Garmin vyhledává nesmyslně dlouhou trasu

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Garmin vyhledává nesmyslně dlouhou trasu

Odeslatod konf14 » 18.08.15 21:56 (Út)

Taky jsem z toho nebyl moc odvázaný - dělal jsem to poprvé, ale není to protizákonné, a nakonec to dopadlo dobře a já ji po vyzkoušení koupil. Sice ne hned tu první, protože ta po jednom dni zamrzla a už nešla nastartovat. Takže jsem tuhle možnost vrátit využil raději, než řešit reklamaci. Počkal jsem měsíc, zvolil jiný obchod, týden testoval (jestli zase nezmrzne) a koupil (resp. nechal a nevracel).
Sháněl jsem autonavigaci, která dokáže jet po mnou vytvořené trase a umí permantní zobrazování povolené rychlosti. To jsou dost specifické požadavky, a taky jsem chtěl Garmina kvůli záznamu trasy do GPX-souboru. Nikde mi nikdo neporadil, včetně toho GPS-centra. Oni tam prodávají vysílačky, modely letadýlek a navigace mají spíš asi jako bokovku.
Takže pokud nechceš vyhodit tisíce za něco, co pak nebude splňovat tvé požadavky, asi jinou možnost nemáš. Z návodů (speciálně u Garmina) podrobné a úplné informace nezískáš...
:(
konf14

Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Odeslatod thomas007 » 19.08.15 12:32 (St)

Atari: to já bych zase s GPScentrem souhlasil, protože podle všech indicií se jednalo o průměrnou cenu bez rozdílu obsahu balení. Tzn srovnávat průměrnou cenu přístroje kterej se prodává ve verzi s mapou normál nebo mapou Pro, případně cyklodržákem nebo bez něj a proti tomu přístroje kterej se prodává jen jako Cyklo Bundle tedy s komplet příslušenstvím je prostě nesmysl. V takovým "testu" by podle všeho cena, byť průměrná, neměla být a nebo když už tak rozdělená dle kategorií například "dle dodaných map" a "dle příslušenství v balení". Potom by to bylo smysluplný.

Rozdíl u přístrojů třebas jen klasická vs pro turistická mapa je i 1.000,- Kč. V případě balení s hrudním pásem nebo bez je to zase i 1.000,- Kč navrch (samostatně stojí přes 1.500,-). Prostě je ten test blbě sestavenej. A to už jenom z toho pohledu, že je tam mix cyklo přístrojů a outdoor přístrojů kdy každý jsou zaměřený na jinou skupinu lidí a v návaznosti na to maj i jiný funkce.

To je jak srovnávat SUV a supersport.
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod atari » 19.08.15 21:24 (St)

Nevím kde ty indície bereš, ale v tomto článku zde, ze kterého jsem čerpal:
https://www.gpscentrum.cz/index.php?pag ... l&item=342, otevřít „tuto obsáhlou odpověď“, tak gpscentrum zde prosazuje svoji cenu doporučenou od výrobce, a kritizuje cenu průměrnou od Dtestu. A není zde ani slovo o tom, že by byl problém ve srovnání produktů s jinou výbavou.
atari

Registrace: 19.12.14 22:45 (Pá)

Odeslatod thomas007 » 20.08.15 10:02 (Čt)

No pokud jsem si přečel jak test tak reakci GPScentra, následně reakci dTestu a pak další reakci GPScentra tak je zřejmé, že v testu byly přístroje který se lišily jak mapou tak i výbavou "v balení" a to se pak prostě hodnotit nedá. A to nejen vzhledem k ceně.

Jestli se v testu objeví já nevim, třeba Edge 810 což je vyloženě cyklopřístroj a proti němu se srovnává například Dakota 20 Cyklo (typy jsem si teď vymyslel, nemam u sebe ten origo test) tak jsou to dvě uplně odlišný kategorie a funkčně uplně odlišný přístroje. A u Dakoty ten přídomek "Cyklo" značí jen to, že je v balení cyklodržák. Nic jinýho. Cenově je rozdíl přístrojů skoro dvojnásobnej, Dakotu navíc mužeš koupit i ve verzi PRO, s podrobnější mapou. A ačkoliv má označení "Cyklo", nebude mít ty stejný cyklistický funkce jako Edge. Naopak Edge nebude mít tak propracovaný funkce pro turistiku.

Prostě jestliže se dělá test na outdoorový přístroje, pak tam maj bejt jen outdoorový přístroje. Pokud se dělá test na cyklopřístroje, maj tam bejt jen cyklopřístroje. Ty jsou totiž funkčně nějak srovnavatelný. Jinak se srovnávaj jabka a hrušky.
Obrázek uživatele
thomas007

Odeslatod atari » 20.08.15 20:53 (Čt)

Já s Tvým názorem naprosto souhlasím. Já se však vyjadřoval jen ke článku (na který jsem dával odkaz), kde dtest a gpscentrum řeší ceny průměrné versus ceny doporučené výrobcem.
atari

Registrace: 19.12.14 22:45 (Pá)

Odeslatod thomas007 » 21.08.15 9:32 (Pá)

Jo, jasně. Ale pokud průměrný ceny, tak tedy když už tak shodný balení - tedy shodný mapou i příslušenstvím (což v týhle kombinaci cyklo a outdoor přístrojů) neuděláš. Některý přístroje maj Cyklo mapu EU, některý Topo ČR, jiný zas Topo Pro ČR a i jen díky tý mapě se cena liší. A tím i cena průměrná.

Kdybych to bral důsledně tak dle garmin.cz by šly srovnat tak maximálně Edge 800, Edge 810 a Edge 1000. Ty jsou funkcema podobný a dělaj se podle webu i v téměř totožnejch baleních. Respektive Edge 800 už ne, byl nahrazenej tou 810-kou
Obrázek uživatele
thomas007

Předchozí

Zpět na Garmin: Software