Radary POIcz pro Garmin

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Radary POIcz pro Garmin

Odeslatod Anonymous » 11.03.08 14:32 (Út)

Možná to je hloupej dotaz, ale jakej je rozdíl mezi souborem z bodu 1 resp. soubory vygenerovanými v bodě 6 návodu a soubory zabalenými na úvodní stránce poi.cz (s ikonkou garmin 50km/h)?
V tom zipu jsou ikonky semaforů a omezení rychlosti a sobory *.gpx (zřejmě dělené podle rychlosti a map. dílu)?Obrázek
Anonymous

Odeslatod Path » 11.03.08 15:20 (Út)

Pro generátor Radary POIcz potřebujete pouze "surová" data všech radarů (jeden gpx soubor). Na vysvětlenou, tento generátor vznikal v době, kdy ještě server http://www.poi.cz nenabízel stažení již hotového výstupu, který stačí už jen pře POI Loader nahrát do Garmina. Nicméně v programu Radary POIcz si můžete nadefinovat vlastní akustické upozornění (mp3) i vzdálenosti k radarům, kdy má být alarm aktivován. Pokud to stačí takhle.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Anonymous » 11.03.08 15:47 (Út)

Díky za vyčerpávající info - tušil jsem, že to tak nějak bude.
Zkusím tenhle postup.
BTW směrové rozlišení radarů (např. Jižní spojka v Praze) u navigací zatím nefunguje, že?
Anonymous

Odeslatod Path » 11.03.08 15:52 (Út)

Co přesně máte na mysli tím "směrové"?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 11.03.08 16:12 (Út)

No třeba na té jižní spojce mi to hlásí (aspoň myslímObrázek) i radary v protisměru - jedná se o ty kamery s měřením prům. rychlosti.
Anonymous

Odeslatod Path » 11.03.08 16:35 (Út)

Rozumím, máte na mysli POI direction. Tak toto je opravdu velký problém, který trápí mnoho uživatelů a mě samozřejmě také. Bohužel tuto vlastnost POI Loader nepodporuje. Nepodporuje ji ani profesionální Content Toolkit (GPI Creator) Obrázek

Přesto se v Garminu můžete setkat s POI, které reagují pouze pokud přijíždíte pouze z určitého směru. Jedná se o GPI soubory od společnosti CYCLOPS známé jako Safety camera. Technologie zpracování těchto GPI ovšem Garminu nepatří, pouze ji podporuje.

Ale podobný dotaz můžete najít i na webu garmin.com.:

Q: Does POI Loader support camera direction for speed cameras?

A: Since the support CSV file format does not support this data, POI Loader does not. When additional data formats are added, this feature may be supported.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod VirtualCZ » 11.03.08 17:23 (Út)

No nepříjemný problém to je, ale já osobně bych ho zase "nedramatizoval" - i když je pravda, že "když to jde", je škoda že to Garmin neumí.
Potkal jsem přenosný radar např. v dělícím pásu, takže navigace stejně před pokutou plně neochrání...
Blade 3760 LT
VirtualCZ

Registrace: 11.03.08 17:05 (Út)

Odeslatod jhrebacka » 14.03.08 8:12 (Pá)

Zdravím všechny,
nahrál jsem si do GPSMAP 60 CSx radary upravené tímhle konvertorem, teď mám na mapě krásné ikonky 50 apod. ale GPS se neozve ani neukáže upozornění ani když se blížím k radaru ani když jedu rychle. Nenašel jsem nastavení, kde bych to mohl vypnout nebo zapnout - kde můžu dělat chybu?
Díky za jakoukoliv radu.
Honza
jhrebacka

Registrace: 14.03.08 8:02 (Pá)

Odeslatod Path » 14.03.08 9:48 (Pá)

Nastavení pro aktivaci zvukového upozornění u 60CSX najdete v Menu > Nastaveni > Zvuk. znameni > Tony varovneho bodu. Tam je vše co potřebujete. Ve zvukových znameních je také volba Ztlumit, tak se koukněte jestli ji nemáte zatrženou.

A v konvertoru pro 60CSx nepoužívejte zvukový alarm, tzn. zatrhněte volbu Exportovat bez vlastních zvukových alarmů. 60CSx vám mp3 nepřehraje.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 14.03.08 10:46 (Pá)

Díky,
v navigaci je to OK, ale nevšiml jsem si, že zaškrtávátko v konvertoru je negativní - "Bez vlastních..."
Přegeneruji a cestou z práce vyzkouším. Je mi ale divné, že se nenobrazovaly ani ty nápisy na displeji.
Pěkný den
Honza
Anonymous

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software