Garmin Mobile PC - první dotek

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod Anonymous » 12.09.08 11:16 (Pá)

tak som to nevydrzal a asus uz mam doma, ako som ocakaval je to velmi uzasne do auta ,zajtra stym idem do polska tak sa uvidi. Neviete niekto ako prepnut iGO do rozlisenia pre male NB? V settingoch je to uz natvrdo nastavene na 800*460 :(
Anonymous

Odeslatod Path » 12.09.08 12:25 (Pá)

Dotazy na iGo směřujte buďto do této sekce nebo na servery specializované na tuto značku.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Anonymous » 14.09.08 23:14 (Ne)

tak bola mi pozicany na 3 dni Garmin PC ,dnes som prisiel z krakowa a po skusenostiach s oboma softami mozem jednoznacne povedat,ze iGO umna skoncil nadobro. Idem jednoznacne do ostrej verzie Garminu PC. Ak by niekto xcel mozem upnut video alebo aj foto ako to cele vyzera ten asus eee+garmin pc pocas jazdy.
Anonymous

Odeslatod Path » 15.09.08 10:19 (Po)

Můžete to nějak srovnat? Co konkrétně vás přesvědčil GMPC, že je lepší? Jednalo se o pouze mapové pokrytí, ovládání, vizuální stránka aj.?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 19.09.08 12:27 (Pá)

moje ohodnotenie treba brat trosku s rezervou, nakolko EEE PC som kupil 2dni pred odchodom a predtym som videl GPS navigaciu asi iba na obrazku :) , ku programom som sa dostal den pred odchodom ,cize na priblizne zistovanie ovladania iGO aj Garminu som mal pol dna. Nedostal som sa ku vsetkym moznostiam, kedze som to detailne vsetko neskumal. Dobra sprava pre novacikov ako ja je,ze ovladanie je intuitivne a s oba softami ste schopny do 10 min vyrazit aj ked ste GPS v zivote v ruke nedrzali (ako ja).

Takze ako s prvym som sa zacal "hrat" s iGO8 - bol som prekvapeny ako sa to cele jednoducho ovlada (neskor som zistil,ze aj garmin). Zadal som si odchodzi bod, prichodzi vypocitalo trasu a horsa na cestu. Hlavne minus, je resp bolo ,ze iGO sa nedal roztiahnut na celu plochu obrazovky (casom to poriesil malicky program iGo zoomer). Taktiez program niekedy nereagoval na moje klikanie na zvecsenie mapy. Za plus davam Menu ,ktore je celkom prehladne a je tam aj dost nastaveni. Celkovo nemozem vela hodnotit kedze som to pouzival iba jeden den, ale ziadne ine vyhrady som vpodstate nemal. Nic som nenastavoval a program som pouzival tak ako som ho dostal do ruky nastaveny (ohladom funkcii+rozbehanie gps modulu je uz ina vec, v tomto pripade primitivna).

Garmin PC - gps modul som tu rozbehal taktiez vpohode. Ako prve musim zmienit vzhlad, ktory oproti iGO bol krasne prisposobeny na chod na notebooku. Full screen, alebo volitelne roztiahnutie ako chcem sa mi zapacilo tak isto ako aj design a menu. Horsie to bolo ze prvych 5 minut som stym maturoval ako navolit trasu. Cisto z hladiska ked predvas hodia 2 programy je v tomto smere s ovladatelnostou iGO lepsie (ale len docasne kym som neprisiel ako na garmin) a na cestu ste snim schopny vyrazit do 5 minut. S garminom som sa musel hrat intenzivnejsie a casom som pochopil ako to vlastne tiez jednoducho funguje a nakoniec som si ho oblubil viac ako iGO.

Takze ked to zhrniem co sa tyka map a ovladatelnosti tak oba programy su natom priblizne rovnako. Mapovo sa mi zdal o trosku lepsi garmin ,ale celkovo ma dostal tym ,ze predsa len je lepsie usposobeny na notebook - lepsie sa manipulovalo s mapou atd. Musim povedat ,ze oba programy su vyborne ale iGO som zavrhol kedze garmin mi ponukol to iste ale s kvalitnejsim prevedenim a taktiez lepsou cenou. Ak by bol iGO uz lepse prisposobeny na PC ,tak rozhodovanie by bolo omnoho tazsie.

PS: cele to berte ako pohlad maximalne neskuseneho uzivatela, necital som ziadny manual a nezsitoval som ani zmysel niektorych nastaveni ,ale jedno vam poviem na cesty bez gps uz nikdy viac Obrázek
Anonymous

Odeslatod Path » 19.09.08 13:16 (Pá)

Díky za minitest. Jak je to u EEE PC s displejem (čitelnost, odezvy, reflexní vrstva aj.)?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 19.09.08 20:17 (Pá)

z netbookov som vyberal tyzden a na vyber boli acer one (slaba vydrz), asus eee (maly SSD disk), hp mini note (slaba vydrz, slaby vykon), msi wind (kratka vydrz), dell mini (leskly display). Kazdy znich ma maly nedostatok ,ale ked som si to vsetko zrovnal naco to potrebujem vysiel mi asus eee ako najlepsia volba. Vybral som si ciernu farbu lebo obraz bieleho papiera na prednom skle ma riadne iritoval :) a koli vydrzi som zobral verziu s SSD diskom co je asi najrozumenjsia volba na auto ,kt. poskakuje po vozovke. Obaval som sa prave malej velkosti disku ,ale po tyzdni mozem skludom prehlasit ,ze je to az az. A cele to ma vyhodu vo vydrzi a je to cele lahulinke. Mam objednanu aj 16 GB kartu takze miesta bude pekna kopa. Vydrz na baterku pri funkcnom GPS bola nieco okolo 6.5 h pri jase na polovicu. Aj ked mi na display zasvietilo slnko tak to nebol ziadny problem a nemusel som nijak extra zaostrovat zrak vsetko viditelne. display je matny (ziadne odlesky som nepostrehol), farby su ok aj ked to nieje SPVA :) pismenka dobre citatelne. Tak teda som stym velmi velmi spokojny, docela svizne a nestalo to ani az tak vela. V hostely kde som v krakowe spal bola kopa mladych ludi z polky sveta a to si mal vidiet ako na to pozerali , wau what a lovely nice small notebook , dokonca mi nato cumeli aj polsky policajti na krizovatke Obrázek Celkovo to ma ovela viac praktickych vyuzitelnosti ako klasicka GPS do auta ,preto som siel do takehoto riesenia (webcamera,moznost nahrat foto z fotaku,internet (btw v krakowe som na kazdej ulici chytal minimalne 5 siete ) atd atd). Ak sam i podari este vidiet tento mesiac slnecne luce mozem urobit video alebo aj foto.
Anonymous

Odeslatod Path » 19.09.08 21:29 (Pá)

Díky za informace. Fotky by byly určitě fajn.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod HLS » 25.09.08 17:21 (Čt)

takze pripajam foto a video

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
HLS

Registrace: 25.09.08 17:16 (Čt)

Odeslatod Path » 26.09.08 22:54 (Pá)

Díky za fotky, tahle palubka je pro podobné zařízení jako dělaná. Já bych to bohužel neměl kam umístit aniž by mi to bránilo ve výhledu. Navíc by přední sklo bránilo displej vyklopit. Ale vypadá to pěkně. Pro nákladní vozy určitě šikovné řešení - koukal jsem, že dost řidičů vozí klasické notebooky. Je velká škoda, že GMPC nepodporuje routing právě pro nákladní vozidla.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software