    </Computer>
    <Time>2008-03-04T09:35:46Z</Time>
  </Error>

  <Error>
    <Exception>
    <SubId>87</SubId>
    <SourceCodeLocation>
      <SourceFileName>PPD_FOUNDFILE.CPP</SourceFileName>
      <SourceFileLine>43</SourceFileLine>
    </SourceCodeLocation>
    <Extra>Pocket PC
The parameter is incorrect.
</Extra>
    </Exception>
    <Application>
    <Name>MapSource</Name>
    <Build>
      <Version>
      <VersionMajor>6</VersionMajor>
      <VersionMinor>11</VersionMinor>
      <BuildMajor>6</BuildMajor>
      <BuildMinor>0</BuildMinor>
      </Version>
      <Type>Release</Type>
      <Time>Nov 3 2006, 12:19:11</Time>
      <Builder>SQA</Builder>
    </Build>
    <LanguageID>1033</LanguageID>
    <PartNumber>006-A0041-00</PartNumber>
    </Application>
    <Computer>
    <OperatingSystem>Windows XP Service Pack 2</OperatingSystem>
    <Processor>Intel Processor Level: 15</Processor>
    <RamSize>523632</RamSize>
    </Computer>
    <Time>2008-03-04T09:38:52Z</Time>
  </Error>

  <Error>
    <Exception>
    <SubId>87</SubId>
    <SourceCodeLocation>
      <SourceFileName>PPD_FOUNDFILE.CPP</SourceFileName>
      <SourceFileLine>44</SourceFileLine>
    </SourceCodeLocation>
    <Extra>Pocket PC
The parameter is incorrect.
</Extra>
    </Exception>
    <Application>
    <Name>MapSource</Name>
    <Build>
      <Version>
      <VersionMajor>6</VersionMajor>
      <VersionMinor>13</VersionMinor>
      <BuildMajor>4</BuildMajor>
      <BuildMinor>0</BuildMinor>
      </Version>
      <Type>Release</Type>
      <Time>Sep 17 2007, 17:00:00</Time>
      <Builder>SQA</Builder>
    </Build>
    <LanguageID>1033</LanguageID>
    <PartNumber>006-A0041-00</PartNumber>
    </Application>
    <Computer>
    <OperatingSystem>Windows XP Service Pack 2</OperatingSystem>
    <Processor>x86, Processor Level: 15, Processors:1, Model: 4 Stepping: 9</Processor>
    <RamSize>523632</RamSize>
    </Computer>
    <Time>2008-03-04T09:44:05Z</Time>
  </Error>

  <Error>
    <Exception>
    <SubId>87</SubId>
    <SourceCodeLocation>
      <SourceFileName>PPD_FOUNDFILE.CPP</SourceFileName>
      <SourceFileLine>44</SourceFileLine>
    </SourceCodeLocation>
    <Extra>Pocket PC
The parameter is incorrect.
</Extra>
    </Exception>
    <Application>
    <Name>MapSource</Name>
    <Build>
      <Version>
      <VersionMajor>6</VersionMajor>
      <VersionMinor>13</VersionMinor>
      <BuildMajor>4</BuildMajor>
      <BuildMinor>0</BuildMinor>
      </Version>
      <Type>Release</Type>
      <Time>Sep 17 2007, 17:00:00</Time>
      <Builder>SQA</Builder>
    </Build>
    <LanguageID>1033</LanguageID>
    <PartNumber>006-A0041-00</PartNumber>
    </Application>
    <Computer>
    <OperatingSystem>Windows XP Service Pack 2</OperatingSystem>
    <Processor>x86, Processor Level: 15, Processors:1, Model: 4 Stepping: 9</Processor>
    <RamSize>523632</RamSize>
    </Computer>
    <Time>2008-03-04T09:46:19Z</Time>
  </Error>

