Garmin Mobile PC - první dotek

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod Kodýl » 17.08.08 15:24 (Ne)

Chtěl bych se ještě zeptat, zkoušel jste někdy nechat se navigovat s GMPC? Mě to nejde.
Ať připojím eTrexVista C, eTrexVista HCx nebo nüvi 250, tak mi GMPC ukáže aktuální polohu,
ale nevypočítá trasu a hlásí, že čeká na vyšší přesnost. I když v GPS info je zobrazeno dostatek satelitů
s vysokým příjmem, tak v základní obrazovce je stav signálu jen na dvou čárkách.
Jde to nějak obejít?
http://svobodne-radio.cz/
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl
 
Příspěvků: 476
Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod V12 » 17.08.08 21:27 (Ne)

GMPC poslednej verzie som rozbehal v notebooku s CF GPS cez PCMCIA redukciu. Chodi to vcelku pekne aj na WinXP SP1, az na zlu interpretaciu TYP-u. Moj Navilock GPS to najde vpohode, netreba nastavovat ziadne parametre. Nedalo mi a natlacil som do toho CZ Topo 2 Pro, zaujimala ma rychlost zobrazovania a oneskorenie zobrazenia pri 3D navigacii. Na starom 1300 MHz Celeri to slo OK, dokonca bez oneskorenia, GPS mam nastavene na 1 Hz. Akurat ma rozculuje, ze to nespolupracuje s MapSource, ktory GMPC nevidi, takze mapovy kompilat do toho dostanem jedine trikom cez citacku, no trasu a waypointy z MapSource uz bohuzial nie. Ma to suvis s Win ServicePack - om ? Ale teraz tvrde vyhrady :
1. nutna oprava interpretera TYP suboru, mapa napr. CZ Topo 2 Pro je pouzitelna iba s velkymi vyhradami (no ktory turista si so sebou vlecie notebook, ze :) )
2. je zjavne, ze GMPC patri do notebooku a ten zasa do okna kamionu, preco teda neexistuje rezim TIR Obrázek???!!!??? Neviem si totiz predstavit notebook v zornom poli vodica osobaku...
3. Odstranit padavost, za hodinu jazdy mi to padlo 3x (mozny suvis s Win SP)

Vcelku sa mi zda, ze sa jedna o produkt, ktory by mohol byt podareny, no az po dotiahnuti a odstraneni chyb. A este jedna otazka :
Na co je v GMPC rezim chodec Obrázek???
Kedze nie som trucker, v aute to pouzivat nemienim, na to mam PDA s GMXT, ktore navyse TYP-y interpretuje na 99% spravne (nasiel som nejake nezrovnalosti v uz spomenutej Topo 2 Pro, ked v MapSource bola napr. Kaplnka, no GMXT ju nezobrazil). Momentalne je GMXT na lepsej urovni, nez GMPC.
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod Path » 18.08.08 9:24 (Po)

ad 1) ano, pouze mapy bez TYP jsou koukatelné
ad 2) naprosto souhlasím, to je hrubá chyba!
ad 3) padalo to i s lokalizací "American English" ?

Jinak používám GPS QSTARZ BT-Q1200 přes BT a pracuje bez problému. Pokud je GPS přijímač v 1 Hz režimu, satelitní stránka se může zbláznit (to samé v GMXT). Poloha se v mapě zobrazuje korektně.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Mobile PC -> ASUS eee 9"

Odeslatod Vita » 30.08.08 15:11 (So)

řekl bych, že třeba nově uvedený ASUS eeePC 901 mininotebook je adept pro tuto navigaci.
Kilo váhy, 9" LCD, až 8 hodin na baterkách, žádný pohyblivý disk ...
I třeba že si ho u pumpy s Wifi vezmu ven a Skypem brnknu domů.
Vita
 
Příspěvků: 77
Registrace: 18.03.08 16:50 (Út)

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod V12 » 01.09.08 7:09 (Po)

Path napsal:ad 3) padalo to i s lokalizací "American English" ?


K 3) - ano, padalo, CZ/SK lokalizaciu som nepouzival, no ako som uz pisal, mozno je to absenciou SP2. Inak uz som o tuto vec stratil zaujem, GMXT je pre mna podstatne lepsie riesenie, okrem toho nie som tirak a na bicykel sa mi lepsie hodi PDA ako notebook :)
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Garmin Mobile PC -> ASUS eee 9"

Odeslatod Anonymous » 06.09.08 21:24 (So)

Vita napsal:řekl bych, že třeba nově uvedený ASUS eeePC 901 mininotebook je adept pro tuto navigaci.
Kilo váhy, 9" LCD, až 8 hodin na baterkách, žádný pohyblivý disk ...
I třeba že si ho u pumpy s Wifi vezmu ven a Skypem brnknu domů.


Citas mi myslienky, vcera som si kupil USB TV DVB kartu s GPS cipom (AvertTV 805)+mam trial verziu Garmin PC , dasli tyzden ak sa podari kupujem cierny asus EEE 901 . Dnes som to testoval na bratovom notebooku cestou na dedinu - jednym slovom parada. A mozno este pockam trochu na ten asus nakolko coskoro budu v predaji konkurenti DELL mini 9, Gigabyte M912 a este Fujitsu siemens a uvidime kto z toho bude vitaz (ale stavim na asus nakolko jediny ma 6 clankovu bateriu a realne v testoch pri beznej praci vydrzal 345 minut! +SSD) Obrázek
Anonymous
 

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod Anonymous » 09.09.08 18:15 (Út)

Zdravím, zajímalo by mě jak je možné že program mobile PC a garmin etrex Vista HCx spolu nějak špatně komunikují?? Vždycky to napíše nebylo možné ověřit garmin GPS hardware a není dobrej signál
Anonymous
 

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod Jarous1 » 09.09.08 18:56 (Út)

A vidí ji vůbec ? Mám totiž takové tušení, že z Visty se asi nedá rozumným způsobem nějak dostat surová data (ještě k tomu v realtime) o poloze pro další zpracovaní...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 743
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod Path » 10.09.08 8:00 (St)

Pokud si dobře vzpomínám, nemá Vista HCx podporu NMEA, ale pouze podporu vnitřního protokolu Garmin. Garmin mobile PC se prodává ve dvou verzích:

* Garmin Mobile PC včetně GPS přijímače 20x
* Garmin Mobile PC jako samostatný SW

V prvním případě je nutné odemknutí SW pro konkrétní GPS, čímž dojde ke zpřístupnění vnitřního protokolu (komunikace s GPS Garmin). V druhém případě je SW odemknut na ID počítače (PC, notebook aj.). Neměl jsem čas si s tím hrát, ale podle mého, pokud dojde k detekci přenosového formátu Garmin (upravené věty NMEA) měl by GMPC žádat odemykací klíč pro HW přijímače.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod Anonymous » 10.09.08 10:44 (St)

Jarous1 napsal:A vidí ji vůbec ? Mám totiž takové tušení, že z Visty se asi nedá rozumným způsobem nějak dostat surová data (ještě k tomu v realtime) o poloze pro další zpracovaní...


On ji sice vidí ale velmi špatně nanejvýš dvě čárečky signálu což není dostačující, a z nějakého důvodu nevidí ID GPS přístroje avšak její název vypíše. Obrázek
Anonymous
 

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a žádný návštěvník.