Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokojení?

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Jste spokojeni s oficiálním překladem značky Garmin?

Naprosto spokojen, nechal bych to jak to je.
18
6%
Spokojen, ale něco by se s tím mělo dělat.
197
60%
S překladem jsem naprosto nespokojen.
92
28%
Používám pouze anglickou mutaci.
9
3%
Je mi to putna.
10
3%

Celkem odpovědí : 326

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Path » 21.08.08 0:08 (Čt)

Už mě to nějak zvlášť nepřekvapuje. Mrknu na to.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Path » 21.08.08 2:23 (Čt)

V novém firmware pro Oregon přibylo pouze pár tagů. Některé jsem přeložil od boku, protože jsem nevěděl kam patří a u některých mi vůbec není jasné, kde by se měly zobrazovat. Pokud někdo v překladu narazí na řetězec, který vypadá nějak takto TXT_xxxyyy, dejte vědět.

Kdyby měl někdo pocit, že se s češtinou moc flákám, tak máte pravdu. Kromě češtiny ale dělám ještě na dalších věcech, které se Garminu přímo týkají.

------------------
Obrázek Zde je pátá pracovní verze překladu pro Oregon, která již obsahuje tagy z firmware 2.30. Dále je přeložen matoucí východ a západ ve výchozím zobrazení trasového počítače + pár malých úprav.
oregon_cz_path.cz_prac.verze_5.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 21.08.08 9:28 (Čt)

Při použití verze 4 i 5 společně s novým firmwarem 2.30 nefunguje možnost spustit kalibraci kompasu přímo ze stránky "Kompas" delším držením prstu ve středu kompasové růžice. - Při použití originální češtiny nebo angličtiny je tato možnost funkční.
Jinak moc díky ze neuvěřitelně rychlé zapracování nové verze firmwaru. Obrázek
Anonymous

Odeslatod Anonymous » 21.08.08 9:36 (Čt)

EDIT mého předchozího příspěvku: nefunkčnost kalibrace kompasu přímo ze stránky Kompas je funkční i s verzí 5, pouze je potřeba po změně jazyka provést vypnutí a zapnutí přístroje. Bezprostředně po změně jazyka je to nefunkční, po opětovném zapnutí přístroje je již vše funkční.
Anonymous

Odeslatod Path » 21.08.08 14:13 (Čt)

Teď jsem to zkoušel (resetovaný celý přístroj bez cz_path včetně downgrade a následně upgrade) a kalibrace kompasu funguje hned napoprvé i s následně dohranou a upravenou lokalizací bez nutnosti restartu. Žádný problém ani souvislost s lokalizací zde nevidím.

Je tedy pravda, že se před nedávnem také kalibroval až na několikátý pokus a shodou okolností jsem měl aktivní lokalizaci American English.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 23.08.08 0:15 (So)

Path napsal:...Pokud někdo v překladu narazí na řetězec, který vypadá nějak takto TXT_xxxyyy, dejte vědět...

Po uložení aktuální stopy (Volba Stopy - Současná stopa) se zobrazí obrazovka s dotazem na to, zda se má aktuální (právě uložená) stopa smazat. Je zobrazen následující text:
"TXT_Do_You_Want_to_Clear_the_Current_Track"
Anonymous

Odeslatod Path » 23.08.08 0:38 (So)

Díky. V příští verzi to už bude opraveno.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 24.08.08 21:19 (Ne)

nazdarek,

i presto ze v oregonu cesky preklad vubec nepouzivam, rad bych se pricinil aby tento preklad byl pouzitelny pro lidi (aktualni neni). Cesi nejsou jediny, co maji s prekladem problem a tak me napadla myslenka vytvorit komunitni projekt, podobny launchpadu, ci wikipedii pro upravu prekladu ve formatu GTT. No protoze jdu od myslenkam k veci docela rychle, trosku jsem to rozpracoval, navrhl a verim ze v dohledne dobe budu moci i neco ukazat. Hlavni otazka zni: Ma komunita zajem o podobny projekt, kde by kazdy mohl provest opravdu prekladu (pres webove rozhrani) a kdokoliv dalsi provest export do .gtt souboru a nahrat do Garmina? A druha hlavni otazka, ma aktualni autor upraveneho ceskeho prekladu taky zajem?
Diky za odpovedi.
Anonymous

Odeslatod Path » 25.08.08 0:19 (Po)

Zní to dobře. Pouze vidím problém v možnosti zásahu do GTT širší veřejností. Neopatrný zásah do překladu velice snadno způsobí pády zařízení, které budou obtížně odhalitelné. Dále to možná bude haprovat s terminologií. Jinak projekty podobného typu osobně vítám a jsem jim maximálně nakloněn.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 25.08.08 10:12 (Po)

predpokladam pristup pouze uzavrene verejnosti (pro editaci) :).
Anonymous

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software