Garmin nuvi 52 instalace trasy z MapSource

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Garmin nuvi 52 instalace trasy z MapSource

Odeslatod thomas007 » 24.06.14 9:49 (Út)

Jo, tyhle recenze mě fakt baví protože z 90% jde o blbý nastavení navigace těma lidma. Nikdo si nepřečte návod ani rady na netu ale hned kritizuje.
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod mir77 » 24.06.14 11:05 (Út)

Já vím, rozumím tomu, jak tohle funguje. Čerstvý majitel hnedka klohní názory po dvou dnech užívání. Ale kam se můžu obrátit jinam, než sem a zeptat se, co je na tom pravdy. Už jsem zoufalej, nevím co vybrat jiného. Jednou jsem sáhl vedl a nechci to opakovat, je to otravný.
mir77

Registrace: 18.06.14 14:59 (St)

Odeslatod Rubic » 24.06.14 11:38 (Út)

Zdravím, souhlasím s vyjádřením thomase007, ty recense na Heurece jsou unáhlené. Na stránkách Garmina si můžete postavit vlastnosti obou navigací vedle sebe k porovnání. Posoudíte, co je pro otce důležité, pro jeho cesty. Jezdí po republice po hlavních tazích? Pak nepotřebuje nadstavbové funkce typu 2595T. Nebo je opravdu potřebuje využívat protože jezdí nejvíce ve špičkách ucpanou Prahou? Není také jisté jak věrohodné informace se do navigace dostanou. S RDS-TMC jsou v Čechách zkušenosti špatné. Zvolíte-li složitou navigaci pro otce, nebude jí používat. Prvotní nastavení mu stejně musíte udělat vy, sám.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod mir77 » 24.06.14 11:47 (Út)

Jako on nepotřebuje pokročilé funkce, ale když pojede třeba do Chorvatska nebo bude tam výletit (což jezdí hodně), tak bude chtít mít připravenou trasu s větším množstvím průjezdních bodů. Vážně jsem si myslel, že to je samozřejmost a asi kulové. Když jsem se dočetl, že Garmin toto umožňuje udělat přes software v PC, tak jsem si řekl, že to bude dobrá volba, protože přece jen sestavit trasu pomocí myši a klávesnice je daleko pohodlnější, než na tlak reagující displaye navigací, které nemají dostatek výpočetního výkonu, aby plynule vykreslovaly mapu při různých přechodech. Nemluvě o tom, že trefit se na nějaký konkrétní bod je prostě nepohodlný i pro mne a to jsem hodně zručný, co se IT týká.
RDS-TMC zrovna moc neřeším, nedělám si iluze, že to u nás bude fungovat nějak normálně, ale prostě bych očekávám pokročilé a hlavně pohodlné plánování cesty. Mám tady na zkoušku i staršího TomTom Go 950 a ten umožňuje alespoň vytvořit nějaký itinerář.
Sám bych si představoval něco s funcionalitou Sygica pro Android. Jenže to bych musel začít už s tím, že chci pro pohodlné ovládání kapacitní display a nějak se obávám, že pokud taková navigace existuje, tak bude drahá jak prase.
Čili, jakýho zvolit Garmina (případně i jinou navigaci), která má bezplatné updaty a kde funguje plánování trasy nějak rozumně? Tím myslím třeba pět průjezdních bodů a možnost si trasu uložit pro další použití či jí potom invertovat, aby mě to stejnou trasou vedlo zpět atd.

//EDIT: Jinak by mě zajímalo, co je pravdy na tom placeným update firmware u 2595T, jestli o tom někdo něco víte.
mir77

Odeslatod thomas007 » 24.06.14 13:40 (Út)

mir77 napsal:bude chtít mít připravenou trasu s větším množstvím průjezdních bodů. Vážně jsem si myslel, že to je samozřejmost a asi kulové. Když jsem se dočetl, že Garmin toto umožňuje udělat přes software v PC, tak jsem si řekl, že to bude dobrá volba, protože přece jen sestavit trasu pomocí myši a klávesnice je daleko pohodlnější, než na tlak reagující displaye navigací, které nemají dostatek výpočetního výkonu, aby plynule vykreslovaly mapu při různých přechodech.

Plánování tras ať už v PC nebo v GPS musí přístroj podporovat. Pokud to nepodporuje v menu, nejde to ani přes PC protože nemá funkci plánovače tras.

mir77 napsal:Sám bych si představoval něco s funcionalitou Sygica pro Android. Jenže to bych musel začít už s tím, že chci pro pohodlné ovládání kapacitní display a nějak se obávám, že pokud taková navigace existuje, tak bude drahá jak prase.

No je, jesi se nemejlim tak nuvi 3597, tedy nejvyšší model.

mir77 napsal:Čili, jakýho zvolit Garmina (případně i jinou navigaci), která má bezplatné updaty a kde funguje plánování trasy nějak rozumně? Tím myslím třeba pět průjezdních bodů a možnost si trasu uložit pro další použití či jí potom invertovat, aby mě to stejnou trasou vedlo zpět atd.

Garminy co maj plánování tras umožňujou až 30 nebo 50 průjezdních bodů na trase (možnost naplánovat v PC nebo přímo v GPS, to je na uživateli). U autonavigací se asi s "invertováním" trasy nesetkáš, to maj jen turistický přístroje zpravidla.

mir77 napsal://EDIT: Jinak by mě zajímalo, co je pravdy na tom placeným update firmware u 2595T, jestli o tom někdo něco víte.

