Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokojení?

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Jste spokojeni s oficiálním překladem značky Garmin?

Naprosto spokojen, nechal bych to jak to je.
18
6%
Spokojen, ale něco by se s tím mělo dělat.
197
60%
S překladem jsem naprosto nespokojen.
92
28%
Používám pouze anglickou mutaci.
9
3%
Je mi to putna.
10
3%

Celkem odpovědí : 326

Re: Česká lokalizace pro přístroje Garmin: jste s ní spokoje

Odeslatod Anonymous » 13.08.08 11:12 (St)

Při použití verze 2 mám prohozené funkce v Nastavení - Mapa - Pokročilé nastavení - Stínovaný reliéf. Volba Zapnuto vypne stínovaný reliéf, volba Vypnuto zapne stínovaný reliéf.
Jinak díky za skvělou práci a pomoc uživatelům.
Anonymous

Odeslatod Path » 13.08.08 11:59 (St)

Díky za upozornění. V následující verzi to bude opraveno a současně přejmenováno na Zobrazit a Skrýt.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Path » 14.08.08 0:12 (Čt)

Napadlo mě vyzkoušet změnu lokalizace také pro Garmin Colorado. Problém je však v tom, že tento přístroj nemám a nemůžu překlad vyzkoušet.

Napsal jsem na zkoušku skript, který vytvoří hybridní češtinu právě pro Colorado. Pracuje tak, že porovná již přeložené tagy Oregonu s tagy Colorada a postupně je nahradí. Bohužel je zde komplikace, že cca 180 tagů je naprosto rozdílných. Některé tedy nešly automaticky upravit.

Pokud některý majitel Colorada bude mít chuť zaexperimentovat, může vyzkoušet níže přeložený soubor. Všechny tagy jsou vytažené z posledního firmware a porovnané s gtt souborem, který mi poslal Marek L. Ale jak říkám, nemám to na čem vyzkoušet a nemohu tak vůbec zaručit kladný výsledek. Berte to pouze jako malou zkoušku.

Pozor, pouze pro Colorado:
Colorado_TEST.rar
(551 upravených tagů, z toho 94 nových)
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 14.08.08 11:33 (Čt)

Pánové, se zájmem jsem si přečetl tohle vlákno, ale vidím, že možných pohledů na termíny geocachingu je tolik, že si asi dál budu piplat vlastní překlad Obrázek
Anonymous

Odeslatod Path » 14.08.08 11:49 (Čt)

Je pravda, že na geocachingu se to nějak zaseklo, i když se jedná cca o 11 termínů, které jsou v celém objemu lokalizace téměř zanedbatelné, ale pro mnohé uživatele zcela zásadní Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 14.08.08 16:21 (Čt)

Mám dotaz nesouvisející s Oregonem ani Coloradem, ale zajímalo by mě, jak aktivovat češtinu v Edge 705 dovezeném z USA. Uprade v. 2.30 jí obsahuje, ale nelze zvolit v přístroji. Děkuji.
Anonymous

Odeslatod Path » 15.08.08 10:25 (Pá)

Tento dotaz nepatří do tohoto tématu. Podobný problém se řešil např. zde. Zatím nevím o žádném postupu přepnutí lokalizace pro Edge. Je možné, že to půjde obdobně jako u 60CSx, ale osobně jsem se na to ještě nekoukal. Možná na to časem mrknu, když se najde chvilka.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 15.08.08 16:29 (Pá)

Jak jsem si včera ověil, verze české lokalizace Oregon_CZ_path.cz_prac_verze_3.rar je na kruhových objezdech stabilní. "Nespadla" ani jednou. Prima počin! Originální česká lokalizace mi předtím spadla třikrát. Vždy jen při navádění. Když jsem sledoval cestu bez navádění, kruhové objezdy nědělaly potíž. Že by tedy byl pes zakopaný právě v tom?
Anonymous

Odeslatod Path » 15.08.08 18:57 (Pá)

Ano, řešilo se to zde.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Miroslav Pragl » 18.08.08 0:15 (Po)

Ahoj,
pri ctvrtecni ceste Prahou smer Plzen mi Oregon opet nekolikrat vypl (aspon ze uz ne na kruhovych objezdech). Delo se s path.cz i EN menu. Neprisel jem na zadnou jednoznacnou souvislost, nicmene MYSLIM si ze to bylo vzdy mezi tim kdyz se mi snazil naznacit ze se mam OTOCIT a respektovat jim navrhnutou (=nepouzitelnou) trasu a RECALCULATING kdyz poznal ze mu to nezbastim.

MP
Miroslav Pragl

Registrace: 13.08.08 11:45 (St)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software