Jak dostat zákl. mapy do MapSource

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Jak dostat zákl. mapy do MapSource

Odeslatod Carpenter » 09.07.09 14:48 (Čt)

Prosím o radu!
Jsem novým uživatelem Oregon 400t. Dá se říci, že s pomocí tohoto fóra jsem se docela rychle dostal do smysluplného používání tohoto přístroje Obrázek. Díky. Potřeboval bych ale vyřešit následující problém:
K přístroji byla dodána kromě Basemap také "Recreational Map of Europe" což by měla být topo mapa Evropy 1:100 000. Tuto mapu bych potřeboval dostat do MapSource, ale nedaří se mi to. Na stránkách My Garmin jsem sice našel, že tato mapa je registrovaná a odemknutá s 12ti místným kódem, ale když tento kód použiji pro přidání mapy v MapSource, řekne mi to, že "Mapový produkt není nainstalován". Instalační CD nebo MicroSD k tomuto produktu není součástí dodávky.Obrázek
Doplňuji jenom že další mapu TOPO CZECH 3 Pro jsem bez problému nainstaloval z přiloženého inst. CD spolu s programem MapSource. MapSource je poslední verze 6.15.6
Děkuji za pomoc i když odhalí, že jsem třeba úplně mimoObrázek
Carpenter

Registrace: 30.06.09 14:35 (Út)

Re: Jak dostat zákl. mapy do MapSource

Odeslatod Path » 09.07.09 15:50 (Čt)

Tu mapu jste získal pouze předinstalovanou, tedy pro použití v PC musíte získat instalační CD/DVD a pak teprve použít klíč pro odemknutí. Nevím jak je to teď, ale dříve bylo možné za pár dolarů instalační médium objednat. Nic takového vám v rámci účtu na my.garmin.com nenabízí?

Nebo se ještě můžete poptat u české distribuce, zda toto médium nemají k dispozici (za manipulační poplatek).

Cesta, jak dostat mapu z img do MapSource tady sice je, ale není úplně dokonalá. Budete k tomu potřebovat nějaké nástroje. Můžete se podívat např. po utilitce GMapTool (zde a zde jsou nějaké informace).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Carpenter » 09.07.09 17:04 (Čt)

Díky za info. Myslel jsem si to, ale domníval jsem se, že existuje nějaká schůdná oklikaObrázek.
Utilita GMapTool se domnívám využívá programu MapSetToolKit o kterém je pojednáno na jiném místě fóra "Volné mapy pro Garmin". Něco vyzkouším a když tak dám vědět.
Ještě jeden dotaz:
V popisu souborů ve vašem popisu přístroje jsem nenašel, že v přístroji je ještě jeden soubor a to gmaptz.img o velikosti 600 064 B. Co to je za mapu?
Carpenter

Registrace: 30.06.09 14:35 (Út)

Odeslatod Path » 10.07.09 15:21 (Pá)

gmaptz.img je transparentní mapa, ve které jsou definovány časové zóny pro automatickou korekci hodin, resp. časového pásma. Díky tomu není nutné posouvat hodiny při přechodu mezi jednotlivými pásmy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Zpět na Garmin: Software