  <Error>
    <Exception>
    <SubId>87</SubId>
    <SourceCodeLocation>
      <SourceFileName>PPD_FOUNDFILE.CPP</SourceFileName>
      <SourceFileLine>44</SourceFileLine>
    </SourceCodeLocation>
    <Extra>Pocket PC
The parameter is incorrect.
</Extra>
    </Exception>
    <Application>
    <Name>MapSource</Name>
    <Build>
      <Version>
      <VersionMajor>6</VersionMajor>
      <VersionMinor>13</VersionMinor>
      <BuildMajor>4</BuildMajor>
      <BuildMinor>0</BuildMinor>
      </Version>
      <Type>Release</Type>
      <Time>Sep 17 2007, 17:00:00</Time>
      <Builder>SQA</Builder>
    </Build>
    <LanguageID>1033</LanguageID>
    <PartNumber>006-A0041-00</PartNumber>
    </Application>
    <Computer>
    <OperatingSystem>Windows XP Service Pack 2</OperatingSystem>
    <Processor>x86, Processor Level: 15, Processors:1, Model: 4 Stepping: 9</Processor>
    <RamSize>523632</RamSize>
    </Computer>
    <Time>2008-03-04T09:48:38Z</Time>
  </Error>

  <Error>
    <Exception>
    <SubId>1400</SubId>
    <SourceCodeLocation>
      <SourceFileName>PPD_FOUNDFILE.CPP</SourceFileName>
      <SourceFileLine>44</SourceFileLine>
    </SourceCodeLocation>
    <Extra>Pocket PC
Invalid window handle.
</Extra>
    </Exception>
    <Application>
    <Name>MapSource</Name>
    <Build>
      <Version>
      <VersionMajor>6</VersionMajor>
      <VersionMinor>13</VersionMinor>
      <BuildMajor>4</BuildMajor>
      <BuildMinor>0</BuildMinor>
      </Version>
      <Type>Release</Type>
      <Time>Sep 17 2007, 17:00:00</Time>
      <Builder>SQA</Builder>
    </Build>
    <LanguageID>1033</LanguageID>
    <PartNumber>006-A0041-00</PartNumber>
    </Application>
    <Computer>
    <OperatingSystem>Windows XP Service Pack 2</OperatingSystem>
    <Processor>x86, Processor Level: 15, Processors:1, Model: 4 Stepping: 9</Processor>
    <RamSize>523632</RamSize>
    </Computer>
    <Time>2008-03-04T10:02:48Z</Time>
  </Error>

</ErrorReport>

... neviete niekto co s tym ?
Anonymous
 

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 04.03.08 19:59 (Út)

Nejlepší bude, když zašlete tento log přímo na techsupport@garmin.com (anglicky)

Ještě se zeptám:

Máte poslední verzi Mobile XT 4.10.40w?
Máte poslední verzi MapSource 6.13.7?
Zkoušel jste mapu instalovat přes poslední verzi MapInstall 3.11.6?
Při instalaci na SD kartu vám to taky padá?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Anonymous » 11.03.08 13:38 (Út)

Jako relativně čerstvý uživatel navigace Garmin jsem si samozřejmě přemazal mapu TOPO Obrázek
Pak jsem naštěstí objevil tenhle server a dočetl se spoustu informací, vše zprovoznil, objednal CNEU 2008 atd.
Takže se přidávám k chvále - výborné stránky! Obrázek
Anonymous
 

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod mpětka » 06.06.08 11:33 (Pá)

Mám problém s mapou Atlas. Mapu jsem si stáhnul do MapSource a odemknul. Všechno v pohodě. V přístroji (760) mám nainstalovanou mapu Navigator 2008 a TOPO 1.20. Tak jsem podle Vašeho návodu v MapSource označil mapu a dal jsem odeslat. K uložení jsem zvolil SD kartu, abych si nepřepsal tu TOPO v přístroji. Přenesení souborů proběhlo v pořádku, ale když se podívám do přístroje na složku mapy, tak tam pořád jen Navigátor a TOPO. Atlas nikde. Udělal jsem někde chybu ? Díky za radu Obrázek
mpětka
 
Příspěvků: 19
Registrace: 30.05.08 13:43 (Pá)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 06.06.08 20:08 (Pá)

