Jak zjistit celkové převýšení v MapSource

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Jak zjistit celkové převýšení v MapSource

Odeslatod Anonymous » 15.05.08 13:51 (Čt)

Ahoj, jsem tu novacek, mel bych na vas starsi a chytrejsi dotaz :-): Mam Garmin GPSMAP 60CSx. Kdyz kamkoliv jdu, na konci cesty si ulozim celou trasu na kartu. Kdyz si ale doma zaznam stahnu pres MapSource, nejsem schopen dostat jine informace nez delku a plochu(?) trasy + vyskovy profil + zobrazeni trasy v mape. Daji se ze zaznamu ziskat i ostatni udaje, ktere pristroj zaznamenava? Hlavne celkove prevyseni, doba chuze, celkova doba atd atd. Jsem turista a tyhle informace me celkem zajimaji :-) Diky moc za odpoved.
Anonymous

Re: Jak zjistit celkové převýšení v MapSource

Odeslatod Jarous1 » 15.05.08 16:32 (Čt)

Vzhledem k tomu, že jsem něco podobného také hledal, tak mi jako nejlepší řešení zatím přijde toto http://utrack.crempa.net/index_cz.php
Není to tak úplně přesné, ale jinak mi to přijde docela O.K.

Protokol o prošlé/projeté trase se dá uložit i do PDF...

Do počítače samozřejmě existují i programy, ale žádný mně známý nesplňoval moje požadavky. Buď to bylo placené nebo sice freeware, ale s málo funkcemi, lezly z toho podivné výsledky nebo to mělo dost neohrabané ovládání.
Samozřejmě vím o jednom super programu zdarma, ale bohužel mluví jen německy a autor překlad do něčeho jiného zatím vehementně odmítá...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod Anonymous » 15.05.08 19:45 (Čt)

Diky moc, tohle je presne to, co jsem hledalObrázek
Jestli muzu jeste dalsi dotaz - v tom reportu se pise, ze trasa neobsahuje info o case (takze sbohem analyza rychlosti), ktere se ztraci pri ulozeni tracku do pameti pristroje. Da se tohle taky nejak obejit? Odkazuji me na manual, kde to nemuzu najit..
Anonymous

Odeslatod Jarous1 » 16.05.08 0:29 (Pá)

Pokud to příslušnou volbou nejdříve uložíš v přístroji , tak už to z toho vytáhnout nejde... Oseká to o časy i o výšky. Navíc celou trasu zredukuje na max. celkových 750 bodů. Alespoň tohle mi dělá eTrex Vista HCx. U jiných modelů GPS těch bodů může být dokonce méně, některé jich mají jen 500. Takže jediná možnost je to okamžitě stáhnout do MapSource jako "stopu", pak teprve případně uložit v GPS.

O tom zredukování na pár stovek bodů je určitě něco v manuálu... Ona se tahle funkce většinou používá pro navigaci po projeté, případně v MapSource naplánované trase. Také kdybys to stahoval do MapSource, tak už to nebude "stopa", ale "trasa", pokud se nepletu... Také už ani nejde celou "stopu" zpětně naládovat do GPS, to je už omezeno na těch celkových 750 bodů na trasu (u Vista HCx např.), kdy vezme jen prvních 750 a zbytek už prostě vynechá...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Odeslatod Anonymous » 16.05.08 8:33 (Pá)

Aha aha, tak proto maji moje logy jen 500 bodu a jsou to stopy a ne trasy.. Jeste jednou diky za informaceObrázek
Anonymous

Odeslatod Anonymous » 16.05.08 9:01 (Pá)

Jsem GPS novic, tak omluvte mou neznalost. Prosím Jarouse1 o odkaz na ten sice německý, ale super program. Díky.
Anonymous

Odeslatod Jarous1 » 16.05.08 11:13 (Pá)

Tady to máš Obrázek http://www.gps-freeware.de/

Mně se líbí hodně, ale němčina tedy není můj obor...
Jarous1

Odeslatod Anonymous » 16.05.08 13:48 (Pá)

moc děkuji za ochotu. a ještě prosím o radu jak nastavit Vistu HCx aby ukládala 750 bodů na trasu, mě ukládá max. 500.
Anonymous

Odeslatod Jarous1 » 16.05.08 14:36 (Pá)

Není zač.

Tohle nastavit nikde nejde... Je možné, že jsem se spletl a místo 750 to opravdu umí jen 500 bodů. Nikdy jsem to nepoužil, vždy jsem potřeboval kompletní neredukovaný záznam, tak opravdu nevím...

Možná že to ale rožšířil jeden z novějších firmwarů... Máš tam ten poslední, 2.60 ?
Jarous1

Zpět na Garmin: Software