TIP: GPS TravelGuide

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: TIP: GPS TravelGuide

Odeslatod Path » 29.07.09 3:29 (St)

Trvalo mi přes dvě hodiny než jsem přišel na to, že je problém ve firmware Oregonu. Už vím, kde je přesně chyba a poslal jsem do PICODASU report s popisem a žádostí o přeposlání do Garminu Inc. Existuje zde ale obezlička, jak tuto chybu obejít. Dokud Garmin tento problém nenapraví, zkusím PICODASU navrhnout dočasné řešení tak, aby se to už v příští verzi GPS TG projevilo. V každém případě díky za toto upozornění.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Path » 29.07.09 10:19 (St)

Aktualizace GPS TravelGuide: 29.7.2009, 53913 POI, link.

Poznámka: v této verzi je už zahrnuta berlička, která by měla obcházet chybu firmware Oregonu. Díky tomu se finální gpi soubory o něco málo "nafoukly", ale kupodivu to má i pozitivní důsledky. Oregon mi teď v GPS TG korektně zobrazuje diakritiku Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 01.08.09 3:59 (So)

Aktualizace GPS TravelGuide: 1.8.2009, 58.205 POI, link.

V téhle verzi je i kilometrovník.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Bailey.x » 03.08.09 16:37 (Po)

Mám NUVI 660FM, a diakritika je nečitelná u verze 1.8.2009. jak GPSTravelGuide_full, tak GPSTravelGuide_medium. GPSTravelGuide_basic(bez diakritiky) samozřejmě OK.
Jo a verze FW mám 4.70
Bailey.x

Registrace: 03.03.08 12:02 (Po)

Odeslatod Path » 03.08.09 16:51 (Po)

nuvi 660 bude mít asi stejné problémy jako nuvi 3xx. Můžete u verze s foto mrknout do kategorie V.I.P. na technické muzeum, jestli se vám zobrazí fotografie?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Bailey.x » 05.08.09 17:47 (St)

Ano, u muzea foto vidím
Bailey.x

Registrace: 03.03.08 12:02 (Po)

Odeslatod Path » 05.08.09 20:54 (St)

Díky za info. Je zřejmé, že se bude muset přidat ještě jedna kategorie, a to: S Foto a bez diakritiky. Předám dál.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Jarous1 » 14.08.09 19:26 (Pá)

Docela bych byl za změnu některých ikon, jsou na první pohled celkem matoucí a v některých případech má jednu a tu samou ikonu více nesouvisejících kategorií...
Např. u sportovních areálů mít takový "vysoký dům", který je současně u různých ústavů nebo polostátních institucí apod., u policie mi to připomíná spíše "podložku pod loveckou trofej", a třeba místo prodejce Garmin tam mít nákupní tašku, hmmm to jsem opravdu nečekal Obrázek To samé ikonka školy...
Chápu, že některé z nich asi budou mezinárodně všeobecně známé piktogramy, ale v našich krajích na to opravdu nejsem zvyklý... Pokud tomu tak je, tak by asi bylo dobré udělat dvě verze, jednu "international" a druhou srozumitelnou pro Čechy Obrázek
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod Path » 17.08.09 14:33 (Po)

Opět připomínám, že modrá vysoká budova je u POI, ke kterým ještě nejsou žádné rozlišovací symboly přiřazeny.

Jak už jsem zmiňoval na začátku, na tomto projektu se stále pracuje a zrovna ikony nejsou prioritou číslo jedna. Konkrétně symboly jsme s garantem projektu probírali a představa je taková, že jakmile si projekte "sedne", ikony se dodatečně vyrobí. Současné ikony vycházejí z klasické sady Garmin, kromě několika dalších, které bylo nutné vyrobit. Jedná se hlavně o nestandardní ikony, které jsou nad rámec běžných kategorií, jako např. metro, vinotéka, zámek atd.

Z autorských důvodů nelze ikony po netu posbírat a do GPS TravelGuide je natvrdo nakopírovat. Také jejich grafické vyjádření by se mělo co nejvíce blížit zavedeným konvencím symboliky Garminu - cílová skupina GPS TravelGuide nebude jen česká populace.

Osobně souhlasím, že by se některé symboly měly přepracovat, včetně vámi zmiňované školy. Pokud budete mít chuť, můžete některé symboly i navrhnout (konkrétně mě teď vůbec nenapadá, jaký symbol by byl ideální pro školy a vešel se do rozměru 24 x 24 a do budoucna 16 x 16 px). Já už ruku k dílu taky připojil, ale chybí mi grafický talent. Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Jarous1 » 17.08.09 14:58 (Po)

O.K., samozřejmě beru v potaz, že GPS TravelGuide je stále ve vývoji a na pořadu dne jsou především obsažená data a jejich správnost. Ikonky se mohou, pokud tomu bude dána možnost, doladit postupem času.

Mno, zavedené konvence Garminu mne, mírně řečeno, trochu otravují Obrázek Ty jejich ikonky jsou v některých případech prostě něco jiného než na co jsem už několik desítek let zvyklý z českých map... Obzvlášť to Rx místo lékárny, když na to tady v Evropě máme krásný zelený křížek v bílem čtverci, tak to mne vytáčí asi nejvíc...Obrázek
Proto jsem navrhoval vydávat dvě různé edice GPS TravelGuide, jednu mezinárodní a druhou vysloveně pro české, případně i slovenské uživatele. Stejně asi budou stránky GPS TravelGuide časem lokalizovány i do jiných jazyků než je jen čeština, tak by tam cizinci mohli mít automaticky odkaz i na tu "svoji" verzi...
Ale jasně, spíše je to jen o mojí lenosti přijmout něco nového, to přiznávám...Obrázek

S tou školou bych to viděl tak, že mne také momentálně nic nenapadá... Tabule s křídou nebo tak ?
A o tom, že bych něco nakreslil sám, tak to už vůbec nehrozí, na to fakt nemám vlohy...Obrázek
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software