Garmin MobileXT & POI

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Garmin MobileXT & POI

Odeslatod V12 » 14.11.07 21:33 (St)

Mam GMXT 4.10.40 a zoznam geocaches v subore GPX. Mojou snahou je tieto GC dostat do GMXT a nastavit im vlastnosti tak, aby ma GMXT upozornil, ze idem okolo. Mam aj POI Loader, no nedari sa mi to urobit podla vyssiespomenuteho zameru. Ked do GMXT vysypem GC z MapSource, mam ich tam ako WayPoints, no bez upozornenia, ze som v ich blizkosti, co je riesenie, no nie 100%, chcem viac - prave to zvukove upozornenie.
V12

Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Garmin MobileXT & POI

Odeslatod Path » 14.11.07 21:55 (St)

V MapSource stačí všechny waypointy označit (CTRL+A), klepnout na některém z nich pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky zvolit Vlastnosti trasových bodů…

Obrázek

Pak odznačit položku Blízkost a zvolit vlastní rádius. Pro 100 metrů se jedná o hodnotu: 0.1

Změny potvrdit a soubor opět uložit jako GPX. To je celé.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod corve » 27.08.08 21:17 (St)

Mám garmin mobile XT version 4.10.80s60.9, nokia E51, vše jsem nastavil jako je na tom obrázku. V mapsource je okolo bodů vidět kružnice, je velká podle toho jaký zvolím radius, pak trasové body odešlu do zařízení. Ale stejně se zvukové upozornění neozve. V nastavení audia mám všechny volby zapnuté, kde jen je ten pes zakopanej?
Nemá se to uložit jako soubor.gpx a odeslat POi loaderem?...
corve

Registrace: 27.08.08 20:54 (St)

Odeslatod Path » 28.08.08 1:13 (Čt)

Problém je, že ne všechna zařízení Garmin interpretují proximity stejně. Pokud to nejde, uložte to jako gpi (POI).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod V12 » 01.09.08 7:04 (Po)

Bude to fungovat az potom, ked sa to uraci developerom Garminu opravit. Upozornovanie na blizkost bodov funguje iba vtedy, ak je bod sucastou routy, alebo je maximalne 30 metrov od routy. Inak to jednoducho nefunguje. Jedina moznost je pouzit nejaku inu aplikaciu na pozadi, ktora bude na POI (samozrejme po naimportovani) upozornovat.
Alebo pouzit TomTom, tam to funguje.
V12

Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Odeslatod Path » 01.09.08 8:15 (Po)

Já teď nemám moc času to zkoušet, protože se soustředím na jiné věci, ale v čem je tedy problém? Že musí být POI na trase, aby byl alarm aktivován? To by klidně mohl být problém v tom, že POI Loader vytváří upozornění na POI implicitně jako Along Road a ne klasické proximity. Takhle je to myšleno?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Zpět na Garmin: Software