Nově verze 1.5 Beta (18.4.2008)
Mírně jsem tuto aplikaci poupravil tak, aby ji bylo možné použít i pro správu POI. Berte to však s nadhledem, protože nelze POI řadit do kategorií. Vždy je exportován pouze jeden soubor GPX. Lze však vytvořit několik kopií souboru MyGarminWpt.xls a v každém samostatně spravovat jednotlivé kategorie POI.
Změny ve verzi 1.5 Beta:
1) Provedl jsem změnu u definice telefonních čísel, takže jich lze zadat více. Stačí je v buňce oddělit čárkou, příklad:
+420 123 456 789, +420 987 654 321
Telefonní čísla budou exportována samostatně. Samozřejmě byla provedena úprava funkce importu, kde z GPX souboru tato čísla opět sloučí do jedné buňky a oddělí je čárkou. Kdo má GPS přijímač s Bluetooth, tak může zavolat na první uvedené číslo.
2) Nevyplněné pole 'DisplayMode' se bude vždy generovat jako 'SymbolAndName'. Ušetří to zbytečné vypisování.
3) Tady pozor, provedl jsem změnu formátu sloupce z Text na Obecné u komentářů <cmt> a popisů <desc>! U těchto sloupců jsem zrušil Zalamování písma, a to jak v listě My Waypoints, tak i v generovaných listech Import a Compare. To proto, že dlouhé popisy a komentáře zbytečně roztahovaly řádky a aplikace pak nebyla přehledná.
Dále jsem přidal funkci, která u komentářů a popisů (cmt, dest) při exportu nahradí znak < za lt; a znak > za gt;. Při importu ze souboru GPX je to přesně naopak. To vše z důvodu podpory GML značek, které u popisu POI umožňují formátovat text podle představ uživatele.
Díky tomuto formátování lze nyní aplikaci využít i pro správu bodů zájmu - POI.
Ve verzi 1.5 Beta jsem uvedl dva vzorové waypointy. Zkuste tyto waypointy exportovat do GPX souboru a pomocí aplikace POI Loader je nahrát do Garmina (pokud to podporuje). První bod "Hotel Jalta ****" jsem připravil tak, aby bylo srozumitelné, jak se popis POI formátuje pomocí GML tagů. Druhý vzorový waypoint "Úřad vlády" je nastaven tak, aby po exportu do GPX a následně pomocí POI Loaderu do Garmina jako POI upozornil na překročenou rychlost 50 km/h (@50) a varoval při přiblížení na vzdálenost 300 metrů. Snad to všichni pochopí. Výčet použitelných GML značek je uveden v přiloženém souboru GML.txt.
Pozor: POI Loader neumožňuje export <cmt> a <desc> současně! Popis tedy musí být pouze v jednom z těchto elementů!
4) Změnil jsem certifikát na www.path.cz.cer. Ti co nechtějí být stále dokola dotazováni na povolení maker, mohou si tento neověřený certifikát v počítači nainstalovat (dvakrát na něm klepnout myší).
5) V archivu je nyní přiložen soubor FAQ.txt, který doporučuji přečíst. Je tam poměrně dost objasňujících informací, které mohly v nápovědě chybět.
Odkaz na stažení nové verze je v prvním příspěvku.