Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Romstar » 23.06.10 9:43 (St)

Zdravím, kontaktujte podporu na cerny@garmin.cz
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod honza080 » 29.03.11 21:14 (Út)

v Slovenskom teda Žilinskom zastúpení Garminu som zazrel taký vytlačený prospekt ...

 ! od Path:
Skryté komerční odkazy jsou v rozporu s pravidly! Link na komerční server nesouvisející s navigacemi z příspěvku odstraněn! Blábolící text také.
Naposledy editoval Path dne 29.03.11 21:41 (Út). Počet editací: 3x.
Důvod: Odstraněn odkaz na komerční server.
honza080
 
Příspěvků: 1
Registrace: 29.03.11 21:00 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Bulis » 22.07.11 10:54 (Pá)

Zdravím,
nedávno jsem si zakoupil navigaci Garmin. V zařízení je pouze mapa Atlas, chtěl bych tam ještě přidat mapu TOPO. Problém je ten, že ani za mák nejsem schopný pochopit, jak s tou mapou zacházet.
Mapu jsem si stáhl ze stránek Garmin ve formátu exe. Tím pádem bych předpokládal, že je to program a půjde jednoduše otevřít. Bohužel nejde a na Win7 mi to píše chybu, že to není aplikace pro windows.
Dobře přošel jsem si toto fórum a zjistil jsem, že bych asi měl mít nainstalovaný nějaký program MapSource. Opět jsem pohledal na stránkách Garmin a našel nějaký odkaz. Stáhl jsem asi 50MB prográmek, který mi řekne, že se jedná pouze o aktualizaci, a že musím mít program v počítači už nainstalován.
Pochopil jsem to tedy správně, že mi nezbývá, než se stát pirátem a MapSource někde černě stáhnout nebo si doživotní aktulizaci "zdarma" strčit za klobouk a někde si MapSource draze zakoupit?
Bulis
 
Příspěvků: 2
Registrace: 22.07.11 10:40 (Pá)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod kahuda » 22.07.11 11:14 (Pá)

A co se trochu snažit sám ? http://podpora.garmin.cz/index.php/kb
Obrázek uživatele
kahuda
 
Příspěvků: 9
Registrace: 08.07.11 10:37 (Pá)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Bulis » 22.07.11 11:30 (Pá)

[quote="kahuda"]A co se trochu snažit sám ? http://podpora.garmin.cz/index.php/kb[/quoto]

Snaha byla na tom odkazu jsem se nic nového nedozvěděl... Podle toho jsem měl stáhnout mapu a poklepat na exe soubor, což jsem udělal už dříve...
Bulis
 
Příspěvků: 2
Registrace: 22.07.11 10:40 (Pá)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Galloway » 22.07.11 11:47 (Pá)

Dobrý den,

stažený exe soubor je potřeba dvojklikem spustit , předpokládám že chyba, kterou Vám systém píše je že "aplikace neneí typu Win 32". Tato chyba znamná často informaci o tom že nedošlo ke kompletnímu stažení souboru s mapou. Doporučím tedy opětovné stažení mapy tedy exe souboru do PC a jeho spuštění.

Po spuštění se zobrazí menu, kde je potřeba vybrat Instalace map (dat)> TopoCzech 2011 (PRO). Po kliknutí na toto tlačítko, dojde k instalaci mapy do PC společně s instalací apliakce MapSource.

Po spuštění aplikace Mapsoource je potřeba mapu odemknout, příslušným odemykacím klíčem a odeslat do zařízení. Tento postup je popsán na: http://podpora.garmin.cz/index.php/kb/article/000029

Pokud by se něco nedařilo, napište, poradíme Vám.
Technická podpora Garmin.cz
Znalostní databáze: podpora.garmin.cz
Obrázek uživatele
Galloway
Moderátor
 
Příspěvků: 127
Registrace: 03.10.08 9:03 (Pá)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Lukii » 02.08.11 21:02 (Út)

