MapSource registry FIX

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: MapSource registry FIX

Odeslatod Benny » 14.07.08 15:26 (Po)

Mě to pořád vyhazuje hlášku, že je ZIP FIXu poškozen a nejde extrahovat...
Benny
 

Re: MapSource registry FIX

Odeslatod Path » 14.07.08 18:19 (Po)

Teď jsem to zkoušel a je to v pořádku. Zkuste tedy ještě archiv v rar:

Garmin_MS_FIX_02a.rar
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: MapSource registry FIX

Odeslatod Anonymous » 27.07.08 0:38 (Ne)

Tak, ten FIX mi na Vistě x64 nechodí a x86 verzi nemám.

Hlásí to, že MapSource nelze detekovat.
Chyba bude zřejmě v odkazu na adresář v registru. V mém případě, u 64, jsou ve složce:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Garmin

Nová verze MapSource 6.14.1 mi také dělá problém. Při zadání města (u všech podrobných map, mino CN 2008 EU - nemám NT) a po volbě zobrazit na mapě to klekne a hlásí, že mám zaslat e-mail na tech. odd. i s přílohou. Uvedená chyba - error 3.

Po přeinstalování zpět na verzi 6.13.7, vše chodí OKay.
Pravděpodobně, pod Vistama asi něco nechodí u všech map, jak má. Zatím není čas na experimenty, tak to nechám v té nižší verzi a uvidím, co bude dál.

Máte někdo podobnou zkušenost?

super web, držím palce.

Dík
Jarda
PostCar

(stále ještě prehistorický, ale dobrý StreetPilot III, až na tu tragickou paměťovou GARMIN kartu a původní pořizovací cenu 58.000,- ) no nekup to, že? :(
Anonymous
 

Re: MapSource registry FIX

Odeslatod Logman » 27.07.08 1:30 (Ne)

Jarda napsal:Chyba bude zřejmě v odkazu na adresář v registru. V mém případě, u 64, jsou ve složce:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Garmin


Tak to je určitě problém. S tímhle klíček se setkávám prvně a všechny programy jsou napsané pouze pro registry na architektuře X86, X64:

HKLM
HKLM64

Wow6432Node - Tohle nemám na čem testovat. Leda že bych požádal o asistenci.

Vyhledávání měst na XP32 s verzí 6.14.1 chodí. Jestli bude problém v architektuře registru netuším.

A SP III je super mašina - něco sem se s ní najezdil. Ještě mi po něm zbyl napájecí kabel včetně repro + zátěžový stojánek..
Obrázek uživatele
Logman
Moderátor
 
Příspěvků: 54
Registrace: 16.05.07 1:27 (St)

Re: MapSource registry FIX

Odeslatod Anonymous » 28.07.08 20:45 (Po)

Logman napsal:Tak to je určitě problém. S tímhle klíček se setkávám prvně a všechny programy jsou napsané pouze pro registry na architektuře X86, X64:

Dobrý den.
nevím, je to klasická, v sobotu nově instalovaná, Vista Ultimate CS 64 + SP1 na NB MSI.
Do uvedeného adresáře v registrech ukládá vše, co je v 32 verzi. Dělá to i dva adresáře v PC:
C:/Program Files
C:/Program Files (x86)
Taky nemám nikoho jiného v okolí s touto x64 verzi pro porovnání.
Tato verze asi časem 32-ky vytlačí a bude nutné se asi připravit (pouze můj názor).

Než jsem zjistil, kde má Garmin data u 64 v registrech, tak jsem se potrápil, protože jsem to dělal narychlo a pořád jsem se divil, že vidím složku Garmin jen v HKCU a v HKLM nic.
Až jsem to našel pod HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Garmin

A proto mi to dělalo ten guláš i v instalaci, protože jsem neměl promazané všechny potřebné registry.
Teď už jde pracovat s mapou dobře, ale zatím jsem to neměl čas moc projít, tak zase jedině až přes vikend. Mám pocit, že mi dělala problém mapa OFRM Bulgaria v4.50, nebo RO.A.D.2006

Nicméně to nemění nic na situaci, že ty uváděné soubory stále nechodí. Pokud budu moci, rád se budu podílet na testování. Jak ale časově, to nevím. Snad nejsem jedinný, kdo tuto verzi má a má tento problém, nebo ano?

Jinak, kontrolou na www.virustotal.com to stále hlásí viry, jak už někdo tady psal a to u souboru:
ms.loader.exe (6/31)
ms.compatibility.exe (2/35)
ostatní jsem si nepoznačil, tak to kontrolujte před použitím. Ten poměr virů je dost velký.

A ten SP III, pravda, trošku nemoderní vzhled. Ve své době, Praha, skoro, pouze, jen jako mapový bod. Dnes už nemyslitelné, že? Kolega, co to posledně viděl na přístrojovce, tak málem vypadl z auta. Žádná vnitřní paměť a ty originál karty, malé a stále nechutně předražené, s kapacitou max. 256Mb, které v ČR ani nejsou, jsou dnes už fakt mino.

Ale na druhou stranu, ve srovnání s modernou, tlačítková volba bezkonkurenčně jednoduchší na obsluhu (mimo klávesnice), ukládání cest, trasových bodů, práce s body i přepočtu tras. Dle mne, mnohem pohodlnější (mé srovnání s 250W a TT, který mi ale vůbec nesedl - možná je to jen osmiletá deformace Garminem).

