Tip: Instalace MapSource bez instalačního média

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Tip: Instalace MapSource bez instalačního média

Odeslatod Path » 21.08.07 16:19 (Út)

MapSource, který je ke stažení na stránkách Garminu je k dispozici pouze jako update a vždy vyžaduje předchozí instalaci MapSource. Co tedy dělat,když je člověk na dovolené a má přístup k počítači s internetem, kde MapSource není nainstalován, a přesto má nutnou potřebu si zálohovat waypointy a prošlé trasy? I když nejsou po ruce žádná instalační média, cesta se najde vždy, protože s připojením k internetu je každý vítěz. Samozřejmě existují různé programy, které lze k záloze využít, někomu však plně vyhovuje právě MapSource.

Jedna možnost je stáhnout některou z map, která již v sobě instalační balíček MS zahrnuje. Na rozdíl od komerčních map nebývá MS součástí instalace map volně šiřitelných. Nikdo netvrdí, že se na internetu takové mapy nedají stáhnout, ale pokud nechceme porušovat licenční podmínky mapového díla, poohlédneme se po nějaké mapě zdarma. Velmi vhodná může být mapa světa, která se hodí vždy. Stáhnout ji můžeme zde. Další mapy ke stažení jsou uvedeny např. zde.

Teď k instalaci MapSource. Aby na nás MS nekřičel, že nemůže najít svou předchozí verzi, stačí vytvořit soubor mapsource.exe ve složce C:\garmin. Pokud má někdo problém s vytvořením souboru, pak si vytvořte např. nový textový soubor a jednoduše jej přejmenujte na mapsource.exe. Znovu připomínám, že soubor musí být umístěný ve složce c:\garmin, kde jej instalátor MS bude vždy hledat. Teď už bude MS spokojen a řádně se nainstaluje.

Poznámka: pokud v systému nevidíte přípony souborů, budete mít problém s jejich přejmenováním. Povolit zobrazení souborových přípon můžete v možnostech složky na kartě zobrazení a zrušením zatržítka „Skrýt příponu souborů známých typů“.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Tip: Instalace MapSource bez instalačního média

Odeslatod Anonymous » 24.10.07 22:28 (St)

Dobrý den. Dle Vaší rady jsem zkoušel uložit textový soubor s názvěm Mapsource.exe do složky C/Garmin, ovšem spuštění MapSource se nepovedla, opět mi to hlásilo že nebyla nainstalovaná předchozí verze. Co s tím? Díky za radu. triad@atlas.cz
Anonymous

Odeslatod Path » 24.10.07 23:30 (St)

Bohužel není snadné pročistit registry tak, abych se po odinstalování MapSource dostal do stavu, kdy mi vyskočí toto hlášení. Abych to mohl vyzkoušet s posledním update MapSource, musel bych mít po ruce PC, které je nedotčené aplikacemi Garmin - v mém případě naprosto nemožné. Nepřijde mi ale moc pravděpodobné, že by se měl instalátor od popisované verze nějak zásadně lišit.

Obrázek Možná to bude znít banálně, ale raději se zeptám: určitě se jedná o exe soubor? Jde o to, aby nebyl přejmenován na mapsource.exe.txt, kde .txt je nezobrazená přípona (viz skrýt příponu souborů známých typů v možnostech složky, karta Zobrazení) . Na první pohled by se také měla u tohoto souboru změnit ikona - jiná než pro txt soubor.

Pokud je soubor pojmenován korektně, zkusím najít nějaké jiné PC, ale nebude to dnes ...
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 31.10.07 1:43 (St)

Díky, už mi to jede, chyba byla u mě, neměl jsem to jak jsemuváděl ve složce C/Garmin, ale ještě v další podsložce.
Anonymous

Odeslatod Anonymous » 06.12.07 23:09 (Čt)

Nevim zda jsem to pochopil spravne, ale na strankach garmina je cela instalacka mapsource..... Jelikoz jsem si vcera koupil nuvi 760 a nevedel jak tam dostat tu topo mapu 1.2 ktera jak se vsude pise tam je predinstalovana.... ja ji tam tedy nemel a jelikoz jsem nikdy s garminem nepracoval byl to docela horor :-) po cca 2h jsem zjistil, ze ji tam bez mapsource nedostanu tak jsem znova prohledal krabici a tam zadne CD... pouze kod na odemceni mapy.. no a tak jsem stahoval poiload,webupdate,mapsource, topo 1.2...cca 250MB :-( za ty prachy tam, alespon to CD mohlo byt.
Anonymous

Odeslatod Path » 06.12.07 23:44 (Čt)

stZ napsal:Nevim zda jsem to pochopil spravne, ale na strankach garmina je cela instalacka mapsource.....

Přesně tak. Jinak MapSource je i součástí instalace TOPO Czech.

stZ napsal:za ty prachy tam, alespon to CD mohlo byt

Dříve to tak bývalo, ale s přibaleným instalačním CD by se cena za celý komplet opět o něco zvedla. Několik takových CD mám doma a slouží jako lapač prachu. Instalace stahuji raději z webu, protože je zde jistota, že se jedná o poslední verzi.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 07.12.07 21:00 (Pá)

Dobrý den dnes jsem v Picodasu koupil Nuvi 250W a je v něm taky jen mapa Evropy .Bylo mi řečeno že na víčku krabice je kod a přes stranky Garminu se TopoCzech nahraje. To samé popisuje kolega přede mnou. Jelikož jsem laik než se pustím se synem do instalace byl bych rád jestli má někdo chut aby mi to vlastní nainstalování do PC popsal a samozřejmě i potom nahrání do navigace. Také by mě zajímalo jestli po stažení TopoCzech budu mít v PC i MapSource. Navigace je Vánoční dárek tak na odpověd neni kvalt radši budu když si někdo dá práci a popíše mi to co nejdetailněji. Předem děkuji.
Anonymous

Odeslatod Path » 08.12.07 2:41 (So)

Narychlo jsem něco sepsal, tak doufám, že to pomůže:

Obrázek Návod
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod dzambo2302 » 20.08.10 15:05 (Pá)

Dobrí den .
Neviem či som už naozaj taká lama , ale vytvoril som si v zložke C:\garmin súbor MapSource.exe a spustil som inštalačku MapSource_6162.exe a napriek tomu že by to malo íst , inštalácia sa mi ukonči po vyhodení chyby že sa nenaška predchádzajúca inštalácia MapSource , v čom to môže byt ? ObrázekObrázek
dzambo2302

Registrace: 20.08.10 15:03 (Pá)

Odeslatod Monoid » 22.08.10 21:02 (Ne)

Existuje jeste jednodussi a jeste legalnejsi cesta. Ze stranek Garminu US si stahnete mapu US Tides (link nemam po ruce, ale Google urcite poradi), jeji soucasti je i Mapsource. Pak staci instalovat nejnovejsi verzi MS.

EDIT:
Tak jsem se dival na stranky Garminu a alespon podle popisu US Tides potrebuji k instalaci jiz nainstalovany Mapsource.
http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?product=010-00199-00

Tak jsem se bud spletl a US Tides nesly nikdy nainstalovat bez Mapsource, nebo to v uplynulych letech zmenili a drive to slo a ted uz ne. :-((
Monoid

Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Další

Zpět na Garmin: Software