Garmin Mobile PC - první dotek

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Garmin Mobile PC - první dotek

Odeslatod Path » 16.07.08 21:17 (St)

Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod jogobelo » 16.07.08 22:25 (St)

Ďakujem super,všetko funguje ako má :-)
THX
J
jogobelo

Registrace: 02.10.07 20:35 (Út)

Odeslatod Path » 28.07.08 13:11 (Po)

Jeden zajímavý postřeh...

Hraju si s lokalizací poslední verze Garmin Mobile PC, když v tom se mi vlastní překlad přestal v aplikaci zobrazovat a místo pěti implicitně instalovaných jazyků jsem měl najednou na výběr z několika desítek. Několik reinstalací, čištění registrů, přesouvání souborů,... znáte to, nic nepomohlo.

Pak jsem si všiml, že mám pod stohem papírů od rána k PC připojené nuvi 255W. Odpojil jsem ho a hle! Vše v pořádku!

Takže pozor, ať nevypěníte stejně jako já. GMPC si místo vlastní složky Text po spuštění načetlo jazyky přímo z propojeného nuvi! Věřili byste tomu?! Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 29.07.08 14:57 (Út)

Může mi někdo potvrdit, zda mu taky aplikace GMPC ve verzi 5.00.30 spadne při spojení se službou Garmin Online? Stačí kliknou na počasí a vyhodí mi to chybu.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Sally » 29.07.08 16:29 (Út)

...tak mě počasí jde normálně - mám verzi 5.00.30g
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally

Registrace: 19.03.08 14:06 (St)

Odeslatod Path » 29.07.08 19:59 (Út)

Díky za info. Zkusím se v tom ještě pošťourat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 30.07.08 11:28 (St)

Mám v PC Map Source + TOPO CZ, nainstaloval jsem garmin moble PC 5.0 trial, leč nenadetekovalo to mapu. Jsem si vědom, že chyba sedí na židli. Můžete poradit. Je pro detekci mapy nutný připojený GPS modul ??? Díky
Anonymous

Odeslatod Path » 30.07.08 15:37 (St)

Garmin Mobile PC používá kompilované mapy stejně jako každá jiná GPS, tzn. s mapami v MapSource to nesouvisí. Po zakoupení produktu získáte instalační médium, které nainstaluje aplikaci Garmin Mobile PC včetně předehraných map. Každou další mapu lze zakoupit prostřednictvím této aplikace, resp. prostřednictvím účtu na adrese my.garmin.com.

Co se týká nekomerčních map, ty lze instalovat přímo z MapSource, který si aplikaci Garmin Mobile PC detekuje sám. Pokud detekce selže, lze mapu uložit např. na paměťové médium (karta aj.) a kompilovaný soubor nakopírovat do hlavní složky aplikace. V tomto případě je nutné dát si velký pozor, aby jste si omylem nepřepsat zakoupenou mapu.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 30.07.08 18:15 (St)

Tak nevím, služba Garmin Online mi stále padá na PC, které je v LAN za proxy serverem. Ani autentifikaci k proxy si nevyžádá, zkrátka spadne a vyhodí chybu. Na jiných dvou PC, které jsou sice také v LAN, ale s jinou bezpečnosti to jede v pohodě. Nic jiného než proxy mě zatím nenapadá.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Kodýl » 02.08.08 15:22 (So)

Pár poznatků:

GMPC není funkční ve Windows XP SP1 a nižší, alespoň to nejde bez problémů. Ve vyšší aktualizaci Windows je OK.
Mapové soubory bere - gmapsupp.img, gmapprom.img a gmapbmap.img .
Zobrazuje a upozorňuje v pohodě na POI, ale nezjistil jsem jak mohu přenést moje oblíbené body,
GMPC je prostě nenajde.
Nepřišel jsem na zobrazení mapy, teda její grafiku - v jednom počítači jsem měl TOPO mapu
krásně barevnou a v dalších třech už jsem rozchodil TOPO mapu jen ošklivě "zelenou",
neví si s tím někdo rady?
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl

Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software