Co za ten káblík ??? Kdybych si náhodou ten svůj, jednou v jednosměrce, překousnul vzteky.Obrázek
Pytlík se dá taky jednoduše použít přešroubováním držáku z jiného přístroje, ale ty mám už dva.Obrázek

Čaute všichni, Jarda
PostCar
(sorry za tak dlouhý text, ale snad to taky někomu pomůže)
Anonymous
 

Re: MapSource registry FIX

Odeslatod Logman » 29.07.08 10:08 (Út)

Jarda napsal:Než jsem zjistil, kde má Garmin data u 64 v registrech, tak jsem se potrápil, protože jsem to dělal narychlo a pořád jsem se divil, že vidím složku Garmin jen v HKCU a v HKLM nic.
Až jsem to našel pod HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Garmin

A proto mi to dělalo ten guláš i v instalaci, protože jsem neměl promazané všechny potřebné registry.
Teď už jde pracovat s mapou dobře, ale zatím jsem to neměl čas moc projít, tak zase jedině až přes vikend. Mám pocit, že mi dělala problém mapa OFRM Bulgaria v4.50, nebo RO.A.D.2006


Tak jsem něco načetl na internetu a je to tak, že 32-bit aplikace jsou automaticky směrovány do větve:
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\
a nemusejí se o to vůbec starat. MS FIX, ale přímo zapisuje do konkrétní cesty, kterou volí na základě jednoduché podmínky:
Code: Vybrat vše
If @ProcessorArch <> "X86" Then
   $HKLM = "HKEY_LOCAL_MACHINE64"
   $HKCU = "HKEY_CURRENT_USER64"
Else
   $HKLM = "HKEY_LOCAL_MACHINE"
   $HKCU = "HKEY_CURRENT_USER"
EndIf


Takže se bude muset vymyslet jiný postup a jiná detekce.

Co se týká problémů s mapami, tak pokud se jedná o verzi MapSource 6.14.1, jsou některé mapy chybně definované a tato verze je odmítne. Už je tady na to i lék, ale vzhledem k problematickým registrům, to ještě nepoužívejte.

Jarda napsal:Jinak, kontrolou na www.virustotal.com to stále hlásí viry, jak už někdo tady psal a to u souboru:
ms.loader.exe (6/31)
ms.compatibility.exe (2/35)
ostatní jsem si nepoznačil, tak to kontrolujte před použitím. Ten poměr virů je dost velký.


Všechny zmiňované programy čtou a zapisují do registru Windows a některé antiviry to chápou jako možný útok. Už jsem psal do několika antivirových společností, že jim klidně pošlu i zdroják, ale nikdo neodpověděl. Pokud stahujete tyto soubory ze serveru http://www.path.cz, pak vám maximálně může stačit mé čestné slovo, že se o virus nejedná. Víc s tím bohužel nenadělám.

Jarda napsal:Co za ten káblík ??? Kdybych si náhodou ten svůj, jednou v jednosměrce, překousnul vzteky.Obrázek
Pytlík se dá taky jednoduše použít přešroubováním držáku z jiného přístroje, ale ty mám už dva.Obrázek


Tohle bych řešil, až to pro vás bude akutní.
Obrázek uživatele
Logman
Moderátor
 
Příspěvků: 54
Registrace: 16.05.07 1:27 (St)

Re: MapSource registry FIX

Odeslatod Jarda Postcar » 30.07.08 17:43 (St)

Path napsal:Tak jsem něco načetl na internetu a je to tak, že 32-bit aplikace jsou automaticky směrovány do větve:
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node

Tak změna,
pro nefunkčnost ovladaču většiny periferii, jsem byl nucen v ramci 30-ti denní lhůty přejít zpět na verzi 32.

Protože teď budu mimo, tak se k tomu vrátím zpět později.
Asi budu muset investovat do nového příslušenství, ale to se mi nyní vůbec nehodí, protože vše je maximálně funkčí!!! Obrázek

Jedná se mi hlavně o Minoltu 1200W, LU232P9 pro připojení redukce ke starému serial Garmin kabelu, aktualizace sat. přístroje, atd.

Zatím
Jarda
PostCar
(ten kablík potom přes SZ)
Jarda Postcar
 
Příspěvků: 3
Registrace: 28.07.08 21:58 (Po)

Re: MapSource registry FIX

Odeslatod Vladimír » 15.08.08 16:27 (Pá)

Díky za pomoc,tento problém s Mapsource mě už delší dobu trápil./Windows Vista/.Po stažení MS FIX jsem měl problém s rozbalením ve Winzip,ale v Raru to šlo dobře. Teď už Mapsource chodí. Ještě jednou díky.Obrázek
Vladimír
 
Příspěvků: 1
Registrace: 15.08.08 16:07 (Pá)

Re: MapSource registry FIX

Odeslatod Logman » 03.11.08 23:01 (Po)

MapSource registry FIX v0.2b

* přidán nový jazyk: NĚMČINA (add: Germany lang)
Obrázek uživatele
Logman
Moderátor
 
Příspěvků: 54
Registrace: 16.05.07 1:27 (St)

Re: MapSource registry FIX

Odeslatod Logman » 08.11.08 2:24 (So)

Verze 0.2b (8. 11. 2008):

* přidán jazyk: FRANCOUZŠTINA [add French] (by Jean-Marc Stephan)
* možnost maximalizace okna reportu

viz první příspěvek
Obrázek uživatele
Logman
Moderátor
 
Příspěvků: 54
Registrace: 16.05.07 1:27 (St)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.