jen doplnění - prográmek (jak autor tvrdí) sám změní formát .wav na potřebný. Tedy není třeba se konverzí asi zaobírat předem. (moje blbost - v popisu k aktuální verzi je vyžadovám přesný formát - viz první příspěvek)
doplnění 2) aktuální verze 1.2 již má omezení ( a navíc mi stále padá)
Version 1.2 is now available! You can now change as many of the sound samples as you like - however, after the first fifty (50) they will have reduced sound quality.
PS - neleží zde někde ta první - snad neomezená verze ?
doplnění 3) při každém spuštění program požaduje přístup k webu a kontroluje existenci nové verze (pokud nepovolíte - tak se nespustí, a jen hádám - pokud existuje nová verze - tak se asi taky nespustí)
program - (i verze 1.0) po spuštění "JOIN" požaduje přístup na net, odmítnete - končí povolíte - řekne že tato beta verze již nefachčí - a skončí = donutí Vás stáhnout poslední (=omezenou) verzi
verze 1.2 povolí 50 změn (chápu z možných 112 wav), pak prý mrší kvalitu ? co mi brání soubor otevřít podruhé pro dalších 50, a potřetí ... ? nezkoušel někdo ?
Zakoupeny program funguje naprosto bez problemu a pri dnesnim kurzu je cena celkem primerena. A protoze Mobile XT pro Palma ma cesky hlasy nefunkcni (pry Nekompatibilni audioverze - vsechny ostatni hlasy, vcetne slovenstiny funguji bez problemu) a bug report na Picodas se minul ucinkem, byla to jedina moznost, jak ziskat cesky hlas. Vysel jsem ze slovenskeho vpm souboru a nahradil v nem hlasky za ceske.
Měl jsem v plánu napsat vlastní program pro pokročilou editaci VPM souborů a vlastně už jsem měl pomalu připravené i grafické rozhraní, když jsem náhodou narazil na velmi podobný program Voice Editor od francouzského autora. Samotný program sice neumí předefinovat hlášení, ale nahrazení již existujících hlášek zvládne v pohodě. Tímto tedy opět odkládám připravovaný VPM editor do šuplíku (začínám se teď bavit spíše novým audio formátem, který je např. v poslední verzi fw pro nuvi 860 částečně podporován).
Autorem programu Voice Editor je Rodzilla a jeho poslední verzi můžete stáhnout zde. Diskuze k tomuto programu je přímo zde.
Při nahrazování wav souborů si jen dejte pozor na zachování prázdných wav souborů.