Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokojení?

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Jste spokojeni s oficiálním překladem značky Garmin?

Naprosto spokojen, nechal bych to jak to je.
18
6%
Spokojen, ale něco by se s tím mělo dělat.
197
60%
S překladem jsem naprosto nespokojen.
92
28%
Používám pouze anglickou mutaci.
9
3%
Je mi to putna.
10
3%
 
Celkem odpovědí : 326

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Path » 18.08.08 8:55 (Po)

Může to být chybka přímo ve firmware. Zkuste se na tyto případy zaměřit a když se to potvrdí, napíšeme do Garminu.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Miroslav Pragl » 18.08.08 12:38 (Po)

Zobrazeni stavu baterii:
Ahoj,
jak dobre vam Oregon ukazuje stav baterii? Mne (NiMH 2700) behem hodiny spadne ukazatel na polovinu, za dalsi hodinu na jednu carku a pak klidne 10 hodin drzi na jedne carce. Proste informacni hodnota temer nulova.

V setupu samozrejme MAM NASTAVENE NiMH. Zajimave je ze pri prepnuti z NiMH na Alkalicke jsem razem z jedne carky na trech, pritom alkalicke baterie by se pri normalnim provoznim napeti NiMH baterii mely tvarit jako vymlacene (konkretne Vbat=2.41 V). Zeby prehozene menu?


MP
Miroslav Pragl
 
Příspěvků: 82
Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Miroslav Pragl » 18.08.08 12:40 (Po)

Lokalizace path.cz
Ahoj,
drobnost - po zapnuti lokalizace z path.cz mi na diagnosticke obrazovce vpravo vedle "dolni sipky" pod tlacitkem start visi napis "hes-STR_"

MP
Miroslav Pragl
 
Příspěvků: 82
Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Anonymous » 18.08.08 13:16 (Po)

Díky čeština v menu je OK ale objevila se chybka - v mapě se objevují anglické názvy mapových bodů např. komín-smokestack, skalní útvary-rock bloks, neroutovatelná pěšina ........
Anonymous
 

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Path » 18.08.08 13:58 (Po)

Miroslav Pragl napsal:Zobrazeni stavu baterii: V setupu samozrejme MAM NASTAVENE NiMH. Zajimave je ze pri prepnuti z NiMH na Alkalicke jsem razem z jedne carky na trech, pritom alkalicke baterie by se pri normalnim provoznim napeti NiMH baterii mely tvarit jako vymlacene (konkretne Vbat=2.41 V). Zeby prehozene menu?


Menu určitě není přehozeno a položky odpovídají.

Miroslav Pragl napsal:drobnost - po zapnuti lokalizace z path.cz mi na diagnosticke obrazovce vpravo vedle "dolni sipky" pod tlacitkem start visi napis "hes-STR_"


Vím o tom. Stejné je to na obrazovce "O aplikaci..." Zatím se mi nepodařilo přijít na to, který tag tuto kolizi způsobuje. Může jít klidně o chybné řazení tagů nebo některý nově přidaný tag.

Tamila napsal:Díky čeština v menu je OK ale objevila se chybka - v mapě se objevují anglické názvy mapových bodů např. komín-smokestack, skalní útvary-rock bloks, neroutovatelná pěšina ........


Vím, vím. Bohužel to je problém definice ID jazyka. Buďto budou průjezdné kulaťáky bez chyby a názvy POI v En nebo naopak. Dokud Garmin problém neopraví, bude se muset volit tento kompromis.

Edit: Čtvrtá verze už tento problém řeší.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Miroslav Pragl » 18.08.08 14:39 (Po)

K ukazateli baterie: pokud si dobre pamatuji tak 1.2 V (2.4 pro baterii dvou akumulatoru) je vicemene nominalni napeti zatizeneho clanku, coz neodpovida jednomu ctverecku ze 4 (stary dobry Mountfield eTrex to rozhodne vedel).

MP
Miroslav Pragl
 
Příspěvků: 82
Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Jarous1 » 18.08.08 15:46 (Po)

Path napsal:
Menu určitě není přehozeno a položky odpovídají.


Jen taková drobnost - rozhodně jsou ale přehozeny položky popisující stav zapnutí/vypnutí stínovaní terénu Obrázek
Zkoušel jsem to přepsat sám, ale nějak mi to úplně rozhodilo lokalizaci. Něco zůstalo česky a něco se naopak začalo zobrazovat anglicky...

Dále bych "trackables" asi napsal poločesky "trackovatelné předměty". Je to už hodně vžitý název, alespoň v komunitě, která se geocachingu věnuje, pokud to nepíší rovnou anglicky...

