MyGarminWpt - správa waypointů v aplikaci MS Excel.

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: MyGarminWpt - správa waypointů v aplikaci MS Excel.

Odeslatod Logman » 18.04.08 13:31 (Pá)

Nově verze 1.5 Beta (18.4.2008)

Mírně jsem tuto aplikaci poupravil tak, aby ji bylo možné použít i pro správu POI. Berte to však s nadhledem, protože nelze POI řadit do kategorií. Vždy je exportován pouze jeden soubor GPX. Lze však vytvořit několik kopií souboru MyGarminWpt.xls a v každém samostatně spravovat jednotlivé kategorie POI.

Změny ve verzi 1.5 Beta:

1) Provedl jsem změnu u definice telefonních čísel, takže jich lze zadat více. Stačí je v buňce oddělit čárkou, příklad:

+420 123 456 789, +420 987 654 321

Telefonní čísla budou exportována samostatně. Samozřejmě byla provedena úprava funkce importu, kde z GPX souboru tato čísla opět sloučí do jedné buňky a oddělí je čárkou. Kdo má GPS přijímač s Bluetooth, tak může zavolat na první uvedené číslo.

2) Nevyplněné pole 'DisplayMode' se bude vždy generovat jako 'SymbolAndName'. Ušetří to zbytečné vypisování.

3) Tady pozor, provedl jsem změnu formátu sloupce z Text na Obecné u komentářů <cmt> a popisů <desc>! U těchto sloupců jsem zrušil Zalamování písma, a to jak v listě My Waypoints, tak i v generovaných listech Import a Compare. To proto, že dlouhé popisy a komentáře zbytečně roztahovaly řádky a aplikace pak nebyla přehledná.

Dále jsem přidal funkci, která u komentářů a popisů (cmt, dest) při exportu nahradí znak < za lt; a znak > za gt;. Při importu ze souboru GPX je to přesně naopak. To vše z důvodu podpory GML značek, které u popisu POI umožňují formátovat text podle představ uživatele.

Díky tomuto formátování lze nyní aplikaci využít i pro správu bodů zájmu - POI.

Ve verzi 1.5 Beta jsem uvedl dva vzorové waypointy. Zkuste tyto waypointy exportovat do GPX souboru a pomocí aplikace POI Loader je nahrát do Garmina (pokud to podporuje). První bod "Hotel Jalta ****" jsem připravil tak, aby bylo srozumitelné, jak se popis POI formátuje pomocí GML tagů. Druhý vzorový waypoint "Úřad vlády" je nastaven tak, aby po exportu do GPX a následně pomocí POI Loaderu do Garmina jako POI upozornil na překročenou rychlost 50 km/h (@50) a varoval při přiblížení na vzdálenost 300 metrů. Snad to všichni pochopí. Výčet použitelných GML značek je uveden v přiloženém souboru GML.txt.

Pozor: POI Loader neumožňuje export <cmt> a <desc> současně! Popis tedy musí být pouze v jednom z těchto elementů!

4) Změnil jsem certifikát na www.path.cz.cer. Ti co nechtějí být stále dokola dotazováni na povolení maker, mohou si tento neověřený certifikát v počítači nainstalovat (dvakrát na něm klepnout myší).

5) V archivu je nyní přiložen soubor FAQ.txt, který doporučuji přečíst. Je tam poměrně dost objasňujících informací, které mohly v nápovědě chybět.

Odkaz na stažení nové verze je v prvním příspěvku.
Obrázek uživatele
Logman
Moderátor

Registrace: 16.05.07 1:27 (St)

Odeslatod Logman » 18.04.08 15:30 (Pá)

Stala se malá nepatřičnost. Ve verzi 1.5 Beta vznikla omylem chyba, když jsem v Excelu klepnul na tlačítko Zpět a soubor uložil. Opraveno! Mezi tím si verzi 1.5 Beta stáhli tři uživatelé, takže jsem musel zvednout číslo opravené verze na 1.5.1 Beta.

