Už si taky přesně nepamatuji, jak to bylo u 760 s průjezdnými body (po každé jezdím s jiným modelem), ale mám za to, že při přiblížení k průjezdnímu bodu (úmyslně jsem jej přejel oklikou) navigace sama přepočítala a vedla mě na další. Chvíli sice 760 kecala do řízení a chtěla se vrátit zpět, ale po pár kilometrech si nakonec dala říct. Ale jak říkám, nepamatuji si to zcela přesně. Přepočet nikdy nebyl na dotaz, ale automatický. Trasu však lze kdykoliv ručně přepočítat v menu.
Trochu odbočím od tématu:
Co se týká Špičáku u ŽR, tak si pamatuji, že s TOPO Czech 1.20 mě za Klatovy svedla z hlavního tahu (E53, 27) na takové klikaté kotáre přes Nýrsko (191). V létě by mi tahle trasa nevadila, ale protože to bylo zrovna ve sněhové kalamitě, skřípal jsem zuby (preference rychlejší čas). Jindy jsem zadal pouze ŽR, a už vedla krásně po E53. Možná to bude s mapou Atlas 7 jinak.
Na Šumavě jsem si díky nuvi 760 v zimě vůbec užíval a kdybych jel tenkrát s kamionem nevím nevím, jak bych dojel. Například z Bavorova na Železnou Rudu mě vedla přes Benešovu Horu - sice "možná" rychlejší, ale zato v zimě velmi krkolomnou cestou, kterou znám (do té doby jsem ji tedy neznal

) Jediné co mi na autě chybělo byla radlice, infra kamera do velmi husté mlhy a bombóny na vyrovnávání tlaku (nahoru, dolu, nahoru, dolu,..).
Preference stav vozovky a režim kalamita je další věc, co mi u Garmina chybí

Na Šumavě jsem toho projezdil celkem dost a žádné problémy s nuvi 760 se nevyskytly (doporučuji jezdit s TOPO ve 2D). A jižněji v Německu? S mapou CNEU 2008 paráda.