A určitě je Atlas na té kartě? Mrkněte do složky Garmin, zdali tam je soubor gmapsupp.img.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod mpětka » 07.06.08 10:47 (So)

Soubor gmapsupp.img na kartě ve složce Garmin byl, ale Atlas přístroj prostě nenačetl. Resp. se nezobrazil v seznamu nainstalovaných map. Už jsem nevěděl co s tím, tak jsem nakonec ten soubor smazal a přetáhl jsem tam obě mapy (TOPO i Atlas). Teď sice Atlas už v seznamu je, ale myslím si, že TOPO mám tedy zdvojené ... jednou v přístroji a podruhé ještě na kartě. Je to tak ? Chápu to dobře ? A taky se mi nějakým záhadným způsobem zvětšil ten soubor gmapsupp.img v přístroji a to o cca 35 MB. To nechápu, obě mapy jsem nahrál na kartu (velikost cca 110 MB), tak proč se mi zvětšil ten soubor na kartě ? V tu ránu už v přístroji zbylo jen nějakých 20 MB a tak jsem podle Vašeho návodu vymazal ty zbytečný jazykový lokalizace ... výborný nápad, místa je už dost. A ještě jednu otázku ... pokaždé, když nuvi zapnu tak se mi ptá, jestli chci z karty do přístroje nahrát nové soubory. Vždy dám, že ne, protože to by se mi všechno z karty nahrálo na nuvi a měl bych to pak dvakrát a zbytečně zabraný místo v nuvi ... je to tak ? Teď jsem Vás zahltil otázkama, co Obrázek díky za odpovědi Obrázek
mpětka
 
Příspěvků: 19
Registrace: 30.05.08 13:43 (Pá)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 07.06.08 23:36 (So)

mpětka napsal:Soubor gmapsupp.img na kartě ve složce Garmin byl, ale Atlas přístroj prostě nenačetl. Resp. se nezobrazil v seznamu nainstalovaných map. Už jsem nevěděl co s tím, tak jsem nakonec ten soubor smazal a přetáhl jsem tam obě mapy (TOPO i Atlas)


Zkuste kartu v PC zformátovat. Možná byla v některých sektorech nečitelná.

mpětka napsal:Teď sice Atlas už v seznamu je, ale myslím si, že TOPO mám tedy zdvojené ... jednou v přístroji a podruhé ještě na kartě. Je to tak ? Chápu to dobře ?


Omlouvám se, ale trochu se v tom ztrácím.. Kde ještě máte TOPO? Přeci jste mapu instaloval do přístroje znovu, tzn. původní soubor gmapsupp.img byl přepsán novým. Nebo jste ji instaloval či kopíroval ještě do jiné složky?

mpětka napsal:A taky se mi nějakým záhadným způsobem zvětšil ten soubor gmapsupp.img v přístroji a to o cca 35 MB. To nechápu, obě mapy jsem nahrál na kartu (velikost cca 110 MB), tak proč se mi zvětšil ten soubor na kartě ? V tu ránu už v přístroji zbylo jen nějakých 20 MB


Tak kam jste to vlastně nahrál? Na kartu nebo do přístroje? Pokud jste mapy instaloval na kartu, pak se nemohly projevit změny v přístroji, resp. v souboru gmapsupp.img. Jinak těch 30 MB odpovídá mapě Atlas 7 NT. 110 MB soubor může být kompilace obou map TOPO a ATLAS Czech.

mpětka napsal:A ještě jednu otázku ... pokaždé, když nuvi zapnu tak se mi ptá, jestli chci z karty do přístroje nahrát nové soubory. Vždy dám, že ne, protože to by se mi všechno z karty nahrálo na nuvi a měl bych to pak dvakrát a zbytečně zabraný místo v nuvi ... je to tak ?


Ano, je to tak. Pokud nechcete nic instalovat a nechcete, aby se tento dotaz při každém spuštění zobrazoval, klepněte na ANO (instalovat), v následujícím dialogu zatrhněte Dále bez dotazu a klepněte na tlačítko Přeskočit.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.