Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod petrkupb » 26.12.07 19:35 (St)

Zase děkuji ale dnes nemám navigaci doma syn se vrátí zitra odpoledne pak vyskoušíme. Jen by mě zajímalo podle Vášeho názoru muže to být i vadou Garmina? Jak jsem již psal jinak funguje skvěle. Zatím děkuji a berte mé dotazy tak že jsem opravdu laik a počítač používám jen na internet kde mě syn nějaké základy naučil. Ale nějaké instalace mazání atd neumím.
petrkupb
 
Příspěvků: 8
Registrace: 26.12.07 19:49 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 27.12.07 0:47 (Čt)

petrkupb napsal:Jen by mě zajímalo podle Vášeho názoru muže to být i vadou Garmina?


O tom pochybuji, i když možné je všechno. S největší pravděpodobností se bude jednat o problém s ovladačema. Chcete-li vyloučit problém s Garminem, zkuste jej připojit k jinému PC.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod petrkupb » 27.12.07 7:52 (Čt)

Path : Děkuji Vám za rady Vaše forum je jediné kde jsem nějaké získal a jsou od někoho kdo tomu opravdu rozumí. Zkoušel jsem to i ve foru Mobilmanie v sekci o navigacích ale tam píší spíš uživatelé a opravdu podrobné návody jak a co udělat nezískáte . Vyjímkou je p. Lutonský který dělá recenze .
Já se chtěl ujistit že Garmin není vadný a chyba je v ovladačích i syn to říkal ale není odborník tak jsem to chtěl od Vás potvrdit. Nejlepší bude když se mi na počítač podívá někdo kdo to ovládá a vše vyzkouší na místě a všechno nainstaluje jak má být. Z funkčního hlediska propojení s PC vlastně nepotřebuji, Evropu 2008 mám v paměti a TOPO na kartě a vše funguje, Ale někdy v budoucnosti bude třeba přěhrát SW nebo něco a tak chci to spojení vyřešit. Počítám že někoho na tu instalaci seženu tak po Novém roce a pak dám vědět.
Ještě jednou Vám děkuju a do Nového roku přeju vše nej .
petrkupb
 
Příspěvků: 8
Registrace: 26.12.07 19:49 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 30.12.07 5:08 (Ne)

Díky za přání, přeji samozřejmě to samé...

Ano, propojení s PC budete potřebovat určitě, minimálně pro aktualizace firmware, které jsou poměrně časté. I když jsem viděl případy, kdy uživatel tři roky GPS k PC nepřipojil a žil si spokojeně dál Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod petrkupb » 30.12.07 12:53 (Ne)

Já jsem navigaci koupil v Praze v Gpscentru (Picodas) protože na netu je chválili. I když jsem z Příbrami tak jsem si tam pro něj dojel a v pátek jsem tam volal a byli velice vstřícní . Mám tam příležitostně s navigací zajet a i když to prý navigací nebude (jak ostatně píšete i Vy) tak vše vyzkouší a mám si vzít flaschku že mi nahrají instalační CD. A i případné přehrání FW prý udělají. Ríkali že minimálně 80 % lidí kteří přijdou s tím že navigace nějak nefunguje je tím že to neumějí a navigace je OK. Tak tam po Novém roce někdy zajedu a pak dám vědět. Zatím naschledanou.
petrkupb
 
Příspěvků: 8
Registrace: 26.12.07 19:49 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod petrkupb » 04.01.08 17:47 (Pá)

Tak propojení s PC je vyřešeno. Byl jsem dnes v Gpscentru a zjistili jsme že chyba byla v kabelu . Měl jsem ho od MP3 přehrávače a ještě od stejného MP3 přechodku USB- mini USB. Nešlo to ani na kabel ani na přechodku. Koupil jsem nový kabel a spojení funguje.
Dík za spolupráci .
petrkupb
 
Příspěvků: 8
Registrace: 26.12.07 19:49 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 04.01.08 18:51 (Pá)

Tak to jste mě tedy dostal Obrázek Se stejným problémem jsem se před lety potýkal u jednoho USB modemu, kde jsem několik hodin spekuloval nad vším možným, než mě napadlo vyměnit vadný USB kabel. Taky mě to mohlo trknout a ušetřil byste si zbytečnou cestu. Hlavně, že už to chodí.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod petrkupb » 05.01.08 11:47 (So)

