Edit jednotlivých profilů (chodec, auto, motorka atd.)

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Edit jednotlivých profilů (chodec, auto, motorka atd.)

Odeslatod mzele » 11.09.13 16:36 (St)

Rubic napsal::arrow: mzele
V Base Campu jsou "Dálnice" opravdu dálnicemi; garmin tam má chybu v nadpise. Upozorňoval jsem na tuto chybu již dříve, ale nic se s tím neděje. Pro začátečníky je to nesrozumitelný guláš. :)

No tak se to právě nechová, když nemám povolený placený úseky, tak mě basecamp na dálnici nepustí. A naopak když zakážu dálnice v basecampu a povolým tam placené úseky, tak mě to vede bez problémů na nejbližší dálnici.
Ještě bych potřeboval vysvětlit co to znamená "objížďka typu silnic" a "objížďka typu položky"
verza basecampu je 4.2.2.
mzele

Registrace: 08.09.13 12:45 (Ne)

Odeslatod Rubic » 11.09.13 17:04 (St)

Ty překlady pro Garmin dělal nějaký "Hotentot". Tím termínem "Objíždky" se vždy dosud rozumělo, že se tomu vyhýbáme, nepoužijeme to. A proto jsem přesvědčen, že v nadpise "objíždka typu silnic" je chyba a správně by tam mělo být "volba typu silnice".
V záložce Base Campu "Možnosti trasy" žádné placené úseky nepovolujete- vidíte jak se vše plete dohromady.
Musíte rozlišovat a) nastavení v navigaci b) nastavení v Base Campu
Jinak abychom si porozuměli, musel by jste mi vysvětlit, co je to termín -povolím; zakážu.
viewtopic.php?f=20&t=1789
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod mzele » 11.09.13 19:57 (St)

Zdravím, no tím termínem povolím jsem myslel, že to není zaškrtnuto a zakážu - je to zaškrtnuto, tak jak je to v navigaci.
Pak jsem chybně napsal placené úseky, správně mělo být placené silnice v objížďce typu položka.
No popravdě jsem z toho trochu zmaten, ale když to zkouším navolit podle toho co píšete (že to funguje opačně než v navigaci) tak už basecamp umí nabídnout slušnou trasu
mzele

Odeslatod Rubic » 12.09.13 7:06 (Čt)

Dobrý den, nechal jsem odpověď na ráno, abychom oba měli čistou hlavu.
V Base Campu to funguje opačně pouze v položce" Objížďky typu silnic ".
V návodu pro BaseCamp (viz odkaz v příspěvku 12) Změna možností trasy , předposlední věta by správně měla znít: volba typu silnic - zaškrtnutím políčka u jednotlivých typů silnic tyto silnice použijeme při výpočtu tras
Již jsem to demonstroval v odkazu na trasu Liberec - Zlín; aby bylo nastavení jasné, připojuji foto stránky BaseCampu " Možnosti trasy " do které se dostanete dvojitým poklepáním na trasu Liberec-Zlín v BaseCampu - vlevo dole pod ozubeným kolem.
Taky jsem byl zmaten, když jsem na problém narazil, jsem rád, že se našel někdo, kdo chce své navigaci porozumět.
Dejte vědět, zda Vám to takto funguje správně, nebo se mýlím.
ScreenShot074.jpg

ScreenShot075.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Rubic

Odeslatod mzele » 12.09.13 12:44 (Čt)

Dobrý den,
Ano funguje to tak jak to píšete. Zkoušel jsem to taky na té svojí trase Třebíč-Hranice n. Moravě a už to plánuje trasy k mé spokojenosti. Chce si trochu zažít tu práci jak s Basecampem tak s vlastní navigací, ale časem to snad půjde. Každopádně Vám moc děkuji za pomoc. Navigaci používám hlavně na cestování na motorce a tam není moc prostoru na práci s papírovými mapami, tak je potřeba věřit navigaci. Dříve jsem používal stařičkou Mio moov 400, která teda byla o hodně uživatelsky příjemnější. V obchodě mi tvrdili, že zumo 660 je o několik generací vepředu a že s ní budu spokojen (což teď po Vaší pomoci asi budu), ale nedokázali zodpovědět ani jednu otázku co se týče nastavení a práce s touto navigací. Dovolím si ještě jednu otázku, jestli náhodou nevíte jak nastavit průjezdní bod jen jako směr na trase, tzn. když chci jet např. z Třebíče do Brna přes Velké Meziříčí, tak aby mě to netáhlo až do centra Velkého Meziříčí, ale aby to bylo jen info pro navigaci, že chci jet jen směrem na VelMez.
Ještě jednou díky za pomoc.
mzele

Odeslatod Rubic » 12.09.13 14:26 (Čt)

Děkuji Vám za odezvu. ZUMO 660 asi dobrá bude, já mám stařičkou 765. Všechny modely se nechovají naprosto shodně, zadání průjezdního bodu snad stejné bude.
Průjezdní bod - u Garmina se nesmí zadat jako "Město". Pokud ho takto zadáte, vede Vás to do středu města.
Jsou dvě možnosti zadání průjezdního bodu.
1) Kam jet?....zadáme cíl, spustíme navigaci ...Jet! Vrátíme se zpět na počáteční displej a znovu dáme místo průjezdního bodu.Displej se zeptá zda se jedná o nový cíl nebo průjezdní bod.
(Toto zadávání nepoužívám, nemám s tím zkušenost, zda nevede do středu města)
2)Preferuji zadání průjezdního bodu v "Plánovači trasy". Tam si předem pohodlně nastavíte doma připravenou trasu s jedním, nebo i více průjezdními body.
Až se naučíte přípravu trasy v Base Campu, je možno trasu přenést přímo do navigace do tzv. "Vlastních tras" ZUMO 660 jich může mít uloženo 20.
V "Plánovači trasy".Jak se to dělá? Zadáte výchozí bod(bydliště). Zadáte cíl. Mezi tyto body ukazuje zelená šipka s plusem;kliknete na ní a objeví se políčko pro zadání průjezdního bodu. dole jsou modrá políčka, jedno s označením "Blízko", na něj ťuknete a v dalším displeji vyberete ( zadáte) Vel. Meziříčí a pak jdete do mapy která se otevře na Vel. meziříčí ,přiblížíte si silnici na výjezdu z Vel. meziříčí a ťuknete do mapy vpravo, blízko této výjezdové silnice. Snad to má ZUMO také takto řešené?
Zdá se to složité, ale je to otázka cviku. No a opakovaně se mohou vkládat další průjezdní body.
Snad jsem na něco nezapomněl. :)
Rubic

Odeslatod mzele » 12.09.13 18:56 (Čt)

Tak jsem zatím zkusil tu variantu v "Plánovači trasy" a tam to funguje, už se těším až to vyzkouším v praxi na cestě a nejen takhle nasuchu doma.
Díky za cenné rady.
mzele

Předchozí

Zpět na Garmin: Software