Nová verze MapSource

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Nová verze MapSource

Odeslatod Path » 08.06.08 15:18 (Ne)

Měnil jste u těchto map něco nebo způsobují problémy, tak jak jsou ?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Anonymous » 09.06.08 9:42 (Po)

ne neměnil
Anonymous

Odeslatod Path » 09.06.08 12:06 (Po)

Takže znovu potvrzuji i já, že je s některými mapami opravdu problém, Podle vylučovacích možností je nejpravděpodobnější příčina chyba v Betě MapSource. Beta verze má tedy bug a vaše mapy budou v pořádku.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 19.06.08 23:25 (Čt)

Ahoj, hledám už skoro hodinu a nikde nenacházím. :(

Nainstaloval sem si MapSource ke Garmin Colorado 300. Instalace proběhla bez problémů, ale po spuštění to vždy hodí hlášku "There is a problem with MapSource installation, bla bla bla". Podotýkám, že to je instalace na Vista Ultimate. Když jsem to instaloval na notebook přítelkyně s XP, tak bez problémů, vše funguje atd. atd.

Je někde popsaný problém s Vistama? Nebo já už fakt netuším co dělat. Reinstaloval sem to několikrát (i v kompatibilním režimu XP) a to jak verzi z CD, tak aktuální verzi z webu garminu a stále stejná hláška. :(

Prosím prosím... :(
Anonymous

Odeslatod Path » 20.06.08 6:52 (Pá)

Problémů může být hned několik. Nejprve bych zkusil program MS Fix. Pokud to nepomůže, bude pravděpodobně nakopnutý některý soubor s mapou (TYP, TDB). Pak bych doporučil všechny instalované mapy odinstalovat. Ideální je po odinstalaci map odstranit všechny související adresáře (obvykle C:\Garmin) a přejít do registru windows a odstranit celý klíč:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\MapSource

Zkušenější uživatelé odstraňují mapu po mapě, aby vylučovací metodou přišli na svůj problém...
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 20.06.08 10:58 (Pá)

Moc díky, MS Fix zafungoval. Už to krásně funguje i pod Vistama... :)

Ještě jednou moc díky... :)
Anonymous

Odeslatod Path » 21.06.08 4:36 (So)

Není zač...

...pořád mi vrtá hlavou, proč Garmin problém s registrem u MapSource jednou pro vždy nevyřeší. Nebo že by soudruzi z Garminu používali také MS fix? Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 19.07.08 7:03 (So)

Nová verze MapSource: verze 6.14.1 ze dne 18. 7. 2008, ke stažení zde.

Changes made from version 6.13.7 to 6.14.1:

* Updated map rendering to provide visual improvements.
* Added support for U.S. National and Swedish SWREF99 grids.
* Fixed issue with setting the PC clock on Vista.
* Allowed user specified colors for routes.
* Added Brazilian Portuguese translation.
* Improved interface for managing map products and unlock codes.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 19.07.08 21:27 (So)

Ani nová verze MapSource 6.14.1 není nijak závratně rychlá ve vykreslení map. Plány designera na nové vyobrazení map (chce je mít opravdu pěkně vykreslené) možná zamotaly hlavu vývojovému týmu, kterému se zatím nepodařilo optimalizovat výkon celé aplikace. Pokud máte starší počítač, raději na novou verzi nepřecházejte.

Nový MapSource mi také hlásí spousty chyb, které jsou způsobené chybou v lokalizační knihovně. V anglické verzi se však MapSource chová stabilně. Chcete-li spustit anglickou mutaci, použijte program MapSource Loader. V české verzi mi například MapSource padal při zadání odemykacího klíče.

Nová správa odemykacích klíčů vypadá celkem přehledně, ale chybí mi například možnost jejich exportu (zálohy).

Některé z free map, které MapSource odmítal ve verzi beta nelze použít ani v této ostré verzi. Projeví se to chybou při spuštění aplikace.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Sally » 20.07.08 0:23 (Ne)

...hmm, tak já MapSource 6.14.1 ani nezapnu - hned při spuštění mě zahlásí error MS Visual C++ Runtine Library Obrázek
...nepomůže přepnutí ani do EN mutace, což ale asi nebude chyba Mapsource Obrázek
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally

Registrace: 19.03.08 14:06 (St)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software