Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokojení?

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Jste spokojeni s oficiálním překladem značky Garmin?

Naprosto spokojen, nechal bych to jak to je.
18
6%
Spokojen, ale něco by se s tím mělo dělat.
197
60%
S překladem jsem naprosto nespokojen.
92
28%
Používám pouze anglickou mutaci.
9
3%
Je mi to putna.
10
3%

Celkem odpovědí : 326

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Path » 18.08.08 18:16 (Po)

to Jarous1: Váš příspěvek mi nějak unikl, tak jsem jej dodatečně okomentoval.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Anonymous » 18.08.08 19:39 (Po)

Zatím to se 4 vydáním češtiny vypadá že je vše OK. Zítra to pořádně otestuju. Díky.
Anonymous

Odeslatod Jarous1 » 18.08.08 19:55 (Po)

Path napsal:to Jarous1: Váš příspěvek mi nějak unikl, tak jsem jej dodatečně okomentoval.

V pohodě, nečekám, že by na každý můj příspěvek musel pokaždé někdo odpovědět Obrázek
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod Petr » 19.08.08 21:17 (Út)

Měl bych prosbu, jestli by nešel v další lokalizaci opravit výraz Vzál. do příšt. a nahradit ho výrazem Odbočit za. Je to přeci jenom při navigování srozumitelnější. Jinak verze 4 zatím funguje v pohodě.
Dík za supr práci.......Obrázek
Petr

Registrace: 12.08.08 6:24 (Út)

Odeslatod Path » 20.08.08 5:33 (St)

Vzdálenost do příštího ale má svou logiku a stejně tak čas do příštího. Pokud by se tento termín nahradil "Odbočte za", pak nevíte zdali se jedná o vzdálenost nebo o čas (minimálně na první pohled). Dále se může jednat o bod, který leží na spojnici mezi vámi a následujícím bodem. Odbočte za by tak mohlo být matoucí. V režimu autonavigace je zobrazení dle vašeho návrhu logické, v režimu chodec však vidím problém. Na termíny v trasovém počítači a grafu se ještě mrknu, ale je tam dost velký limit v počtu znaků.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Petr » 20.08.08 6:25 (St)

Jednalo se mi pouze o změnu v režimu autonavigace, kde při zobrazení mapy jsou informační pole s názvem ulice, vzdáleností do cíle a vzáleností do odbočení.
Jestli se ta změna projeví i v jiných režimech, tak je na každém kterou volbu upřednostní a bude lepší, aby si to každý upravil v lokalizačním souboru sám...Obrázek
Petr

Registrace: 12.08.08 6:24 (Út)

Odeslatod Miroslav Pragl » 20.08.08 9:30 (St)

Kdyz jsme u te navigace: pokud diskusi cte nekdo z ceskego Garminu (doufam ze pravidelne) zkuste se zamyslet nad moznosti ruznych zvuku rozlisujici alespon odboceni vlevo a vpravo jako castecnou nahradu hlasove navigace. Napr. dle COLREG signalu (--./--.. pred a ./.. pri odbocovani vpravo/vlevo)

MP
Miroslav Pragl

Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Odeslatod Path » 20.08.08 10:18 (St)

To ovšem vůbec na českém Garminu nezávisí. Firmware vyrábí pouze Garmin Inc. a ten si do toho moc mluvit nenechá. Rozlišení pravé a levé strany u turistické navigace určitě nebude důvod k nějakým změnám.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Miroslav Pragl » 20.08.08 11:08 (St)

To samozrejme vim, nicmene predpokladam ze priorita wishlistu z pobocky Garmin je vetsi nez od koncoveho uzivatele. Nemluvim take samozrejme o turisticke navigaci pri ktere stejne autorouting neni pouzitelny ale o navigaci v automotive profile kdy je bezpecne divat se na pristroj co nejmene.

MP
Miroslav Pragl

Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Odeslatod Marek L. » 21.08.08 0:05 (Čt)

Tak tady máme nový firmware pro Oregon, ve kterém je opět spousta nových nepřeložených anglických řetězců. Proč to Garmin nepřeloží, vždyť získat překlady v podporovaných jazycích by nebylo nijak zvlášť obtížné.
Marek L.

Registrace: 12.08.08 13:26 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software