garmin_topo czech2_atlas czech

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

garmin_topo czech2_atlas czech

Odeslatod Jork » 25.01.09 18:53 (Ne)

Prosím o radu. 1/ Jak moho nainstalovat mapu topo czech2_atlas czech, do Mapsource když už mám v Mapsource v.Topo Czech 1.20?

2/ Pokud nainstaluji mapu topo czech2_atlas czech, do MapSource a následně nahraji do navigace Nuvi 300, bude mít tato mapa v navigaci své využití?
3/ provede se nová instalace nebo se stávající verze Czech 1.20 přepíše?
Děkuji za pomoc.
Garmin Nüvi 300, Oregon 450, CNE NT 2011.2, AtlasCzech PRO 2010, TOPO Czech Pro 2010
Trip & Waypoint Manager
Obrázek uživatele
Jork
 
Příspěvků: 84
Registrace: 10.03.08 8:32 (Po)

Re: garmin_topo czech2_atlas czech

Odeslatod Monoid » 26.01.09 13:39 (Po)

V Mapsource muzete mit nainstalovane soucasne Topo Czech 1.2, Topo Czech 2 a Topo Czech 2Pro.

Obdobne v pristroji muzete mit soucasne nainstalovane vsechny tri verze mapy.

Vzhledem k tomu, ze Topo Czech 2 (ani Pro verze) nemaji krome vrcholu nad 1000 m zadne pojmenovani vrcholu, coz vsak verze 1.2 ma, tak ma cenu instalovat do GPS obe verze. Navic uz jsem objevil jeden rybnik, ktery chybi v obou verzich nove mapy (2 i 2Pro) a pritom v 1.2 je...

Takze muze mit instalace verze 1.2 opodstatneni i z duvodu porovnani mapovych podkladu.
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: garmin_topo czech2_atlas czech

Odeslatod Jarous1 » 26.01.09 18:29 (Po)

Monoid napsal:...
Navic uz jsem objevil jeden rybnik, ktery chybi v obou verzich nove mapy (2 i 2Pro) a pritom v 1.2 je...


Jestli je to ten samý příklad, tak tohle jsem vyřešil. V mapě jsou přeházené priority zobrazování vrstev, některé vodní plochy jsou pak "pod" tím ostatním.
Pohrál jsem si s TYP souborem a už je to v pořádku. Alespoň tam kde to znám a bylo to špatně...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: garmin_topo czech2_atlas czech

Odeslatod Monoid » 26.01.09 21:03 (Po)

Jarous1 napsal:Jestli je to ten samý příklad, tak tohle jsem vyřešil. V mapě jsou přeházené priority zobrazování vrstev, některé vodní plochy jsou pak "pod" tím ostatním.


Problem s poradim byl i u verze 1.2. Jenze univerzalni reseni upravou priorit vrstev to nemelo. Nektere puvodne skryte toky nebo vodni plochy se objevily, ale zmizely zase nektere ostrovy. Tady na webu je o tom pokusu muj prispevek.

http://www.path.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=419

Obavam se, ze u 2 a 2Pro bude obdobny problem. Bude to neco za neco. :-( Resenim celeho problemu by bylo, kdyby mely vodni plochy nejvyssi prioritu, aby je nic nemohlo prekryt a zaroven v nich byly vyrizle diry pro ostrovy. Pokud vim, tak nejde primo definovat diry v plose. To se muze resit bud tak, ze se vodni plocha rozdeli na vice casti, tak aby v zadne casti nebyla dira, nebo by to slo vyriznout ostrov v ramci definice okraje vodni plochy tak, ze se udela z brehu rez k ostrovu vykroji se ostrov a stejnou cestou pres vodu se vratime na breh...


No, nic. 2Pro je docela pekna, ale pomalu zacinam nazravat na pouziti rastrovych map v nejakem odolnem PDA. V 2Pro mi opravdu chybi, ze tam nejsou jmena vrcholu, o dalsich mistnich nazvech nemluve. A take mi tam chybi zakresleni budov, coz je pomerne beznou normou v lepsich Garminich Topomapach a nejen tech komercnich.
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: garmin_topo czech2_atlas czech

Odeslatod Jarous1 » 26.01.09 23:19 (Po)

Samozřejmě jsem se obával, že by někde něco zmizelo, ale zatím jsem nic takového nenašel... Což ale neznamená, že bych nemohl být nepozorný...

Ono je těch věcí v TOPO 2 i TOPO 2Pro docela dost. Např. mně malinko mrzí, že se sem (do turistických map !) nevešly polygony sportovních areálů... Přitom v Atlasu 7 jsou. Tohle fakt nechápu...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: garmin_topo czech2_atlas czech

Odeslatod Jork » 28.01.09 3:34 (St)

Já bych se ještě optal (abych nezakládal nové vlákno).
V MapSource mám instalovanou mapu "Atlas Czech 7" (ovšem nevím jaká verze to je a nevím kde a jak to zjistím).
2/ Chtěl bych do ní aktualizovat data,také nevím jak a kde je seženu?
Můžete mi prosím poradit,Děkuji.
Garmin Nüvi 300, Oregon 450, CNE NT 2011.2, AtlasCzech PRO 2010, TOPO Czech Pro 2010
Trip & Waypoint Manager
Obrázek uživatele
Jork
 
Příspěvků: 84
Registrace: 10.03.08 8:32 (Po)

Re: garmin_topo czech2_atlas czech

Odeslatod Anonymous » 28.01.09 8:30 (St)

Atlas Czech 7 je poslední verze, žádná nová zatím nevyšla - není tady na co upgradovat...
Anonymous
 

Re: garmin_topo czech2_atlas czech

Odeslatod Jork » 28.01.09 12:06 (St)

Jak zjistím (nebo kde najdu v MapSource jakou verzi Atlas Czech mám?
Garmin Nüvi 300, Oregon 450, CNE NT 2011.2, AtlasCzech PRO 2010, TOPO Czech Pro 2010
Trip & Waypoint Manager
Obrázek uživatele
Jork
 
Příspěvků: 84
Registrace: 10.03.08 8:32 (Po)

Re: garmin_topo czech2_atlas czech

Odeslatod Jarous1 » 28.01.09 15:10 (St)

V MapSource... Buď je pod menu v panelech nástrojů okénko kde se zobrazuje informace o právě používané mapě, nebo pak do menu a Nápověda -> O programu MapSource -> Informace o produktu
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: garmin_topo czech2_atlas czech

Odeslatod Anonymous » 28.01.09 16:12 (St)

Jork napsal:Jak zjistím (nebo kde najdu v MapSource jakou verzi Atlas Czech mám?


Zkuste hadat, co znamena ta cislice 7 v nazvu mapy? ;-)

Je to samozrejme cislo verze. Verze 7 je nejnovejsi.
Anonymous
 

Další

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.