Garmin Mobile PC - první dotek

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod Path » 24.09.09 16:08 (Čt)

Zkoušel jsem více USB GPS modulů od jiných výrobců než Garmin a žádný problém jsem neměl. Naopak s GPS od Garminu se to připojit nechtělo. Nikdy jsem to nezkoušel, ale v tomto fóru to už někdo v minulosti řešil.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod all in one » 24.09.09 18:58 (Čt)

Díky, přesně to jsem potřeboval vědět. Obrázek
Mlčky předpokládám, že BT moduly od jiných výrobců jsou také bez problémů.

EDIT: právě jsem vyzkoušel patch z odkazu a vše perfektně funguje s eTrexem!!! Ještě jednou děkuji.
all in one

Registrace: 16.07.08 18:44 (St)

Odeslatod all in one » 24.03.10 9:47 (St)

Verze 5.00.70 pracuje s eTrexem jako GPS modulem bez problémů, není již třeba výše uvedený patch. Hlasy a úpravu GarminDevice.xml jsem použil podle návodu na předchozích stránkách (při upgrade z v 5.00.60 - zůstaly zachovány).
Ještě jeden postřeh - nezná soubor gmapsup2.img, ale zná gmapprom1.img
all in one

Odeslatod libor64 » 18.04.10 21:01 (Ne)

Zdravím. Máte někdo tip na nootebok pro MobilePC? O několik stránek zpět nějaké tipy jsou,ale příspěvky jsou 2 roky staré,třeba jsou nějaké nové přístroje.A máte někdo zkušenosti s instalací a funkčností tohoto programu na OS Win7? Díky
libor64

Registrace: 19.10.08 18:43 (Ne)

Odeslatod all in one » 24.05.10 10:10 (Po)

Těžko radit, nepíšete jestli to chcete na kolo 7", nebo do kamionu 17". Výběr je široký, orientovat se můžete např. na mironet.cz, nebo alza.cz. OS Win7 nebude problém.
all in one

Odeslatod Path » 24.05.10 11:05 (Po)

Mobile PC je na Windows 7 plně funkční.

Jen doplním, že lokalizační problém s rozpoznáním Garmin Mobile PC z MapSource, který byl popisován zde, byl už s další aktualizací opraven.

Nyní je jedinou podmínkou pro možnost odeslání/přijmutí dat do/ Garmin Mobile PC z MapSource mapset pojmenovaný gmapprom.img, tedy pouze soubor gmapbmap.img se základní mapou nestačí.

Také stále platí, že soubor GarminDevice.xml se s každým spuštěním aplikace Que.exe přepisuje a ve Win 7 je uložen ve složce:

C:\Users\<user>\AppData\Roaming\GARMIN\Devices\Garmin Mobile PC\

Testováno s MapSource 6.16.1 a Garmin Mobile PC 5.00.70

Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod all in one » 26.05.10 16:24 (St)

Pokud se postupuje podle návodu na předchozích stranách a soubor GarminDevice.xml se nastaví "pouze pro čtení", tak nejsou problémy při opětovné spuštění - viz. výše.
all in one

Odeslatod radek » 12.06.10 23:15 (So)

Nevite nekdo, kde delam chybu, ze Garmin Mobile PC nevidi moji navigaci 60CSx? Zkousel jsem data prepnout na Garmin i NMEA, ale je to porad to samy, co to tady delalo vsem. Neautentifikuje jednotku nebo hardware nebo jak to pise. Nekzouseli jste to nekdo s tou sedesatkou?
radek

Registrace: 31.03.10 21:36 (St)

Odeslatod Path » 24.06.10 11:11 (Čt)

Garmin Mobile PC umožňuje identifikaci přijímačů Garmin až od verze 5.00.70. Například Oregon připojit lze, ale s GPSMAP 60CSx jsem to nezkoušel - tento přístroj už nemám k dispozici.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Garmin Mobile PC - voices

Odeslatod McKombat » 26.11.10 23:17 (Pá)

Zdravim,
zkousel jsem nahrat do GMPC nove audio z oficial webu Garminu (konkretne tento DrNightmare) avsak marne. Helpdesk Garminu mi k tomu sdelil nasledujici:
... potíž je v tom že GarminMobile tento typ "doplňkových" hlasů nepodporuje. Jsou vytvořeny sice ve formátu vpm ale s jinou strukturou, která je určena novějším přístrojům z řady nüvi.

Jedinou moznosti se tedy zda prevest soubor do starsiho formatu, coz je pro mne zatim z casti problem...
Z fora jsem pochopil, ze slozit si vlastni audio ve starsim formatu je realne za pomoci Garmin VPM File Creatoru, otazkou pro me zatim zustava jak rozbit puvodni "novejsi" VPM soubor na jednotlive WAV soubory. Byl by mi s timto prosim nekdo schopen poradit?
Pripadne, pokud snad existuje uz nejaky automaticky prevadec ci jiny nastroj?
Predem diky za pomoc.
McKombat

Registrace: 26.11.10 22:54 (Pá)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software