Tomu nerozumím ani já. Vy jste zakoupil v obchodě nuvi, kdy byla v zařízení nainstalovaná mapa City Navigator NT 2008, a k tomu jste dostal kartu s naprosto stejnou mapou? To se mi nějak nezdá.
Jinak soubor img může obsahovat více klíčů, zkoušel jste prověřit všechny? Klíč(e) může být navíc uveden mimo soubor img v extra souboru s příponou *.unl. Není tam takový soubor? Ještě malé upozornění, ID zařízení není stejné jako sériové číslo zařízení. Určitě jste to porovnával s ID? ID není obvykle na zařízení uvedeno a lze jej zjistit např. přes Mapsource nebo v diagnostickém režimu (položka ESN).
Pokud by žádný z klíčů neodpovídal ID zařízení nebo karty, nuvi by nemohlo mapu odemknout.
Ad 1.
V dodávce bylo: navigace s předinstalovanou mapou CNE NT, v navigaci SD Kingston 2 MB, jak jsme zjistili - s tou samou mapou.
Dále CD s Topo a Atlas. Koupeno před týdnem v internetovém obchodě, kdo je jejich dodavatel jsem neměl potřebu zjišťovat.
Ad2. Ano, v obou souborech img jsou vždy dva klíče. První ukazuje u obou map Unit ID 1.
Druhý klíč je také v obou souborech stejný a NESOUHLASÍ ani s ID karty ani s ID navigace.
AD 2,5 Ano, na kartě je soubor gmapsup.unl, ale neznám, jak z něho klíč dekódovat. Je velký 7 476 byte a naplněný znaky.
ID navigace zjištěn přes Mapsource, ID karty v diagnostickém režimu.
AD 3. Tomu se taky divím, ale vzhledem k tomu, že s PC pracuju už řadu let, vím, že všechno je možné.
ZMĚNA po updatu CNE NT - v
navigaci se objevil soubor gmapsup.unl, a je v něm klíč na ID navigace. To je správný stav.
Klíče a ID vyhledávány pomocí nástrojů GMmaptool a InfoUC.
Je toho dost na přemýšlení a skoro bych řekl zbytečné. Navigace naviguje, takže to klidně můžem odpískat. Pokud ovšem z nějakých důvodů máte zájem něco dál zjišťovat, můžem pokračovat.
Zatím dík za vše.
PP.