Takže spojení s PC je vyřešeno, v nuvi mám v paměti CN 2008 a na kartě TOPO Czech kterou jsem stáhnul podle kodu na krabičce a Vašeho návodu. Je na kartě protože mi nešlo to propojení s PC. A asi se mích dotazu nezbavíte dočetl jsem se že k Topo Czech lze stáhnout ještě Atlas ČR 10R v6. Samozřejmě nevím jak nikde jsem návod nenašel a chci se zeptat jestli má cenu tuto mapu vubec stahovat když mám CN 2008 kde je už CR pokryta. Za radu díky.
petrkupb
 
Příspěvků: 8
Registrace: 26.12.07 19:49 (St)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod Path » 06.01.08 3:13 (Ne)

Stejně jako pro každou komerční mapu musíte mít i pro Atlas 10R v6 nejprve odemykací klíč. Uživatelé, kteří mají zakoupenou mapu TOPO Czech mají nárok na instalaci také Atlas 10R (slovo nárok berte s rezervou, kdykoli se to může změnit). Odemykací klíč k této mapě lze vygenerovat po zalogování na http://www.garmin.cz/unlock.

Atlas 10R lze zatím stáhnout zde a instalace je stejná jako u TOPO Czech. Do přístroje ji dostanete rovněž stejným způsobem: vybrat mapové dílce a odeslat do zařízení. Tady pozor, MapSource vždy odesílá mapy jako doplňkové (suplementární) do souboru gmapsupp.img, a tento soubor se vždy přepisuje. Pokud tedy chcete mít v nuvi současně Altas 10R i TOPO Cech, musíte před odesláním označit obě mapy. Pokud byste odeslal pouze Atlas 10R, současná mapa TOPO Czech by byla přepsána. Ostatně, o tom jsem už psal.

A jestli má smysl Atlas 10R v6 instalovat, když máte CNEU 2008? Záleží na vás. Někdo stále jezdí podle mapy Atlas 10R, někdo zase podle CNEU 2008 (někdo podle Topo Czech). Atlas 10R má mnohem více integrovaných POI než CNEU 2008. Data routingu jsou u každé mapy jiná a ani jedna mapa není dokonale přesná (a nikdy nebude). Atlas 10R má jedno kouzlo – je od českého výrobce. Pokud v mapě najdete chybu, můžete ji výrobci ohlásit, čímž se zvyšuje šance na její odstranění v novější verzi. U CNEU můžete chyb hlásit také, ale pouze v angličtině a nikdy nevíte, jak výrobce mapy zareaguje. Návod jak hlásit chyby pro Atlas 10R i Topo Czech je zde.

Nutno podotknout, že pokud máte TOPO Czech v1.20, nemusíte Atlas 10R v6 nezbytně instalovat, protože TC má novější data routingu. Na druhou stranu Atlas 10R neobsahuje tolik dat jako TOPO Czech a displej je tak mnohem čitelnější. Opět záleží na požadavku uživatele. Osobně teď jezdím pouze podle CNEU 2008, protože mě zajímá, jaké má chyby či nepřesnosti, ale jinak se nechávám vést podle TOPO Czech.

Chystá se nová verze mapy Atlas 10R v7, která by měla obsahovat popisná čísla domů v celé ČR a to CNEU 2008 rozhodně nemá. Je to poměrně komplikovaný proces, tak uvidíme, jak se s tím tvůrci mapy vypořádají. Už teď jsem zvědavý. Daleko zajímavější však bude nová verze mapy TOPO Czech.

Časem připravím nějaké informace k obou českým mapám, ale jsem momentálně dost časově vytížený, takže neslibuji, kdy to bude.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Návod: Jak nainstalovat TOPO Czech do počítače a GPS

Odeslatod petrkupb » 06.01.08 9:29 (Ne)

Diky za odpověd, Atlas si stáhnu a vyzkoušíme která mapa bude nejvíc vyhovovat.
petrkupb
 
Příspěvků: 8
Registrace: 26.12.07 19:49 (St)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.