Prošlé trasy

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Prošlé trasy

Odeslatod Vlastimil Flášar » 05.01.16 21:16 (Út)

Dobrý den!

Vlastím přístroj Garmin GPSmap 62st, se kterým jsem naprosto spokojen. Řeším jen drobný problém. Průběžně si ukládám prošlé trasy. Když si však chci v přístroji nebo v mapovém software MapSource otevřít konkrétní prošlou trasu, vždy se mi zobrazí několik tras spojených dohromady a já nevím, kde dělám chybu či jak tento problém odstranit. Posílám snímek, jak to vypadá na mapovém software - viz příloha.

Děkuji za odpověď
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Vlastimil Flášar

Registrace: 05.01.16 20:52 (Út)

Re: Prošlé trasy

Odeslatod thomas007 » 06.01.16 17:12 (St)

Ahoj, pokud si po každém výletu neuložíš trasu a nevymažeš pak prošlou, bude ti z přístrojů vždy lézt něco takového jako na screenu protože přístroj prostě zaznamenává "furt dál".
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Prošlé trasy

Odeslatod Dula » 07.01.16 20:56 (Čt)

To se dá snadno spravit. Když si v MapSource v záložce prošlé trasy poťukáš na nějakou konkrétní trasu, tak se otevře okno Vlastnosti prošlé trasy. Pak dáš ukázat na mapě a najedeš myší na první řádek. Většinou na začátku najdeš nějakej dlouhej úsek projetej fantastickou rychlostí několik tisíc km/hod. Navíc se tento úsek v mapě podbarví a šipkama nahoru/dolů jezdíš po prošlé trase. Stačí tento řádek a řádky nad ním odmazat a soubor uložit.

Rychlejší metoda je, že vybereš nahoře bílou šipku (nástroj Výběr), tou najedeš na nějakou tu dlouhou čáru a ťukneš. Otevře se ti okno Vlastnosti prošlé trasy a vymažeš všechny řádky nad tím vyznačeným. A tak pokračuješ se všemi dlouhými nežádoucími spojovacími čárami.
Dula

Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Zpět na Garmin: Software