Jaký mám nastavit formát souřadnic v MapSource, abych mohl při vytváření trasových bodů použít souřadnice třeba z mapy Seznamu? Když okopíruju souřadnice z internetové mapy a vložím je při vytváření trasového bodu do kolonky MapSource, tak mi to napíše, že chybí V,S,J nebo Z a nejde pokračovat. Jde to v MS nějak nastavit?
Tak jsem zkoušel nastavovat všechny možné souřadnicové sítě, ale souřadnice ze Seznamu ve formátu 49°20'48"N 17°41'09"E to stejně nevezme a stále to píše:
Dík za radu, ale stejně nechápu, proč to MS neakceptuje v původním tvaru, když je tam nejmíň padesát nastavení souřadnicových sítí a zrovna s tímto si nerozumí
Yuris napsal:Dík za radu, ale stejně nechápu, proč to MS neakceptuje v původním tvaru, když je tam nejmíň padesát nastavení souřadnicových sítí a zrovna s tímto si nerozumí
Možná by byla vhodnější otázka na Seznam, proč souřadnice plive v jiném tvaru, než je v kraji zvykem...
Jde to přenášet. Na mapě v Seznamu je možno přepínat mezi dvěma formáty a jeden se dá kopírováním přenést do MapSource, jen je třepa po zkopírování smazat uprostřed čárku a nechat tam jen mezeru. Ani jsem v MS neměnil žádné nastavení.