Přesun instalovaných map do jiné složky (jiný disk)

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Přesun instalovaných map do jiné složky (jiný disk)

Odeslatod Path » 19.06.09 16:40 (Pá)

Mapy v novém formátu gmap (např. CNEU 2010, TOPO Deutschland v3 atd.) se standardně instalují do složky (OS Win XP):

C:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\GARMIN\Maps\<mapset>

To ovšem může být problém pro uživatele, kteří na disku C:\ nemají dostatek místa. Zatím jsem nepřišel na způsob, jak v nastavení MapSource ukázat na jiné umístění, ale lze si pomoci malým trikem:

Instalované mapy (celou složku) stačí přesunout do jakékoli jiné složky (např. D:\Garmin\<mapset>) a v původní složce (C:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\GARMIN\Maps) vytvořit zástupce této přesunuté složky. Zástupce lze samozřejmě přejmenovat dle vlastního uvážení. A to je celé.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Přesun instalovaných map do jiné složky (jiný disk)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 19.06.09 22:36 (Pá)

Ja bych k tomu rekl jeste jednu vec. pri jedne z vicero instalaci map city navigator 2010 (reinstaluju ocitac relativne casto) se stalo (nechapu jak :) ze se city navigator 2010 nainstaloval do slozky c:\garmin\City Navigator Europe NT 2010.gmap - dodnes nechapu, jak se to povedlo :)
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Přesun instalovaných map do jiné složky (jiný disk)

Odeslatod Path » 20.06.09 1:49 (So)

To je dost zajímavý... ať se snažím, jak se snažím, i při vlastní definované destinaci to instalace pořád hrne do C:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\GARMIN\Maps\<mapset>. Zkoušel jsem nastavit cestu na C:\Garmin, ale žádná změna - mapy po každé instalaci přesouvám ručně. Instalátor definovanou cestu zkrátka ignoruje a tahle jeho tvrdohlavost mě dost rozčiluje.

Ještě by se to dalo vyřešit dávkou, která nejprve nastaví vlastní upravenou destinaci pro ALLUSERSPROFILE a následně spustí MapSource, ale je to zase drbání levou rukou za pravým uchem.

Další možnost je nejít cestou zástupců a destinaci map nastavit přímo v registrech HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\Installed, ale zástupce mi přeci jen přijde pružnější. No, kdo tenhle instalátor programoval...
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Zpět na Garmin: Software