Edit jednotlivých profilů (chodec, auto, motorka atd.)

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Edit jednotlivých profilů (chodec, auto, motorka atd.)

Odeslatod mzele » 08.09.13 12:56 (Ne)

Zdravím,
mám nově zakoupenou navigaci zumo 660, docela mě štve, že mě zatím honí po silnicích 3.třídy (i když mám povolené dálnice a zvolen nejrychlejší čas a jezdím kolem dálnice nebo kolem hlavních tahů). V programu basecamp hodně pomohlo, když jsem si nastavil průměrné rychlosti podle typu komunikace. Od té doby basecamp více využívá silnice I.třídy a dálnice, proto bych rád něco podobného provedl přímo v navigaci. Otázka tedy zní, lze v navigaci vytvořit vlastní profil nebo editovat stávající profil), kde si zadám své rychlosti pro jednotlivé komunikace, popřípadě kde si zvolím jak moc chci využívat silnice nižších tříd?
mzele

Registrace: 08.09.13 12:45 (Ne)

Re: Edit jednotlivých profilů (chodec, auto, motorka atd.)

Odeslatod Dula » 08.09.13 14:53 (Ne)

Jakou máš mapu? Pokud jich máš víc, tak zapni jenom jednu. Nemáš náhodou zapnuto vyhýbání se dálnicím a placeným silnicím?
Dula

Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Odeslatod mzele » 08.09.13 16:21 (Ne)

Map mám nainstalováno víc, ale zaplá je pouze CN Europe NT 2014.2 (+CN E NT 2014.2 3D)
Včera jsem měl dálnic původě zakázány, ale pak jsem je povolil, ale gps mě na dálnici nepřivedla (nevím jestli jsem měl dát přepočet trasy nebo jestli do má dělat automaticky). Ještě úplně nechápu co znamenají v navigaci dálnice a co placené cesty, protože v Basecampu není dálnice jako dálnice - tam když dám zakázat dálnice,tak mě to pořád vede na D1 (konkrétně průjezd Brnem) až když dám zakázat mezistátní silnice,tak teprve to začne ignorovat celou D1. Ale jak jsem psal, po změně průměrných rychlostí v profilu to v tom basecampu začíná plánovat trasy poměrně dost logicky, tak bych potřeboval podobný zásah provést i v gps samotné.
mzele

Odeslatod Dula » 08.09.13 17:35 (Ne)

Nevím, jak je to u Zuma, ale u mé navigace jsou "placené silnice" dálnice a "dálnice" silnice první třídy. Když je zakážu, tak mě to tahá okreskama. Když zakázány nejsou, tak to naviguje normálně. Přestože není možnost v navigaci nastavit k jednotlivým komunikacím rychlost, tak čas dojezdu do cíle celkem odpovídá.
Dula

Registrace: 29.04.09 22:22 (St)

Odeslatod mzele » 08.09.13 20:13 (Ne)

Safra chlape teď jsi na to kápnul, ono je to i v tý navigaci jak píšeš s těma dálnicema a placenejma silnicema :)
Ještě mě trochu štve, že i když mám zakázaný placený silnice, tak mě to žene kousek přes Brno po D1, ale to bych jí už odpustil, přece jen ještě nedávno se tam mohlo zadara.
Jinak čas mi počítá taky přesně, na 400 km vzdálenosti se lišil dojezd o pět minut od odhadu, já chtěl ty rychlosti měnit jen aby dávala větší prioritu těm lepším silnicím
mzele

Odeslatod Rubic » 09.09.13 8:34 (Po)

Zdravím, trochu se musí hledat, informací je tady spousta.
http://podpora.garmin.cz/index.php/kb/article/000019
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod mzele » 09.09.13 11:29 (Po)

Já hledal poměrně dost (měřeno stráveným časem), ale tuto stránku jsem přelétl jen očima, aniž bych si přečetl, že dálnice v mluvě garmina je vlastně silnice I. třídy :)
Každopádně díky za odkaz
mzele

Odeslatod eidz » 10.09.13 7:20 (Út)

A když zatrhneš Dálnice, tak už je to OK? Tj. už Tě to netáhne na D1?
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz

Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Odeslatod Rubic » 11.09.13 16:18 (St)

:arrow: mzele
V Base Campu jsou "Dálnice" opravdu dálnicemi; garmin tam má chybu v nadpise. Upozorňoval jsem na tuto chybu již dříve, ale nic se s tím neděje. Pro začátečníky je to nesrozumitelný guláš. :)
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod mzele » 11.09.13 16:31 (St)

eidz napsal:A když zatrhneš Dálnice, tak už je to OK? Tj. už Tě to netáhne na D1?

Když zatrhnu dálnice, tak už mě to netáhne ani přes Brno po D1, ale pak to vybírá docela divoký trasy např. z Brna do Olomouce po E461 na Svitavy, pak na Lanškroun atd., ale to už je detail, když zkousnu povolený dálnice a budu tolerovat ten kousek po D1 přes Brno, tak už to ty trasy počítá slušně
mzele

Další

Zpět na Garmin: Software