Mapsource - změna názvu mapy

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Mapsource - změna názvu mapy

Odeslatod Sally » 14.04.08 13:05 (Po)

Zdravím,
poradí mě někdo, zda se dá změnit název nainstalované mapy v Mapsource?
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally

Registrace: 19.03.08 14:06 (St)

Re: Mapsource - změna názvu mapy

Odeslatod Monoid » 14.04.08 14:10 (Po)

Jmeno mapy je v tdb souboru. Ten je vsak opatren elektronickym podpisem, aby nemohl byt zmenen...

Pokud najdete zpusob, jak vygenerovat korektni tdb soubor, tak muzete zmenit jmeno mapy a dalsi veci. Treba u Metroguide jde povolit export routovani primo z Mapsource.

Take bych rad nektere mapy prejmenoval, abych mel mapy stejneho uzemi v menu vedle sebe a nemusel prolistovavat o 20 map nekam jinam, kdyz mezi nimi chci prepinat. No a take nektere mapy jsou tak blbe pojmenovane, ze clovek netusi, o jakou mapu vlastne jde.

Asi pred pul rokem jsem dost intenzivne hledal, ale nenasel. Mozna se mezitim neco objevilo.
Monoid

Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Odeslatod Path » 14.04.08 19:20 (Po)

Spíš než o el.podpis se jedná o kontrolní součet. Změna TDB souboru je celkem triviální záležitost, ale jak už jsme ve fóru probírali, jedná se o zásah do zdrojového kódu, což je v rozporu s licenčními podmínkami. Na druhou stranu, pokud by se mělo jednat pouze o změnu názvu mapy, to by se morálně dalo ustát Obrázek

Pokud budete mít vysloveně zájem pouze o změnu názvu mapy, pošlete mi TDB soubor této mapy a já vám jej změním, jak budete potřebovat. Snad se to nebude týkat nějaké komerční mapy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Path » 15.04.08 7:53 (Út)

Pro Monoid a Sally:

Nechtělo se mi nic dělat, tak jsem narychlo napsal skript, který umožňuje mapy přejmenovat. Špatná zkušenost mi říká, že tento sw nebude vhodné dávat veřejně ke stažení, takže pokud máte oba dva zájem, napište mi vaše e-maily a já vám ho pošlu.

Náhled:
Obrázek

Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod pacluo » 05.06.08 14:56 (Čt)

Bylo by mozne program dostat majlem nebo pres jinou www stranku? Z toho Rapid Share mi to pres free download zaboha nestahne ... dekuji.
pacluo

Registrace: 30.04.08 11:00 (St)

Odeslatod Path » 25.10.08 8:44 (So)

Ok, k dispozici je čím dál více map zdarma. Zde je tedy MapRenamer k dispozici všem.

verze: 0.2

RenameMap.rar

Před přejmenováním mapy nejprve ukončete MapSource (změny se projeví až při jeho dalším spuštění)
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 11.12.08 12:11 (Čt)

Další možnost je užít program IMG2MS, ktery toho umí i spoustu dalšího. Lze stáhnout z http://www-user.tu-chemnitz.de/~moth/IM ... OURCE.html , demo je zdarma, plná verze za asi 10 euro, určitě se vyplatí. Jsem s ním spokojen a používám často pro správu map.
Anonymous

Odeslatod Path » 12.12.08 6:01 (Pá)

Díky za odkaz na IMG2MS, pročetl jsem si popisy autora, nicméně program mi při spuštění zahlásí chybu a spadne. Navíc cena není 10 Euro, ale 15 (autor asi navýšil cenu), což mi přijde poměrně dost drahé. Existuje dost kvalitních programů, které zastanou všechny autorem uváděné funkce. A co hlavně - zdarma.

Pokud v tomto programu přibudou nějaké zajímavé funkce, budu rád, když se o tyto informace podělíte. Díky.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Zpět na Garmin: Software