POI body a další informace v nich

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

POI body a další informace v nich

Odeslatod Vita » 16.04.08 23:16 (St)

(Nuvi 760)
GPS a 2G paměti + SD je již dost místa.
Bod krom souřadnic a názvů může mít dost dlouhou poznámku
Podařilo se mi stáhnout třeba kempy v Itálii, kde mám nyní ke každému bodu odstavec textu s popisem, cenou, telefonem ...
a třeba i pokus, kde u bodu jsou 3 plné Nuvi obrazovky textu ( a určitě to ještě není limit)

uvažuji třeba vygenerovat "fiktivní" poi body, jen jako databázi potřebných informací k ruce
(myslím, že Nuvi neumí jinak číst text ..)
Generovat vlastní help by asi bylo lepší - ale jde to ?

Pokud umím dát mp3 zvuk k radaru a nechat ho přehrát, měl by jít přidat mp3 záznam k bodu a přehrát i ten při přiblížení,
nezkoušel to někdo ?
Vita

Registrace: 18.03.08 16:50 (Út)

Re: POI body a další informace v nich

Odeslatod Path » 17.04.08 0:58 (Čt)

Nejsem si jistý vaším dotazem. Ptáte se na možnosti přehrání mp3 u POI? A co máte na mysli tou databází potřebných informací?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Vita » 17.04.08 10:58 (Čt)

k těm mp3 - jste souběžně napsal příspěvek http://www.path.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=252 - nyní stačí jen zkoušet.

k těm informacím - třeba mám nahrané POI body míst pro přenocování v karavanu. U každého bodu je zkratkovitě (N,Ve,c,G)
poznamenána možnost toho místa, vybavení, cena ...atd.
Několikařádkové vysvětlení jsem zatím měl v GPS jako obrázek - no nic moc.
Nyní si to připravuji jako jeden z POI bodů s touto informací rozepsanou v poznámce ( neb Nuvi760 umí rozsáhlé poznámky k bodu)
No a od tohoto je již jen krůček k souboru POI které budou v GPS "jen kvůli té poznámce" (ale k čemu to bude zatím nevím)
On by to byl takový další "help" - určitě by bylo lepší umět stávající "help" modifikovat, ale nahrát POI body s poznámkou bude asi vždy jednodušší.
Vita

Odeslatod Path » 17.04.08 21:15 (Čt)

Vita napsal:k těm mp3 - jste souběžně napsal příspěvek http://www.path.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=252 - nyní stačí jen zkoušet

Jenže to bylo v jiném tématu: zde.

Vita napsal:No a od tohoto je již jen krůček k souboru POI které budou v GPS "jen kvůli té poznámce" (ale k čemu to bude zatím nevím). On by to byl takový další "help" - určitě by bylo lepší umět stávající "help" modifikovat, ale nahrát POI body s poznámkou bude asi vždy jednodušší.

Máte na mysli doplňující informace k jednotlivým POI, resp. jejich komentář?

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Vita » 17.04.08 22:14 (Čt)

jo, to je přesně ono.
tipuji že je to tvořeno v gpx (xml) - je na to nějaký program ? třeba ty barvy textu jsou dobrý doplněk
uvažuji o excel aplikaci na předžvýkání POI bodů - ale tyto možnosti jsem netušil,

Toto jsou POI body, Waypointy se nahrávají jen do "oblíbených" - je to tak ?
mají Waypointy shodné možnosti doplnění informací a barev ? je mezi nimy rozdíl ?

POI Loader vytvoří poi.gpi, ten si mohu přejmenovat a vytvořit další poi.gpi.
Je správná úvaha, že body které chci třeba jen občas si mohu "uschovat" jen jako .gpi soubory
a v případě potřeby je jen nakopírovat do GPS ? (nebo vložit s kartou)

soubory .gpi jsou v GPS pod nějakým názvem, v některých .csv to byl první "nulový" řádek, někde jsem měl pocit že poslední řádek. Odkud se ten název bere ? (název který vidím, když listuji POI body v GPS )

díky
Vita

Odeslatod Path » 18.04.08 14:15 (Pá)

Vita napsal:jo, to je přesně ono.
tipuji že je to tvořeno v gpx (xml) - je na to nějaký program ? třeba ty barvy textu jsou dobrý doplněk
uvažuji o excel aplikaci na předžvýkání POI bodů - ale tyto možnosti jsem netušil

Konkrétně tuto ukázku jsem tvořil pomocí XML v profesionálním aplikaci od společnosti Garmin, ale ta stojí opravdu hodně peněz. Na netu lze dohledat několik programů (většinou placené), které umí POI vytvořit. Mezi ty známější patří např. GeePeeEx Editor.

Pokud uvažujete o skriptu v Excelu, pak vás nechci odrazovat, ale jedna Excelovská aplikace je už hotová, a je ke stažení přímo na tomto serveru a zdarma. Jmenuje se MyGarminWpt a je určena ke správě waypointů a v podstatě i POI. Umí export do GPX, import z GPX, vzájemné porovnání, vyhledání duplicit a mnoho dalšího.

Text popisu POI můžete formátovat pomocí GML značek přímo v této aplikaci (barvy, velikost písma, čáry aj.). To už si ale můžete přečíst v tématu MyGarminWpt.

Vita napsal:Toto jsou POI body, Waypointy se nahrávají jen do "oblíbených" - je to tak ?
mají Waypointy shodné možnosti doplnění informací a barev ? je mezi nimy rozdíl ?

Ano, tento popis se týká POI. GPS přijímače Garmin umožňují pouze velmi stručné zobrazení informací u Waypointů (oblíbené), takže barevně formátovaný popis u nich nezobrazíte. U waypointů je obvykle možné zobrazit název, symbol, adresu a kontaktní informace. POI nabízí daleko více možností.

Vita napsal:POI Loader vytvoří poi.gpi, ten si mohu přejmenovat a vytvořit další poi.gpi. Je správná úvaha, že body které chci třeba jen občas si mohu "uschovat" jen jako .gpi soubory a v případě potřeby je jen nakopírovat do GPS ? (nebo vložit s kartou)

Ano, soubor poi.gpi můžete přejmenovat a zajistit si tak, že jej při dalším exportu z aplikace POI Loader nepřepíšete. POI můžete mít v zařízení nebo na paměťové kartě ve složce x:\Garmin\Poi. Do zařízení je instalovat nemusíte.

Vita napsal:soubory .gpi jsou v GPS pod nějakým názvem, v některých .csv to byl první "nulový" řádek, někde jsem měl pocit že poslední řádek. Odkud se ten název bere ? (název který vidím, když listuji POI body v GPS )

Název složky = Název sekce
Název souboru = Název kategorie

Dotazy tohoto typu už směřujte raději sem, ať nám nevznikají duplicitní příspěvky.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Zpět na Garmin: Software