Paměťová karta

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Paměťová karta

Odeslatod Snacky » 28.10.13 18:23 (Po)

Zdravím,

mám problém s Garmin Nuvi 1490T. Nevíte někdo jak velkou paměťovou kartu podporuje? Při aktualizaci map jsem se zasekl na problému s místem tak jsem koupil 8 Gb protože program hlásil potřebné místo minimálně 4 Gb ,ale navigace vloženou kartu načtě pouze jako 2Gb. Přitom všude jinde karta funguje jako 8Gb.
Prosím o radu

Díky
Snacky

Registrace: 28.10.13 18:12 (Po)

Re: Paměťová karta

Odeslatod Rubic » 28.10.13 18:49 (Po)

Zdravím, mělo by to být max 8GB.
http://podpora.garmin.cz/index.php/kb/article/000040
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod drachir24 » 28.10.13 21:46 (Po)

-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).Ale ale .vzdyt prece GArmin ma dle nekterych zvanilu neomezenou pamet.
drachir24

Registrace: 25.07.13 13:08 (Čt)

Odeslatod mr.mates » 29.10.13 19:49 (Út)

drachir24 napsal:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).Ale ale .vzdyt prece GArmin ma dle nekterych zvanilu neomezenou pamet.

Tak už těch tvých zdejších výlevů mám plný zuby. Několikrát jsem ti chtěl už odepsat, ale odolal jsem. Dnes ne.
Jen tu plevelíš vlákna. To jsi tedy "Snacky"mu opravdu pomohl.
Kde jsi tu četl, že má "GArmin" neomezenou paměť???
Šmarjá matko podsrpenská, jdi už někam!!!!
mr.mates

Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Odeslatod drachir24 » 30.10.13 9:14 (St)

Mily Matesi.najed si prosim ale strasne prosim na vlakno Novinky 2013.resil jsem tam problem s pameti.Nekolik lidi vcetne tebe se tam do mne navezlo ze co to melu za hovna ze aktualizujete pristroje nekolik let a nemate probelm.Ja jsem tam poukazal na to ze pokud budu aktualizovat ctyrikrat rocne ze mne to vydrzi jeste tak dve tri aktualizace..ted prisla 2014.30 a ja uz mam z 500 MB vonych jen okolo 200MB.Navic se to rozdelilo i na kartu na coz jsem take poukazal ze to neni dobre protoze ted uz tu kartu nemohu vyndat.Rika to neco RAID 0 z pocitacoveho sveta?
Do prdele jdi ty .NAvezes se do enkoho protoze se tady povazujes za mistniho guru ci profika.Potom si v dalsim vlakne jako ted protirecis.
TAK TEDA DO PRDELE MUZES MI RICT O CEM JSME TAM CELE TO VLAKNO O TECH NOVINKACH 2013 MLUVILI KDYZ NAJEDNOU DLE TEBE GARMINU PAMET AKTUALIZACEMA UBYVA????????????????/

Tak a ted mne nabonzuj kamaradovi adminovi at mne smaze.Tak se to prece na ceskych forech dela ne.-))
drachir24

Odeslatod thomas007 » 30.10.13 10:21 (St)

Evidentne je tu horkych hlav vice nez bych cekal. Ano, klidne se posilejte do onech mist kde zada ztraci sve slusne oznaceni, ale delejte to v ramci soukromych zprav. Co komu prinese to ze si tu precte neco o p...... Skoda, ze tu nemam admin/mod ucet jako na jinych mistech, kde lze na den/tyden/mesic zakazat nekomu odpovidat...

Velikost map samozrejme narusta. Aby ne, kdyz se dodelavaji mimo jine dalsi a dalsi nahledy krizovatek a mapuji dalsi mene zmapovana mista. Komu vadi, ze se mapy zvetsuji protoze se zdokonaluji? Mne tedy ne. Ve chvili kdy se cely objem dat do zarizeni nevejde, zepta se Express zda chcete instalovat mapy na kartu... MAPY... To znamena ze JCV, DEM a LD budou v pristroji. Pokud je mi znamo, lze pouze JCV a mapove soubory nacitat z karty, ostatni nikoliv.