Dobrý den,
jsem úplný začátečník se značkou Garmin. Koupil jsem starší použitou Garmin nuvi 200EE v originálním balení, které by mělo dle letáčku obsahovat mapu ČR, mapu CZ, SK, A, PL HU, SLO, CRO, průjezdní mapu EU, cd s instalací map ČR do PC. Dále je v krabičce samolepka s registračním kódem pro mapy Topo Czech a Atlas Czech.
Po přečtení pár stránek toho fóra ještě doplním, že v navigaci je paměťová karta na které je adresář garmin + dva skryté adresáře. V adresáři garmin na paměťové kartě je soubor gmapsupp.img o velikosti 2,6 gb. V přístroji je adresář gramin, ve kterém jsou mimo mimo jiné také soubory gmapbmap.img, gmapprom.img, gmaptz.img.
A teď můj problém: po spuštění navigace jsem v nastavení zjistil, že jsou k dispozici mapy CN Europe 2012.10 a City Navigátor Europe NT 2009. Pokud vyjmu paměťovou kartu je k dispozici pouze City Navigátor Europe NT 2009. Pokud aktivuji CN Europe 2012.10 nefunguje vyhledávání podle adresy. u Map City Navigátor Europe NT 2009 však ano. Mohl by mi prosím někdo poradit proč vyhledávání podle adersy u novějších map 2012.10 nefunguje? a jak to případně napravit?

Další dotaz bych měl, pokud bych se rozhodl instalovat mapy z přiloženého cd, třeba Atlas Czech, jak nejlépe postupovat, abych si nesmazal mapu Evropy? K mapám na cd (Topo Czech a Atlas Czech)jsem si z webu, cestou registračního kódu, stáhl odemykací klíče. A budu moc tyto mapy případně aktualizovat?

Omlouvám se za hloupé dotazy, ale i po přečtení části fóra, z toho vůbec nejsem moudrý. Před tím jsem používal mio se softem IGO a mapami od teleatlasu, a tohle je zase uplně něci jiného:-(

Přdem děkuji za jakoukoliv odpověď.
Lukáš
Lukii
 
Příspěvků: 4
Registrace: 02.08.11 20:29 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 03.08.11 15:50 (St)

Lukii napsal:Mohl by mi prosím někdo poradit proč vyhledávání podle adersy u novějších map 2012.10 nefunguje? a jak to případně napravit?

Zkuste ve vyhledání adres změnit zemi.

Lukii napsal:Další dotaz bych měl, pokud bych se rozhodl instalovat mapy z přiloženého cd, třeba Atlas Czech, jak nejlépe postupovat, abych si nesmazal mapu Evropy?

Řeší se to tady stále dokola. MapSource instaluje mapy vždy do souboru gmapsupp.img, takže pokud zvolíte instalaci do navigace, přepíše se vám soubor gmapsupp.img v navigaci, pokud zvolíte instalaci na kartu, přepíše se vám tento soubor na kartě. Stačí ve fóru hledat "gmapsupp.img".

Pokud chcete vědět, co který img soubor obsahuje, prožeňte je programem GmapTool. Doporučuji mapu CNEU 2009 odstranit - je neaktuální.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Lukii » 03.08.11 18:31 (St)

Path napsal:
Lukii napsal:Mohl by mi prosím někdo poradit proč vyhledávání podle adersy u novějších map 2012.10 nefunguje? a jak to případně napravit?

Zkuste ve vyhledání adres změnit zemi.

Právě, že pokud zvolím s aktivními mapami CN Europe 2012.10 možnost "Kam vést - Adresa" - tak mám pouze volbu -"Hlaskujte město" nebo "Vyhledat vše" a tyto volby jsou navíc mrtvé a nic nenajdou. Volba "změnit zemi" zde úplně chybí. Pokud a ale zvolím "kam vést - města" nabídka měst hned vyběhne, jak pro ČR tak pro Evropu.

U map City Navigátor Europe NT 2009 volba "kam vést - adresa" funguje normalně s možností změnit zemi, seznamem ulic apod.

V přístroji soubor "gmapsupp.img" nemám pouze na kartě, ale pokud kartu z přístroje vytáhnu v nabídce map zůstane mapa City Navigátor Europe NT 2009. Proženu tedy soubory img z přístroje Vámi uvedeným programem a uvidím pod jakým názvem je mapa City Navigátor Europe NT 2009 uložena. Pro smazání mapy postačí smazat příslušný soubor s příponou img?

Děkuji za odpovědi a omlouvám se, že se ptám na věci, které zde asi již mnohokrát zazněly.
Lukii
 
Příspěvků: 4
Registrace: 02.08.11 20:29 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Lukii » 03.08.11 18:39 (St)

tak mapa City Navigátor Europe NT 2009 je uložena v přístroji pod názvem gmapprom.img takže tento soubor můžu smazat?
Lukii
 
Příspěvků: 4
Registrace: 02.08.11 20:29 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.