Těm co si stačili verzi 1.5 Beta stáhnout se tímto omlouvám.
Obrázek uživatele
Logman
Moderátor

Odeslatod Vita » 26.06.08 23:23 (Čt)

super program, vyhrál jste si ....

bylo by možné nějak zpřístupnit definici odkazu na goole maps. aby si uživatel mohl (omezeně) ovlivnit parametry zobrazení - každý má určitě jiné požadavky a google maps to umí.
Vita

Registrace: 18.03.08 16:50 (Út)

Odeslatod Logman » 27.06.08 9:34 (Pá)

Například v rámci formuláře?
Obrázek uživatele
Logman
Moderátor

Odeslatod Vita » 27.06.08 16:13 (Pá)

Logman napsal:Například v rámci formuláře?

netuším - formuláře neumím,

ale odkaz je asi obecný - "mapa" - "souřadnice" - "parametry"
pokud do nich budu moci zapsat - ovlivním co a v jakém rozlišení mi google ukáže, a nakonec to třeba ani nemusí být google.
takže bych to možná viděl jako tabulku (sloupce - mapa, parametry, ...) a přepínačem volit, který řádek se použije.

(obdoba, jak je zde někde uvedené doplnění do Mapsource, který pak umí odkazy do lecjaké mapy)

neb POI umí obrázek, moc by se mi líbilo některé body doplnit satelitním snímkem
Vita

Odeslatod Logman » 27.06.08 23:08 (Pá)

Nová verze MyGarminWpt v1.6

Nově lze definovat vlastní URL odkaz na externí mapu v rámci formuláře. Pro zobrazení konkrétního waypointu v mapě stále platí klávesová zkratka CTRL + m.

Ve vlastním odkazu se uvádějí proměnné LAT, LON a NAME, kde LAT a LON jsou povinné položky.

Příklad

Chci zobrazit tuto adresu:
Code: Vybrat vše
http://maps.google.cz/maps?q=50.07967,14.42977+(Svatý Václav)&iwloc=A&t=p&hl=cs

Odkaz tedy definuji takto:
Code: Vybrat vše
http://maps.google.cz/maps?q=LAT,LON+(NAME)&iwloc=A&t=p&hl=cs

Poznámka: LAT, LON i NAME budou automaticky vyplněny na základě údajů uvedených v řádku waypointu, kde byla použita klávesová zkratka CTRL+m.

Nastavení je uloženo v registrech Windows a vztahuje se k názvu souboru, tzn. pro každý název může být definováno jiné nastavení.

Nová verze je ke stažení v prvním příspěvku.

Obrázek
Obrázek
Obrázek uživatele
Logman
Moderátor

Odeslatod Vita » 03.07.08 19:26 (Čt)

jak na jednotlivé verze programů ?
pokud jsou body "zracovány" v dříve uvedené verzi - jak je dostat do verze nové ?
stačí obsazené řádky zkopírovat a makro "opravit vzorce" uvede vše do pořádku ?
Vita

Odeslatod Path » 03.07.08 23:37 (Čt)

Co takhle export do GPX a v nové verzi import?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Vita » 04.07.08 8:43 (Pá)

jako vtípek dobré,
ale program má i pomocné sloupce a ty se do .gpx určitě nepřenáší.
Vita

Odeslatod Path » 04.07.08 13:35 (Pá)

Nevtipkoval jsem. Pokud máte vyplněné i pomocné sloupce, pak označte všechny řádky a do nového souboru je překopírujte bez formátování (Vložit jinak... Hodnoty). Nebo za pomocí export/import s tím, že kopírovat budete pouze těch pět posledních sloupců. Cest je vždy několik. Můžete vše samozřejmě zkopírovat celé, ale pozor na ty formáty. Vždy kopírujte pouze data bez hlavičky, kde jsou pojmenované oblasti, které by mohly v aplikaci způsobit neplechu.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software