TIP: GPS TravelGuide

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: TIP: GPS TravelGuide

Odeslatod Path » 17.09.09 13:39 (Čt)

Aktualizován GPS TravelGuide ke dni 17.9.2009

Link: http://gpstravelguide.garmin.cz/
POI: 58.155

* aktualizován seznam oficiálních prodejců GPS Garmin - Symbol garmin (stará DB odstraněna)
* přidáno několik komerčních POI
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod yorg » 19.09.09 11:47 (So)

Použiji vaši odpověď z jiného tématu, protože patří asi tématicky zde:
GPS TravelGuide (gpi soubor) můžete mít buď na kartě nebo v zařízení - je to jedno. Je ale zbytečné, aby byl tento soubor byl na obou místech zároveň. Buď jej odstraňte ze zařízení nebo z karty.

Už jsem to tady někde zmiňoval... Pokud máte na paměťové kartě nový soubor gpi a kartu vložíte do navigace, nuvi se vás zeptá, zda chcete tento soubor instalovat do zařízení. Pokud klepnete na ANO, soubor se překopíruje z paměťové karty do nuvi. To ovšem můžete udělat i sám, tedy bych volil NE a příště se nedotazovat.

Problém je v tom, že po nahrání TravelGuide na kartu a výběru volby NE se tento dotaz opakuje při každém dalším spuštění navigace (po připojení na USB také), v mém případě 760. Je to nějak možné ošetřit tak, aby TravelGuide zůstal skutečně jen na kartě? Volba "příště se nedotazovat" se neobjeví.
Pokud dám volbu ANO, mám (jak sám uvádíte) TravelGuide na kartě i v navigaci. Což není dobré. Jedině, jak z toho kola ven je mít TG pouze v navigaci. Zatím tam sice vleze, ale co v budoucnu?
Garmin nüvi 760T
yorg

Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Odeslatod Path » 21.09.09 19:09 (Po)

Jen trochu jiný postup... Zvolte ANO, pak zatrhněte "Dále bez dotazu" a klepněte na tlačítko "Přeskočit".
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod yorg » 21.09.09 19:46 (Po)

Poslední verze nahrána na SD kartu.
Odpojeno od PC a po spuštění dotaz
"Na kartě byly nalezeny nové doplňky. Chcete tyto doplňky nainstalovat, aby byly dostupné i po vyjmutí karty? Ne/Ano"

Volím Ano.
Dotaz
"Instalovat tato data? GPS TraveGuide ... cesta k souboru
'prázdný checkbox' Dále bez dotazu:

Zatrhnu checbox "Dále bez dotazu" a volím "Přeskočit"

Ano, tento váš návod je funkční.

Děkuji
Garmin nüvi 760T
yorg

Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Odeslatod Path » 11.11.09 3:11 (St)

Aktualizován GPS TravelGuide ke dni 11.11.2009

Link: http://gpstravelguide.garmin.cz/
POI: 58.210

* odstraněny některé duplicity
* přidány některé komerční POI včetně popisu a foto
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Dave » 23.12.09 17:38 (St)

Nahrál jsem si na SD kartu GPS TravelGuide s fotografiemi a bez diakritiky pro přístroje řady3xx. Používám Garmin Nuvi 300. Ikony se mi zobrazují v pořádku resp. překrývají původní. Co by mě zajímalo je, za jakých podmínek se zobrazují zmiňované fotografie?
Dave

Registrace: 22.03.08 21:18 (So)

Odeslatod Path » 18.01.10 10:16 (Po)

Fotografie se u nuvi 300 zobrazí hned po klepnutí na POI. U novějších modelů až poklepnutí na tlačítko "Více". Ale pozor, většina POI fotografie nemá.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Dave » 27.01.10 20:38 (St)

Díky za info. Můžu ještě poprosit o nějaký POI, u kterého je foto? Zkoušel jsem Národní muzeum, Technické muzeum, Pražský hrad, Národní divadlo, Petřínskou rozhlednu ..spoustu jiných i mimo hl.m. a nic.
Dave

Registrace: 22.03.08 21:18 (So)

Odeslatod guma001 » 29.01.10 11:03 (Pá)

Zdravím.
Zadej - gps travelguide-všechny katergorie- muzeum,galerie-Technické muzeum v Brně . Zde je foto
guma001

Registrace: 29.01.10 10:58 (Pá)

Odeslatod Kofolytik » 08.07.10 10:38 (Čt)

Měl bych jednu připomínku k databázi GPS TravelGuide a sekci doprava. Železniční stanice a zastávky jsou zde zapsány nejednoznačně. Například stanice Stříbro je zde jako "Stříbro" a stanice Trpísty jako "Železniční stanice Trpísty" Pokud vyhledávám pouze z kategorii železniční doprava, pak to není tak hrozné (snad až na příliš dlouhý název "Železniční stanice Chlumčany u ...". Pokud ale vyhledávám v celé kategorii, pak netuším, co jsem našel. Chtělo by to názvy nějak sjednotit, například - "Stříbro - železniční stanice", "Trpísty - železniční stanice", Chlumčany u Dobřan - železniční stanice", Stříbro - autobusové nádraží (stanice, zastávka)". Případně zkrátit - "Stříbro - vlak", "Stříbro - bus".
Obrázek uživatele
Kofolytik

Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software