Pasport pomocí GPS?

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Pasport pomocí GPS?

Odeslatod Premek84 » 28.01.14 20:44 (Út)

Dobrý večer,

omlouvám se pokud to sem nepatří, ale hledám vhodné fórum kde bych se poptal a Vaše se mi jeví jako nejlepší.... mám GPS Garmin GPSMAP 60 CSx a potřeboval bych provést následující úkol. Vzít GPS do terénu-zaměřit skutečné sloupy (betonové)-kde jsou svítidla veřejného osvětlení-jít po trase vedení a vše zaznamenat do GPS a poté vše zanést do nějaké mapy...objevil jsem Openstreetmap, ale jsou v tomto úplný laik....mohli byste me zkusit nasmerovat kde zacit....kde pokracovat a jaky software se pro toto hodi?
Děkuji a mejte se mnou prosim slitovani :)
Premek84
 
Příspěvků: 1
Registrace: 28.01.14 20:39 (Út)

Re: Pasport pomocí GPS?

Odeslatod thomas007 » 29.01.14 12:56 (St)

Ahoj,

nainstaluj si nějaký mapy do PC, třeba i ty openstreet, nainstaluj si BaseCamp od Garminu a v tom pak budeš moct nad nainstalovanou mapou zobrazovat body, který si vytáhneš z navigace. ;)
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 528
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Pasport pomocí GPS?

Odeslatod Jarous1 » 29.01.14 13:50 (St)

Nebo pokud už má účet u Google, tak v těch jejich mapách se dají natáhnout data z GPX souborů a zobrazit nad mapou...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 712
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Pasport pomocí GPS?

Odeslatod Mikin » 29.01.14 14:56 (St)

Pozor!!
Pokud dávám souřadnice z GPS do katastrání mapy (v katastru nemovitostí), tak je tam celkem dost velký rozdíl (kolem 60m).
Jiné mapy (Google, mapy na Seznamu atd) tak ty celkem sedí (do 5m).
Mikin
 
Příspěvků: 63
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: Pasport pomocí GPS?

Odeslatod thomas007 » 29.01.14 15:24 (St)

Pokud se ale zadají ve správném formátu tak tomu tak není. Garmin pracuje s jiným formátem souřadnic než katastr.
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 528
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Pasport pomocí GPS?

Odeslatod Mikin » 30.01.14 13:10 (Čt)

Katastr pracuje v jiném formátu než vše ostatní (Garmin, Google atd).
Na přepočty jsem myslel taky, ale nepřišel jsem na to jak to přepočítat, jelikož neznám ten formát ( jasně že stupně minuty vteřiny případně desetinové minuty nepokládám za přepočet. To je jaksi samozřejmost.
Takže pokud víš jak to přepočítat tak by jsem byl za postup (vzorec) rád.
Děkuji
Mikin
 
Příspěvků: 63
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: Pasport pomocí GPS?

Odeslatod thomas007 » 30.01.14 14:12 (Čt)

Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 528
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Pasport pomocí GPS?

Odeslatod Mikin » 30.01.14 14:18 (Čt)

Tak tohle jsou úplně základní přepočty, které jsem použil (jde pouze o násobení či dělení 60). Jinak výstupní formát je možno si na GPS nastavit.
V tomhle problém vůbec není.
Mikin
 
Příspěvků: 63
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)


Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.