MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čokolvek

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čoko

Odeslatod Kodýl » 26.04.09 20:34 (Ne)

Dělá mi to také, za chvíli se ozvu.Obrázek
http://svobodne-radio.cz/
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl
 
Příspěvků: 476
Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Re: MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čoko

Odeslatod Kodýl » 26.04.09 20:42 (Ne)

Odinstaluj MapSource přes Přidat nebo odebrat programy.
Potom vymaž vše, co po MapSource zůstalo a spusť novou instalaci.
Obrázek
http://svobodne-radio.cz/
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl
 
Příspěvků: 476
Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Re: MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čoko

Odeslatod Path » 26.04.09 21:53 (Ne)

Vypadá to na problémy s lokalizačními knihovnami. Odstranil bych všechny DLL soubory v původní složce a pak reinstaloval MapSource.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čoko

Odeslatod jano101 » 28.04.09 21:34 (Út)

No tak Páni poviem Vám že už dlho ma tak nejaký program nezamestnal ako "Mapsource"!!!

Ako som spomínal minule testoval som to na troch PC a to isté padanie a padanie!!!

Od tej doby som to ešte vyskúšal v robote na jednom znova padanie a na druhom u suseda - u suseda to ide!!!

tak som zistoval čo a ako kedže ma SP3 usúdil som že to musí byť asi nou tak som si nainštaloval virtual PC postahoval všetky aktualizácie -proste nový čístý PC a znova NIČ!!!! to isté padanie ako vždy!!!

Poslednú vec čo som urobil bolo že na svojom PC som taktiež nainštaloval SP3+ všetky aktualizácie prečistil PC od garmin a od mapsource a samozrejme dôkladne regiistre !!! nanovo nainštaloval a domnení že už už ....a na inkfart to isté!!!!

čiže ja fakt už neviem čo by som etšte mohol urobiť!!!????

najnovšie je že ked spustím Garmin_MapSource_FIX_0.2e
tak to červeným píše "nastal problém s registrom Map Source - preinštalujte mapsource a skúste znovu"
samozrejme že som preinštaloval ale píše to stále a nejde a nejde a nejde

asi som ten 1%tný čo mu to nejde ale fakt ma to sereObrázek
jano101
 
Příspěvků: 21
Registrace: 26.04.09 12:12 (Ne)

Re: MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čoko

Odeslatod Path » 29.04.09 8:34 (St)

To je velice nepříjemná situace, kdysi jsme to řešili na pandoře. Zkuste tenhle postup:

viewtopic.php?f=20&t=48

Edit: tady jsem našel archiv z pandory: http://pandora.idnes.cz/part/2007/8/19274
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čoko

Odeslatod jano101 » 29.04.09 11:51 (St)

takže doplnujem okolo 1:00 ráno som skúsil ešte zúfalý krok a to nainštalovať old verziu:
TOPO50_v31 a MapSource ver.6.10.2

a čuduj sa svet toto mi ide!!!!!
faktom je že štruktúra v C/Garmin adresárov a súborov je iná ako pri novších verziach napr. urobí sa ešte jeden adresár s názvom garmin a nom je UnlockWizard.exe s príslušnými knižnicami

a druhým faktom je túto verzia sa nedá updatovať ani z webu ani preinštalom z webu to síce stiahne ale nenainštaluje a manuálne to ide preinštalovať ale už sa to nedá spustiť Obrázek

takže keď nič aspoň toto zistenie PS samozrejme je to nepoužitelné lebo nové mapy v tom nebehajú!!!
jano101
 
Příspěvků: 21
Registrace: 26.04.09 12:12 (Ne)

Re: MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čoko

Odeslatod Path » 29.04.09 12:52 (St)

Zkoušel jste instalovat poslední verzi MapSource a spustit ho pouze v angličtině pomocí programu MS Loader? Anglická verze nepotřebuje dll knihovny a také obvykle vypíše konkrétní chybu.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čoko

Odeslatod Dula » 29.04.09 22:38 (St)

Myslím, že není třeba přeinstalovávat, ale že by stačilo vytvořit v adresáři Garmin nový podadresář a do něj zkopírovat MapSource.exe z novější verze a tento spouštět. Já mám takto nainstalován dost starý MS 5.3 a v podadresářích mám .exe soubory verze 6.13.7 a 6.15.6 a funguje to. Pokud to takto bude fungovat anglicky, tak do jednotlivých podadresářů přidat správný lokalizační .dll soubor
Dula
 
Příspěvků: 77
Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Re: MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čoko

Odeslatod jano101 » 05.05.09 12:34 (Út)

fakt je mi to už trapné ale ešte musím niečo napísať lebo toto je už sila!!!!

včera som jednému z rodiny robil zbrusa nový notebook čiže bez OP !!!!
daj som tam systém XP prof+ aktualizácie office a pár nutných prográmkov ---- proste nový čistý počítač
keď som ho mal už odovzdať napadlo ma že ešte testnem garmina a mapsource!!!!

NO čo myslíte ako to dopadlo ?????.......Obrázek k l a s i k a padlo ako kedykolvek pred tým pototíkam jednalo sa o nový notebook čiže dualcore procesor a 2GB RAM a moderná grafika čiže vylučujem HW

čiže už sú možné len tri príčiny prečo to nejde :
a) mám divnú inštalačku XP prof .ps je tam CZ
b) som magor a neviem urobiť jednoduchú inštaláciu garmin mapy
c) chýba mi nejaký dôležitý progam o ktorom sa nik nezmienil napr.NET framework alebo ja neviem čo


čisté zúfalstvo
jano101
 
Příspěvků: 21
Registrace: 26.04.09 12:12 (Ne)

Re: MapSource.exe sa jednoducho nedá spustiť nech robím čoko

Odeslatod Path » 05.05.09 13:01 (Út)

A zkoušel jste ho spustit s MS loaderem, jak jsem výše uváděl? Zkusil bych to samé co vy, ale žádné panenské železo nemám k dispozici.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.