PS: Mates ma pravdu v tom, ze jsi svou odpovedi Snackymu nepomohl a mozna ho spis odradil od toho aby se nekde priste dotazoval. I tu poznamku o "adminovi" sis mohl odpustit, ale to bys musel psat az pote co vychladnes.
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod drachir24 » 30.10.13 10:46 (St)

Thomas

ano nepomohl jsem mu ale proste po tom navazeni se do mne tehda v tom vlakne jsem to proste nevydrzel protoze se tu objevil dalsi clovek co stim ma probelm.Samozrejme ze se ti dalsi casti ukladaji i na kartu.To se mne stalo ted po posledni aktualizaci.A to je prave to s cim sice nemuzu nic udelat ale nad cim jsem se tenkrat hlasite zamyslel.Ted uz tu kartu nemohu vyndat.Problem je i to ze aktualizace jsou 4 krat rocne plus sw.Dale tam mam Atlas 2013 a ten tedka presel na 2013.5 a vida dalsich skoro 100MB v tahu.Garmin je skvely ale nic nebrani pri dnesnich velikostech flash pameti zabudovat do masiny 50 Gb memory a kartu ani nepotrebuji.Proto jsem rekl ze i ten Lifetime je trochu podvod protoze ta pamet vam do nekolika akutalizaci dojde.Nekteri psali ze aktualizuji nekolik let.Jenze pokud ma nekdo masinu se stredni Evropou potom ty updaty nejsou tak narocne.Navic na starsich pristrojich nejsou nahledy sjezdu ktere se take pridavaji jednotlivymi updaty apod coz take zere daleko vice pamet.
A knizeci rady typu smaz si neco nepodstatneho v pristroji neni rada.To je zase nejaka garazova kolenovka jak se hrabat prackama v pristroji a mazat neco co by tma byt kdyz ne melo tak mohlo a za co jsem si zaplatil.Rady typu smaz nejaky region no to sorry to uz je z rise magoru.To se na mne nezlob.
A reakce na toho predemnou.Kdyby mlcel tak se neozvu ani ja.A admin to je jen kamaradicek ktery zabanuje , smaze reakce na jeho kamarady.Proste takovy kamaradsoft a ponizovani novych lidi na foru pod rouskou jako slusne diskuse, nemluveni k tematu apod.To take neni dobre.Znam spoustu znicenych for kamaradsoftem.
drachir24

Odeslatod thomas007 » 30.10.13 11:10 (St)

add: Lifetime - nevim co na tom ma byt "podvod". Ty aktualizace proste mas. To ze se objem dat zvetsuje je samozrejme, jak jsem psal. Proste se vlozi karta a update, tedy lifetime, jede dal. S vnitrni pameti neudelas nic, leda muzes zkusit napsat do Garminu v USA otazku typu "PROC?", ale to je tak cele. Proste to tak je.

add: Misto - co se mista tyka, osobne jsem z pristroje smazal vsechny hlasy ktere nepotrebuji a ejhle, skoro 400MB mista navic. Proc tam mam mit tri druhy anglictiny, spanelstinu a buhvi co jeste, co v zivote nepouziju?

add: admin - admin, tedy v tomto pripade path, se jiz navigacim nevenuje a na toto forum jednoduse temer nechodi. A pokud je mi znamo, nikdy tady k zadnym "kamaradsoftum" nedochazelo a myslim si ze patha by se tohle pomerne dotklo.

Peknej den preju :bigwink:
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod Anders » 30.10.13 15:21 (St)

zkus nejdrive nejnovejsi firmware, mam stare Zumo 500(s aktualni verzi firmware), ktere bez problemu funguje i s 32GB SDHC ;)
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3490LM, Nuvi 3790LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders

Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Odeslatod mr.mates » 30.10.13 17:58 (St)

Milý drachire, tak ty si nedáš pokoj.
Tedy znovu:
1) přečti si to zmiňované vlákno a to hned raději několikrát - nikde ti nikdo nenapsal, že má GARMIN neomezenou paměť !!!
2) Ano, odpovídal jsem ve vší slušnosti a co se mi dostalo? Že jsem magor, co odmazává. Budiž, magor má dost místa v navigaci.
3) Když už jsme opět u toho tvého malého místa, o víkendu jsem aktualizoval a v navigaci zbývá fůra mista. A to nepočítám těch cca 900MB v POI. A kartu stále nemám.
4) O počítačích se tam psalo taky
5) Do p****e klidně půjdu, z toho si nic nedělám. Za profíka se nepovažuju a guru taky nejsem. Jak jsem tě pochopil, tak jsi machr ty, hlavně na počty. Kdo ti něco napsal, byl sprdnutej a označen za debila.
6) To, že umí Garmin rozdělit mapové soubory do navigace a zbytek na kartu, jsem tu četl poprvé. Mě se to nikdy nestalo (u staré navigace). Tím líp, že to umí, ale od počátku to taky asi nebylo - nevím.
7) Místního admina neznám. Bohužel, páč PATH měl lidi co naučit a čerpal jsem vědomosti z místního fóra. Jeho návody se dobře četly. Ale to se tu dalo v klidu hledat. Nemám zapotřebí tebe či nikoho dalšího někam boznovat.
S tebou jsem skončil s diskuzí a doufám, že až se sem opět podívám, že tu nebude plno reakcí, co jsem to za debila.
mr.mates

Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Další

Zpět na Garmin: Software