Garmin Nuvi 250 +

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Garmin Nuvi 250 +

Odeslatod Anonymous » 24.09.08 15:15 (St)

Mám problém problém s navigací Nuvi 250. Navigace po uložení 2 adres a vypnutí už nelze spustit,pouze načítá mapy a hned vypne,dá se zapnout jenom po vymazání co jsme uložili.Již jsme restartovali ale výsledek je stejný.Čím to může být?
Děkuji Gaertnerová J
Anonymous

Re: Garmin Nuvi 250 +

Odeslatod Kodýl » 25.09.08 7:54 (Čt)

Můžete napsat jakou máte verzi firmware, jaké používáte mapy a zda jsou instalované do jednoho souboru
nebo má každá mapa vlastní soubor?
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl

Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Odeslatod Anonymous » 26.09.08 16:22 (Pá)

Kodýl napsal:Můžete napsat jakou máte verzi firmware, jaké používáte mapy a zda jsou instalované do jednoho souboru
nebo má každá mapa vlastní soubor?

Firmware je zadaná výrobcem pro nuvi250+,zkoušeli jsme používat mapu která je od výrobce již v navigaci. Vyjimatelná SD karta je prázdná.Po vyjmutí SD katry navigace jde.Zkoušeli jsme dát SD kartu z druhé navigace stejného typu co máme do druhého auta tam je nahráná mapa Atlas Czech7 a a také to vypínalo. Děkuji
Anonymous

Odeslatod Anonymous » 26.09.08 22:18 (Pá)

Zdravím.
Dnes mi přišla navigace a včera jsem si přečetl tohle vlákno a doufal, že na mně nedojde. Došlo.
Zpočátku fungovala bez potíží, po připojení k USB a pokoukání po struktuře - nic jsem nikam nekopíroval - stajný stav jako u tazatelky. Start, načítám mapy a konec.
Zkoušeno: vyndat kartu - navigace jde.
Vložit kartu - navigace nejde.
Prohlídka karty ukáže, že je na ní mapa - gmapsupp, která se ale v menu map nedala vybrat.
Karta smazána, prázdná do navigace - navigace jde.
Nahrána jedna mapa na kartu - chvilka napětí - navigace jde.
Nahrána druhá mapa na kartu - navigace jde, jakoby se nechumelilo.
Při prohlídce souboru gmapsupp na kartě a v navigaci jsem zjistil, že jde o velikostně zhruba stejné soubory.
Oba mají v hlavičče text City Navigator 2008 NT.
Tedy jsou to stejné mapy.
Závěr nechám na někom jiném, nevím o co jde a navigaci mám jeden den.
Při prvním pohledu mě napadá, že na kartu je omylem nakopírována stejná mapa, jako do navigace a pere se to.
Zítra koupím novou 2G SD a budu dál bádat.
PP.
Anonymous

Odeslatod Path » 26.09.08 23:38 (Pá)

Gaertnerová Jiřina napsal:Mám problém problém s navigací Nuvi 250. Navigace po uložení 2 adres a vypnutí už nelze spustit,pouze načítá mapy a hned vypne,dá se zapnout jenom po vymazání co jsme uložili.Již jsme restartovali ale výsledek je stejný.Čím to může být?
Děkuji Gaertnerová J

Toto je nejčastější chování, pokud je baterie vybitá. To asi nebude váš případ, že? Co myslíte tím, "...dá se zapnout jenom po vymazání co jsme uložili"? Co konkrétně jste odstranili a z čeho?

Zkusil bych nuvi plně nabít, připojit k PC a provést jeho aktualizaci pomocí programu WebUpdater. Pokud se problém vyskytuje pouze při zasunuté SD kartě, zkuste tuto SD kartu plně zformátovat a znovu na ni mapy nainstalovat.

Edit: Také předpokládám, že nainstalovaná mapa na kartě obsahuje správný odemykací klíč k danému přístroji. Pokud klíč nesedí s přístrojem a mapou, může to rovněž způsobit vypnutí nuvi.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Anonymous » 28.09.08 9:33 (Ne)

Edit: Také předpokládám, že nainstalovaná mapa na kartě obsahuje správný odemykací klíč k danému přístroji. Pokud klíč nesedí s přístrojem a mapou, může to rovněž způsobit vypnutí nuvi.

