Jak nahrát/instalovat mapy do Garmin PNA GPS (Europe 2009)

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Jak nahrát/instalovat mapy do Garmin PNA GPS (Europe 2009)

Odeslatod imperator » 26.10.08 12:28 (Ne)

Upozorneni!
Pro tento postup je nutne mit stahnuto DVD Mapsource - zdrojove mapy Garmin. Pokud mate jeden velky soubor stazeny z internetu (napr. gmapsupp.img o velikosti nekolika stovek MB nebo jednotek GB), tento postup nelze pouzit.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tento postup je nutne presne dodrzet:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Editoval Path: Text příspěvku odstraněn z důvodu porušení pravidel fóra.

Warez zde není tolerován!
Naposledy editoval Path dne 27.02.11 1:53 (Ne). Počet editací: 2x.
Důvod: Porušení pravidel fóra
imperator

Registrace: 26.10.08 12:19 (Ne)

Re: Jak nahrát/instalovat mapy do Garmin PNA GPS (Europe 200

Odeslatod Anonymous » 28.10.08 15:38 (Út)

Ahoj,
konečně jsem našla téma, které mě zajímá a ono nic. Moc se neorientuji, zatím je pro mě všechno španělská vesnice, a proto potřebuji poradit, jak aktualizovat mapy a jak doplnit nové, konkrétně podrobnou mapu PL. Ale prosím zvolna a blbuvzdorně.
Děkuji, hezký podzim
Anonymous

Odeslatod Pavelp » 28.10.08 18:08 (Út)

Tohle tema se tu uz resilo nescetnekrat. Doporucil bych rozhlednout se po foru, pouzit vyhledavani, (i kdyz to je nekdy na palici). Pak je potreba vice popsat co chcete delat, o jakou jde navigaci, jake mapy v navigaci mate, jake tam chcete dostat. Pak se urcite najde radce. V kazdem pripade musi jit o postup pro legalne nabytou mapu. Jinak to spravce fora odstreli.
Pavelp

Registrace: 03.10.08 21:01 (Pá)

Odeslatod Path » 29.10.08 17:05 (St)

Nadja napsal:...jak aktualizovat mapy a jak doplnit nové, konkrétně podrobnou mapu PL.

Mapy bývají obvykle dostupné ve třech variantách:

* Instalační soubor nainstaluje mapu do PC. Z PC lze následně mapu do přijímače přenést např. pomocí aplikace MapSource. Zásadním rozdílem u těchto map je pouze rozlišení, zde se jedná o komerční nebo nekomerční mapu. V prvním případě je nutné znát správný odemykací klíč k dané mapě a zařízení GPS. Podrobně je to popsáno zde.

* Některé free mapy jsou již zkompilované do souboru img (gmapsupp.img) a obvykle stačí tento soubor zkopírovat do přijímače, složka Garmin. Zde ve fóru to bylo popsáno opravdu mnohokrát. Stačí se jen porozhlédnout.

* Třetí varianta jsou nekompilované mapy (segmenty jsou rovněž ve formátu img). V tomto případě lze mapy do přijímače nahrát např. za pomocí programu SendMap.

Nevíte-li si s něčím konkrétním rady, ptejte se. Vždy ale uveďte co přesně (typ mapy, odkaz na mapu) a kam (přístroj, SD) chcete instalovat. Protože na toto téma bylo napsáno už hodně, nemá smysl více popisovat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Anonymous » 25.11.08 13:10 (Út)

Potřebuji poradit.
Podle návodů tady na foru jsem si nakopiroval mapu CN2009 na SD kartu do navigace Nawi360, ale po snaze o odemčení mapy mě navigace stále po zapnutí píše: nejde odemknout mapy, zřejmě na SD kartě. Dělal jsem podle zdejších návodů TOPO 2, ale v programu Mapsource 6.14 mě to mapu nevidí. Když dám stáhnout informace z navigace do PC tak jí na SD kartě nevidí, odemnkout se mi podařilo, ale ve Správci mapových produktů jí nevidím.
Nevíte někdo co stím?
Anonymous

Zpět na Garmin: Software