Převod trasy

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Převod trasy

Odeslatod Anonymous » 08.06.08 10:20 (Ne)

V mapsource vytvořím trasu, odešlu do Garmin 300, ale tam ji nikde nemůžu najít, nebo prostě nevím jak na to.
Anonymous

Re: Převod trasy

Odeslatod Path » 08.06.08 15:20 (Ne)

nuvi 300 neumí pracovat s trasou exportovanou z MapSource. U tohoto modelu můžete maximálně využít přenos mapy (do zařízení) a waypointů (export/import).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod zselektro » 10.06.08 9:38 (Út)

Mám dvoustovku, ale asi to bude stejné. Vyexportuji trasu, v Garminu se mi objeví trasové body. Vyberu cílový a dám Start. Pak dám po výpočtu trasy Menu - Kam vést a vyberu další bod a z nabídky vyberu "Přidat jako lomový bod. Takto postupuji se všemi trasovými body a trasa je hotova. Je to trochu zdlouhavé, ale jde to.
zselektro

Registrace: 10.06.08 9:32 (Út)

Odeslatod Anonymous » 10.06.08 20:54 (Út)

Ja mam 760-tku a mam tiež vyhrady k prevodu trasy z Map Source do Nuvi. Predpokladal som, že vyexportovanu trasu najdem niekde v založke CESTY v Nuvi, ale bol som poučený, že táto sa uloží do adresára GPX. Ano je tam, ked je Nuvi pripojene k PC tak tu trasu na PC v Map Source vykreslí. Ja som predpokladal, že sa uloží pod nejakym nazvom a po jej najdení, sa trasa vypočíta aj vykreslí v Nuvi. Pri použití metody jej vytvorenia z bodov, ktoré sa z tejto trasy zaznamenaju v OBLUBENYCH (počiatočneho a koncoveho - iba taketo som skušal) sa trasa vytvorí. Ale takto som si to nepredstavoval, ked v letakoch propagovali prenos trasy a bodov z PC do pristroja. Vidim teda že nie som sám ktorý nad týmto laborujem.Obrázek
Anonymous

Odeslatod Vita » 10.06.08 21:05 (Út)

to Jerry - než začneš plakat nad 760 - možná si přečti tento návod - obzvláště kapitola 5 - přenost trasy do Nuvi
http://path.cz/forum/viewtopic.php?f=19&t=69&p=113#p113
Vita

Registrace: 18.03.08 16:50 (Út)

Odeslatod Anonymous » 10.06.08 22:55 (Út)

Ahoj Vita, diky za odpoved, ver, že než som sem napisal, bol som u nas v BA v kamennom obchode konzultovať tuto problematiku a neuspel som, borec to nevedel, povedal, že to naštuduje a zavola, ale nezavolal, takže to asi nevie. Ja som si članok prečital už davno, aj z neho viem, že by to 760-tke malo fungovať, ale aj autorovi to dosť dlho trvalo ako sa priznáva než na to prišiel, ato je prosím profík, ktorý má bohté skúsenosti a možno sa tým aj živí, to neviem. Ja také skúsenosti nemám, preto som napísal, možno tebe sa to zdá jednoduché a logické, no ja s tým mám problém a preto sa pýtam. Z Mapsource som trasu vyexportoval do Nuvi, je tam v GPX, premenoval som ju tam, ako som to pochopil z článku a čo teraz dalej. Pri poklepaní na takto premenovanú trasu mi to ponúka klasické pakovanie do rar, alebo zip a potom odoslanie do adresárov na PC, do e-mailu a pod. , iba ponuku na import zo suboru nedava. Teraz mi porad polopatisticky, čo mam urobiť, ak to teda chceš urobit a vieš poradiť. Možno je to triviálne a iba niečo opomínam.
Anonymous

Odeslatod Path » 10.06.08 23:19 (Út)

Po exportu naplánované trasy z MapSource do nuvi odpojit nuvi od PC a zvolit:

Nástroje >> Moje data >> Importovat trasu ze souboru (CZ)

nebo slovensky:

Nástroje >> Vlastné údaje >> Importovať trasu zo súboru

Nalezenou trasu označit a stisknout tlačítko Import (Importovať).

Trasa pak bude dostupná pod: Kam viesť? >> Cesty >> ...
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Anonymous » 12.06.08 16:32 (Čt)

Diky za odpoved, potom ako som napisal ten prispevok, tak som na to nadruhy den prišiel, a ale nemal som prilezitost napisat, lebo som bol naceste. Este raz diky, ono v tom navode stacilo zopakovat, zeto treba hladat a zadat z Nuvi, to som akosi nepochopil, astale som to chcel rucne robiť prostrednictvom PC, teraz mije to jasne a sam sa nad tým pozastavujem, že som na to neprišielskor,. Ale vzdy je clovek mudry az po tom.
Anonymous

Odeslatod msvantne » 26.07.08 12:51 (So)

V nuvi 200 (a mozna nekterych dalsich) trasy opravdu zadavat nejdou, pouze waypointy. Castecne "nahradit" tuto funkci jde tak, ze se v MapSource (nebo v cemkoli jinem - ja jsem pouzil Google Earth) vytvori trasa, ta se ulozi a nacte do mapoveho programu (GPSMapEdit nebo JOSM) a zkonvertuje na cestu. Trasu lze samozrejme "planovat" primo v mapovem programu, pokud mate podkladovou mapu (pro JOSM lze vetsinou stahnout) Samotna cesta se pak ulozi jako transparentni img mapa pro garmin, ktera se ukazuje v GPS spolu se zakladni mapou. Pristroj vas pak sice nenaviguje (nerika kudy jet), ale vy vidite vasi aktualni pozici a vasi naplanovanou trasu.
msvantne

Registrace: 22.07.08 13:43 (Út)

Odeslatod Anonymous » 14.12.08 10:28 (Ne)

Může mi někdo prosím poradit, jak v programu GPSMapEdit zkonvertuji naplánovanou cestu a jak jí pak následně uložím jako transparentní img? Rád bych tento postup otestoval v Nüvi 255WT.
Anonymous

Další

Zpět na Garmin: Software