Vita napsal:jo, to je přesně ono.
tipuji že je to tvořeno v gpx (xml) - je na to nějaký program ? třeba ty barvy textu jsou dobrý doplněk
uvažuji o excel aplikaci na předžvýkání POI bodů - ale tyto možnosti jsem netušil
Konkrétně tuto ukázku jsem tvořil pomocí XML v profesionálním aplikaci od společnosti Garmin, ale ta stojí opravdu hodně peněz. Na netu lze dohledat několik programů (většinou placené), které umí POI vytvořit. Mezi ty známější patří např.
GeePeeEx Editor.
Pokud uvažujete o skriptu v Excelu, pak vás nechci odrazovat, ale jedna Excelovská aplikace je už hotová, a je ke stažení přímo na tomto serveru a zdarma. Jmenuje se
MyGarminWpt a je určena ke správě waypointů a v podstatě i POI. Umí export do GPX, import z GPX, vzájemné porovnání, vyhledání duplicit a mnoho dalšího.
Text popisu POI můžete formátovat pomocí GML značek přímo v této aplikaci (barvy, velikost písma, čáry aj.). To už si ale můžete přečíst v tématu
MyGarminWpt.
Vita napsal:Toto jsou POI body, Waypointy se nahrávají jen do "oblíbených" - je to tak ?
mají Waypointy shodné možnosti doplnění informací a barev ? je mezi nimy rozdíl ?
Ano, tento popis se týká POI. GPS přijímače Garmin umožňují pouze velmi stručné zobrazení informací u Waypointů (oblíbené), takže barevně formátovaný popis u nich nezobrazíte. U waypointů je obvykle možné zobrazit název, symbol, adresu a kontaktní informace. POI nabízí daleko více možností.
Vita napsal:POI Loader vytvoří poi.gpi, ten si mohu přejmenovat a vytvořit další poi.gpi. Je správná úvaha, že body které chci třeba jen občas si mohu "uschovat" jen jako .gpi soubory a v případě potřeby je jen nakopírovat do GPS ? (nebo vložit s kartou)
Ano, soubor
poi.gpi můžete přejmenovat a zajistit si tak, že jej při dalším exportu z aplikace POI Loader nepřepíšete. POI můžete mít v zařízení nebo na paměťové kartě ve složce x:\Garmin\Poi. Do zařízení je instalovat nemusíte.
Vita napsal:soubory .gpi jsou v GPS pod nějakým názvem, v některých .csv to byl první "nulový" řádek, někde jsem měl pocit že poslední řádek. Odkud se ten název bere ? (název který vidím, když listuji POI body v GPS )
Název složky = Název sekce
Název souboru = Název kategorie
Dotazy tohoto typu už směřujte raději
sem, ať nám nevznikají duplicitní příspěvky.