Co se týče podivu nad nesouhlasícím údajem o východu/západu Slunce popsaném v recenzi zde na serveru, tak si dovoluji podoktnout, že překladatel originální lokalizace asi neumí buď pořádně anglicky nebo fakt nevím... V originále je předložka IN, která ovšem v tomto případě znamená ZA. Udání času v angličtině se totiž píše AT a ne IN. Pokud to přeložíme, že Slunce vychází/zapadá ZA xxxx hodin:minut, tak už údaj odpovídá Obrázek

Další moje připomínky přijdou časem Obrázek
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Path » 18.08.08 15:57 (Po)

Miroslav Pragl napsal:K ukazateli baterie: pokud si dobre pamatuji tak 1.2 V (2.4 pro baterii dvou akumulatoru) je vicemene nominalni napeti zatizeneho clanku, coz neodpovida jednomu ctverecku ze 4 (stary dobry Mountfield eTrex to rozhodne vedel).


Nepopírám, že to může být chybně uvedeno ve firmware.

Jarous1 napsal:Jen taková drobnost - rozhodně jsou ale přehozeny položky popisující stav zapnutí/vypnutí stínovaní terénu Obrázek


Na tento problém už zde bylo upozorněno dříve. V nové verzi je to správně.

Jarous1 napsal:Dále bych "trackables" asi napsal poločesky "trackovatelné předměty". Je to už hodně vžitý název, alespoň v komunitě, která se geocachingu věnuje, pokud to nepíší rovnou anglicky...


Taky se už řešilo... vyřešeno

Jarous1 napsal:Co se týče podivu nad nesouhlasícím údajem o východu/západu Slunce popsaném v recenzi zde na serveru, tak si dovoluji podoktnout, že překladatel originální lokalizace asi neumí buď pořádně anglicky nebo fakt nevím... V originále je předložka IN, která ovšem v tomto případě znamená ZA. Udání času v angličtině se totiž píše AT a ne IN.


Ano to mě taky mátlo, a už jsem na to přišel. Musel jsem se ale nejprve přepnout do En. V další verzi to určitě upravím.

Btw: Překladatel anglicky určitě umí, jen ta čeština pokulhává Obrázek

----------------
Obrázek Nově k dispozici 4 pracovní verze lokalizace pro Oregon:

POZOR, změna: Čeština path.cz se již nezobrazuje v nabídce. Po nakopírování do přístroje se zobrazí pouze Čeština (tato lokalizace by tu původní měla natvrdo potlačit). Přistoupil jsem k tomuto řešení z důvodu, který byl popsán výše, tj. POI se nevypisovaly v češtině. Zde je aktivní právě tato pracovní verze můžete poznat hned na stránce nastavení, např. Typ baterií je pracovní verze (v původní bylo Typ baterie) atd.

EDIT: ## Soubor odstraněn ##

Změny:
* Původní "Česky" v nabídce je automaticky nahrazeno touto lokalizací
* POI jsou zobrazovány Česky (viz př. Tamila)
* V diagnostickém režimu a v okně O Aplikaci již není chybně zobrazován řetězec tagu (viz př. Miroslav Pragl)
* Drobná úprava překladu Geocaching (viz př. Marek L.)
* Přehozena tlačítka Zobrazit a Skrýt u nastavení zobrazení reliéfu mapy (viz př. Návštěvník)
Naposledy editoval Path dne 27.02.11 1:52 (Ne). Počet editací: 5x.
Důvod: Odstraněna stará verze lokalizačního souboru
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Miroslav Pragl » 18.08.08 16:50 (Po)

Zeptam se mozna predcasne: az prijde (snad uz brzo) novy FW pro Oregon bude vhodne vratit cestinu do puvodniho stavu?

Dik

MP
Miroslav Pragl
 
Příspěvků: 82
Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Path » 18.08.08 16:58 (Po)

Ano, stačí pak soubor Czech_path.cz.gtt z Oregonu odstranit. Nebo je možnost vrátit se k původnímu modelu, kdy budou zobrazovány obě verze lokalizace a bude možné se mezi nimi přepínat. V tom případě se ale nebudou překládat POI do češtiny.

Pro možnost přepínání mezi lokalizacemi musí být hlavička v Czech_path.cz.gtt definována takto (POI budou v En):

Code: Vybrat vše
<hdr>
   <lang>Česky (path.cz)</lang>
   <desc>Česky (path.cz)</desc>
   <type>Primary</type>
   <sort>0</sort>
   <cpage>65001</cpage>
   <pnum>006-D1146-44</pnum>
   <ver>2.00</ver>
</hdr>


Čtvrtá verze, kde není možné přepínání mezi lokalizacemi, ale POI jsou v CZ vypadá takto:

Code: Vybrat vše
<hdr>
   <lang>Česky</lang>
   <desc>Česky (path.cz)</desc>
   <type>User</type>
   <sort>0</sort>
   <cpage>65001</cpage>
   <pnum>006-D1146-44</pnum>
   <ver>2.01</ver>
</hdr>


Pro zobrazení POI v češtině je důležitý tag <lang>Česky</lang>. Jakákoli jiná hodnota překlad POI do češtiny potlačí.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a žádný návštěvník.