Mapsource nezobrazuje vlastní symboly

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Mapsource nezobrazuje vlastní symboly

Odeslatod jerpath » 31.01.09 13:38 (So)

Zdravím,
chci se zeptat, proč mi MS nezobrazuje vlastní symboly? Prostě nejsou v menu výběru symbolu. Menu mi končí čísly. Přitom mám v adresáři "D:\Dokumenty\Můj Garmin\Vlastní symboly trasových bodů\" několik bmp ikon.

Navíc je zvláštní, že když ten adresář vymažu, tak po spuštění MS se adrsář vytvoří i s 8mi png ikonami (modrá kolečka). Ale ani ta v MS nevidím.

Nevíte, ja to spravit? Existuje nějaký fix?
Díky moc
Jarda
jerpath

Registrace: 28.07.08 17:43 (Po)

Re: Mapsource nezobrazuje vlastní symboly

Odeslatod Path » 02.02.09 1:58 (Po)

Nemáte konflikt v jazykové verzi MapSource a OS? Soubory png jsou v MapSource podporovány od verze 6.14.1 a u nižších verzí byly tyto ikony ve formátu bmp. Zkoušel jste také instalovat nižší verzi MapSource (např. 6.13.7)?

Možná bych také zkusil toto: ukončete MapSource a v registrech odstraňte klíč HKEY_CURRENT_USER\Software\Garmin\MapSource\Settings.

Další možnost je, že MapSource ignoruje vaši cestu k dokumentům x:\Dokumenty\... a místo toho si žádá klasické x:\Documents and Settings\<user>\Dokumenty\Můj Garmin\... A tomu bych se ani moc nedivil.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod jerpath » 02.02.09 10:08 (Po)

Zkoušel jsem výše uvedené bez úspěchu. Podle tohoto fóra to ale vypadá na bug v MS této verze (6.15.3).
Jarda
jerpath

Odeslatod Path » 02.02.09 20:55 (Po)

Potvrzuji, je to tak. MapSource ve verzi 6.15.3. opravdu vlastní sadu ikon nezobrazuje.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 02.02.09 21:08 (Po)

Chvilku jsem si s tím hrál a nová verze MapSource 6.15.3 sice automaticky vytváří png soubory v dokumentech, ale načítá je ze stejné složky, kde je instalována samotná aplikace MapSource (x:\Garmin\). Zkuste si tyto ikony zkopírovat do této složky, pak by to mělo fungovat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod jerpath » 06.02.09 10:44 (Pá)

Zkoušel jsem a opravdu to tak je.

Navíc jsem zjistil, že bere pouze 8 obrázků. Obrázky pojmenované 008.png, 009.png .... ignoruje.
Navíc ignoruje fialovou barvu jako průhlednou. Png obrázky musejí mít pravou průhlednou barvu.

Jarda
jerpath

Zpět na Garmin: Software