To ovsem nevysvetluje, proc se (moje) navigace ihned po dodani dala nekolikrat spustit a bez problemu navigovala, az do doby, nez jsem ji pripojil k PC a prolezl adresare. Pak byl konec.
Mimoto (opet v mem pripade) predpokladam, ze v "normalne" koupene navigaci, kterou dostanu v originalnim obalu, bude predinstalovana mapa korektne odemcena.

Pokud jde o dalsi muj "vyzkum", na novou kartu San Disk 2GB jsem nakopiroval puvodni obsah karty ktera byla dodana s pristrojem a vyzkousel ji v navigaci. Chovani stejne, tedy navigace s ni nejde.
Zda se tedy, ze v karte problem neni a stale vice to ukazuje na nekorektni soubor gmapsupp na karte.
Ale v cem spociva ta nekorektnost si netroufam posoudit, zvlaste vzhledem k normalni funkci po zakoupeni.

PP.
Anonymous

Odeslatod Path » 28.09.08 14:50 (Ne)

Tomas marny napsal:To ovsem nevysvetluje, proc se (moje) navigace ihned po dodani dala nekolikrat spustit a bez problemu navigovala, az do doby, nez jsem ji pripojil k PC a prolezl adresare. Pak byl konec.

O tom zde ale nebyla řeč. Pokud máte tyto problémy, přístroj reklamujte.

Tomas marny napsal:Pokud jde o dalsi muj "vyzkum", na novou kartu San Disk 2GB jsem nakopiroval puvodni obsah karty ktera byla dodana s pristrojem a vyzkousel ji v navigaci. Chovani stejne, tedy navigace s ni nejde.

Mapa mohla být odemknuta na ID této přibalené karty a ne pro samotný přístroj, takže zkopírování mapy na jíné přenosné médium nebude fungovat. A pokud místo hlášení "Mapy nelze odemknout" přístroj zatuhne, pak může být problém v samotném firmware.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 28.09.08 19:28 (Ne)

Mapa mohla být odemknuta na ID této přibalené karty a ne pro samotný přístroj, takže zkopírování mapy na jíné přenosné médium nebude fungovat. A pokud místo hlášení "Mapy nelze odemknout" přístroj zatuhne, pak může být problém v samotném firmware.

Tohle bych prosil vysvetlit. Odemyka se tedy na pristroj, nebo na medium ?

FW mam 4.40, je k dispozici verze 5, ale zatim se v tom nechci vrtat.

PP.
Anonymous

Odeslatod Path » 29.09.08 1:21 (Po)

Mapa může být odemknuta na ID karty nebo ID přístroje. Pokud jste zakoupil přístroj s předehranou kartou, je velmi pravěpodobné, že mapa bude svázána s paměťovou kartou, tzn. tuto kartu/mapu lze mezi ostatními přijímači Garmin přenést, ale nelze ji zkopírovat a aktivovat na jiném přenosném médiu.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 29.09.08 20:13 (Po)

Zdravim

a dovolim si pokracovat. Zkusil jsem kartu dodanou s pristrojem zformatovat a nakopirovat na ni puvodni obsah.
Vysledek stejny, tedy po dojeti teplomeru strojek lehne. ALE trpelivym smatranim na foru jsem objevil Gmap tool a vyzkousel.
Vysledek vypada takto: (viz nize).

Jsou to jen hlavicky, zbytky vypisu jsou nachlup stejne. Mne tedy pripadne, ze jsem s pristrojem s predinstalovanou mapou CN 2008 jeste dostal instalacni medium s tou mapou, ovsem nepatrne novejsi verzi. Prosim o laskavou oponenturu. Ykusim, ay dostanu odvahu, mapu z pristroje smazat a nahrát do nej tu verzi z karty.
Jen dodam, ze E: je pamet Garmina, H: je karta ale to je guruum asi jasne.

Jen mi porad nejde do hlavy, proc to zpocatku chvili takto slapalo a pak najednou utrum.

------------------------------------------------------------------------------------------
Reading file E:/Garmin/gmapprom.img.

File: E:/Garmin/gmapprom.img, length 1464795136
Header: 24.10.2007 14:10:25, DSKIMG, xor 00h
Mapset: City Navigator Europe NT 2008 ALL (20.08)

-------------------------------------------------------------

Reading file H:/garmin/gmapsupp.img.

File: H:/garmin/gmapsupp.img, length 1468530688
Header: 26.03.2008 09:38:00, DSKIMG, xor 00h
Mapset: City Navigator Europe NT 2008 ALL (20.08)

-------------------------------------------------------------
Anonymous

Další

Zpět na Garmin: Software