Nejde stáhnout trasu z GPS do MS

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Nejde stáhnout trasu z GPS do MS

Odeslatod OK1Stan » 21.08.16 12:36 (Ne)

Prosím o radu. Nejde mi stáhnout prošlou trasu z GPSmap62s do MapSource (v.6.16.3). Vždy to napíše
"Vybrané zařízení neobsahuje žádné trasy". Jen když zaškrtnu Stopy, tak to stahne Současnou trasu.
Prošlé trasy mám ve Správci tras i v Archívu. Chová se to stejně s GPSmap62s i s Dakota 20. A stejně na WIN XP i na WIN 10. MS 6.16.3 jsem nainstaloval, protože starší verze na WIN10 nekomunikovala s GPS. Opačně, trasy z MS do GPS nahrát jdou. díky.
OK1Stan

Registrace: 21.08.16 12:12 (Ne)

Re: Nejde stáhnout trasu z GPS do MS

Odeslatod Dula » 22.08.16 7:25 (Po)

Prošlá trasa je stopa. Ty ti zřejmě stáhnout jdou jako současné stopy v záložce "Prošlé trasy". Trasa je dopředu naplánovaná cesta a tu v navigaci zřejmě opravdu žádnou nemáš, ty by se objevily v záložce "Trasy".
Když spustíš MapSource tak můžeš z Garmina otevřít soubory formátu .gpx z adresáře Garmin/GPX/Archive nebo Current. Tam se ukládají a archivují stopy. Takhle to funguje u mého Oregona 300 u Nüvi 44, tak předpokládám, že u GPSmap62 to bude obdobné.
Dula

Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Odeslatod OK1Stan » 22.08.16 10:50 (Po)

Díky za pomoc, ale asi u GPSmap62s to je jinak. Naplánované trasy tam mám uložené. Ty si mohu naplánovat
přímo v GPS, nebo v MapSource a do GPS naládovat. Ale nejde mi prošlé trasy/stopy, které po dosáhnutí cíle
uložím, doma stáhnout do PC/MS. Když při spojení MS s GPS zadám přenos z GPS do MS "Trasy", napíše to
Vybrané zařízení neobsahuje žádné trasy. Když zaškrtnu, že chci z GPS přenést do MS "Stopy", přenese se
jen aktuální, Current stopa, která se zaznamenává vždy po zapnutí GPS. A ta se objeví v MS v záložce Prošlé trasy. Jinak žádná. Když se podívám do GPS (Total Commander), tak tam jsou uložené Prošlé trasy *.gpx,
v adresáři GPX (jsou tam i naplánované Trasy). Pak je v adr. GPX podadresář Current, kde je Současná
trasa - Current.gpx . Tak asi by mi pomohl jedině někdo, kdo má GPSmap62. Díky za snahu.
OK1Stan

Odeslatod Dula » 22.08.16 11:43 (Po)

V souboru Current.gpx máš opravdu jenom jednu jedinou stopu? Mně tam u obou navigací stopy postupně přibývají a až soubor dosáhne určité velikosti, tak se soubor Current.gpx přesune do složky GPX/Archiv, kde jsou tyto soubory postupně přejmenovány a vzestupně očíslovány (1.gpx, 2.gpx) atd. a soubor Current.gpx se zaplňuje znovu. Takhle to u garminů vždy fungovalo a myslím, že by to mělo fungovat i u GPSmap62 a Dakoty. V MapSource, po stažení dat z GPS, do záložky trasy nikdy nedostaneš stopu (prošlou trasu).
Ještě mně vlastně napadlo, já trasy nikdy neukládám, ty se postupně při každém vypnutí ukládají do souboru Current.gpx samy podle data. Pokud trasu uložím, tak se objeví v adresáři Garmin/GPX jako např. KVE-28-16 121959.gpx. Tato ovšem stáhnout normálně přes MapSource nejde. Musím napřed spustit MapSource a v něm soubor KVE-28-16 121959.gpx otevřít.
Dula

Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Odeslatod OK1Stan » 22.08.16 13:25 (Po)

Ahoj, já vždy prošlou trasu uložím. Pak když jdu na ní znovu, tak ji otevřu a mohu podle ní jít. Ale je to asi zbytečné, když mám v GPS i naplánovanou trasu. Myslel jsem si, že si budu prošlé trasy ukládat v PC a nebudu
je silážovat v GPS.
Teď jsem pochopil, jak otvíráš prošlé trasy. Vlezu pomocí Total Commanderu do GPS, pokliknu na soubor
třeba v Archivu, *.gpx , přiřadil jsem program (MS) a už je to vidět. Teď se zobrazí pomocí MS ktrýkoli soubor
*.gpx. To je to, co jsem potřeboval.
Díky za Tvou trpělivost. Je to vyřešené.
OK1Stan

Zpět na Garmin: Software