Placenej je každej update kterej si neuděláš sám doma. Jakmile to přineseš na prodejnu nebo servis, vždycky budeš platit za práci člověka co si k tomu sedne. Aktualizace zdarma jsou ty co si mužeš udělat sám. Lidi asi furt nechápou, že za cizí práci se musí platit.
Obrázek uživatele
thomas007

Odeslatod mir77 » 24.06.14 13:53 (Út)

Tak tomu rozumím, že když jdu někam, tak si to zaplatím, ale tady je výběr toho, co jsem se dočetl zde:
http://gps-navigace.heureka.cz/garmin-n ... e/recenze/

1.
Ano, musim souhlasit , velmi problematická aktualizace map! po zakoupeni produkt značne neaktualní - map cca 1,5roku stare, při dotazu na aktualizaci - jak už tu bylo zduvodněno- Doživotní, jsem měl zaplatit 2900Kč, protože firmware navigace pry neodpovídá vydaným mapam a musim zakoupit nový firmware, abych mohl aktualizovat mapy.

2.
nelze spolehlive provest update map, navigaci mam 1rok, už se mi sama 8x vypla, vodi me po kozích stezkách, ma to malinkej display na který neni pořádne vide, ma velmi pomaly procesor, přepočítava velmi dlouze mapy, počítam že jeste tak 1/2 roku a umře uplne.. za update chteli zaplatit 3200Kč, takže bezplatna aktualizace jako blazen.. už fakt ne.. dekuji ale příste jdu do vetsi navigace s lepším a vykonejsím procesorem.

3.
pro pana výše uvedeného- mam ji přesně 25měsíců....Pan Jarmil mel pravdu, sam mam tohoto garmina 2 roky a chteli po me 3500Kč za celou Evropu...nejaky update firmwaru či co...tak jsem to zaplatil...a po dalsích 2mesicich se navigace zacela sama vypinat!!!jak už někdo zminoval níže... asi tak 10x za den... a ten procesor 468MHZ:-( vzdyt si na ni nepustim ani film...hruza...

4.
Doživotní aktualizace?? Reklamní trik obchodníku... nic takoveho neexistuje.. ano mate dozivotní aktualizaci ale pouze na Firmware např.1.2.3 a tudís dozivotní aktualizace mate pouze na mapy, které jdou použts s "1.2.3" firmwarem.. pokud budu chtit za 2roky aktualní mapy , tak na verzi 1.2.3 nepujdou a musim si koupit mapy EU za 2800Kč kde bude zahrnuta zmena firmwaru na 1.2.4... i s nejnovejsima mapovýma podkladama me taha ve mestech do 3roky starych jednosmerek. Hruza!!! Po 10 dnech nervu vraceno zpet... nepotrebuju navigaci na 1rok...

Takže nevím. Buď to psal jeden uživatel, kterému ruplo v bedně, nebo na tom něco je. Proto se na to ptám.

Jinak tedy, napsal jsem co od té navigace chci. Co byste mi tedy doporučili s cenovkou do 5 000 Kč. Ať se k něčemu doberu konečně.
mir77

Odeslatod Rubic » 24.06.14 16:09 (Út)

Ahoj, platí Tvůj předposlední odstavec. Jednoduše invertovat trasu typy Nuvi neumožňují. 2595T je starší typ, lépe vybavený, v ruce jsem ho neměl. Aktualizace FW dosud bývala bezplatná.
Rozhodnout se musíš sám.
http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f=23&t=4489
nebo toto?
http://www.czc.cz/garmin-nuvi-2497-evro ... 99tspj13d4
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod mir77 » 24.06.14 21:29 (Út)

Moc v tom 2497 a 2595 nevidím rozdíl.
mir77

Odeslatod Anders » 25.06.14 10:22 (St)

zpatky po trase umi Zumo 660 ale je to drazssi kousek ktery nepodporuje unicode mapy. ;)
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3490LM, Nuvi 3790LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders

Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Odeslatod thomas007 » 26.06.14 9:48 (Čt)

Koukám, samý "odborný" hodnocení na tý heuréce. Jednak teda ať koukám jak koukám, nikde není k zakoupení žádný firmware a druhak ať se kouknu kamkoliv tak aktualizace mapy EU (v případě, že si někdo koupí přístroj bez Lifetimu-aktualizace) stojí všude v obchodě 2.490,- takže už jen podle uváděnejch částek jsou to všecko výmysly.

Pokud si už někdo koupí navigaci bez aktualizací a chce si je dokoupit tak co vim Garmin ale i jeho specializovaný prodejci udělali člověku aktualizaci map v navigaci zadara pokud si ten člověk tu licenci koupil u nich. Pokud si to někdo koupí v datartu a podobnejch, samozřejmě si tam naúčtujou práci podle jejich "sazebníku".

Btw. pokud vyjde novej firmware na přístroj, mužeš si jeho update udělat sám pomocí aplikace WebUpdater co má Garmin na stránkách.

2497 vs 2595 - první je čtyřpalec a novej model a to druhý je pětipalec asi 3 roky starej. Už jenom kvuli podpoře do budoucna bych si radši koupil ten novější vzhledem k rozdílu v ceně cca 300,- korun.
Obrázek uživatele
thomas007

Předchozí

Zpět na Garmin: Software